Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΑΣΔΥΣ: μια Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση - μονάδα πρότυπο που κολυμπά στις ακαθαρσίες

Ρυθμό πολυβόλου αποκτούν οι καταγγελίες που φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ για τις συνέπειες των δραματικών περικοπών στην συντήρηση μέσων και εγκαταστάσεων, που ολοένα περισσότερο θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή του συνόλου του προσωπικού.     
Τα όσα όμως συμβαίνουν στην ΑΣΔΥΣ-Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού όχι μόνο δεν τιμούν τον διοικητή της Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπαλαφούτη, αλλά ταυτόχρονα θέτουν τεράστια ερωτήματα για τον ρόλο που καλείται να επιτελέσει.
Και τα λέμε αυτά γιατί προκαλούν ΣΟΚ οι καταγγελίες των συναδέλφων που αναφέρονται σε μια τόσο κρίσιμη μονάδα και μάλιστα όχι ξεχασμένη σε κάποια άκρη της παραμεθορίου, αλλά που βρίσκεται στην Αθήνα, σχεδόν δίπλα στο Πεντάγωνο.
Αλήθεια, οι επιθεωρήσεις των στρατοπέδων γιατί γίνονται; 
Ο Επιθεωρητής Στρατού που πρόσφατα επισκέφτηκε τη μονάδα, γιατί πήγε και τι επιθεώρησε;
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ:
ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ: Η κατάσταση είναι τραγική και εξίσου επικίνδυνη. Οι τουαλέτες είναι συνήθως πλημμυρισμένες από τις ακαθαρσίες.
Μας διατάζουν επανειλημμένα μέσα στην ημέρα να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες και τα κατρουλιά όλου του Λόχου Στρατηγείου ΑΣΔΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΛΟΜΕΝΑ συφόνια των τουαλετών, τα οποία βρίσκονται στον ημιώροφο του κτηρίου και τρέχουν στις σκάλες και στην κεντρική είσοδο του κτηρίου.
Δεν τα επισκευάζουν για 3 συνεχείς ημέρες με αποτέλεσμα να γίνεται συνεχώς η ίδια δουλειά.
Με απειλή μάλιστα να μην βγούμε εξοδούχοι, αν δεν τα μαζέψουν οι εξοδούχοι έως το μεσημέρι προτού βγουν.
Σαν να μην φτάνει αυτό, αν πάρει παραπάνω ώρα η καθαριότητα αντί για τις 15.00 μ.μ. θα βγούμε εξοδούχοι μόνο όταν τελειώσουμε το μάζεμα των ακαθαρσιών.
ΚΟΡΙΟΙ: Οι μισοί στρατιώτες τουλάχιστον είναι τσιμπημένοι από κοριούς.
Υπήρξε κρούσμα αλλεργικής αντίδρασης που χρειάστηκε χορήγηση κορτιζόνης.
Όσον αφορά τα μέτρα που έλαβε η διοίκηση;
Απολύμανση θεωρήθηκε η αλλαγή σεντονιών πριν από 2 μήνες!
Και από τότε δεν έχουν κάνει τίποτε άλλο.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΕΡΗΜΟΥ: Επίσης, η διοίκηση δε δείχνει καμία προθυμία από την αρχή του καλοκαιριού για να επισκευαστούν τα air condition σε ένα τεράστιο θάλαμο που κοιμούνται 40 άτομα με θερμοκρασίες ερήμου!
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Μας έχει απαγορευτεί η επίσκεψη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και ενώ είμαστε Ελεύθεροι Υπηρεσιών μας αναβάλλουν συνεχώς την επίσκεψη που απαιτείται. 
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ: Στην αναφορά ο διοικητής άσκησε ψυχολογική βία σε παιδί με Ι ψυχολογικό γιατί δε φώναζε ενώ παρουσιαζόταν και το τιμώρησε για αυτό με αποτέλεσμα να φτάσει στα όρια αναβολής
ΑΟΠΛΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΟΠΛΩΝ:  Άοπλοι φαντάροι, με σωματική ικανότητα Ι4 λόγω ορθοπεδικών προβλημάτων υγείας κάνουν περίπολα φορτωμένοι με εξάρτηση, τελαμόνες, ρακάλ, κράνη κλπ. Η μόνη διαφορά από τον ένοπλο συνάδελφο είναι ότι δεν κουβαλάνε όπλο.
Α.Μ. (πόστο, ασφάλεια μονάδας) κάνουν και οι άοπλοι όντας επί 12 ώρες (6.00-18.00) υπό τον καυτό ήλιο και όρθιοι. Μετά είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλές φορές και σαν υπηρεσία περίπολο ή στην καλύτερη περίπτωση θαλαμοφύλακες.
Όσοι εκτελούν υπηρεσίες σε πόστα 12 ωρών τη μέρα, συνεχίζουν να κάνουν μετά το πόστο τους υπηρεσίες 5-8 ώρες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι στρατιώτες να κοιμηθούν πάνω από 3,5-4 ώρες τη μέρα!
Άοπλοι φαντάροι εκτελούν υπηρεσίες ΒΑΥΔΜ-Βοηθού Αξιωματικού Υπηρεσίας αντί για μόνιμα στελέχη. Αρχιφύλακας στην κεντρική πύλη του στρατοπέδου είναι επίσης φαντάρος αντί για στέλεχος.
Οι Έφοδοι πραγματοποιούνται και πάλι από φαντάρους.
ΑΟΠΛΟΙ στρατιώτες  Ι4 κάνουν περιπόλους.
Συνάδελφος που εκτελούσε υπηρεσία AΜ κατέληξε με εισαγωγή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο λόγω ηλίασης, αφυδάτωσης και δερματικών εγκαυμάτων εξαιτίας της  12ωρης υπηρεσίας.
Αλήθεια το ΓΕΣ τι έχει να πει για όλα αυτά;
Οι Ενώσεις των Στρατιωτικών που κάνουν τόσο ντόρο για τις υπηρεσίες και τις απαλλαγές των στελεχών έχουν να μας πουν τίποτε;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου