Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ: στελέχη με τις διαταγές τους θέτουν σε κίνδυνο την Υγεία και την Ζωή των Φαντάρων

Επικίνδυνη - απάνθρωπη συμπεριφορά στελεχών εις βάρος νεοσυλλέκτων Σωματικής Ικανότητας Ι4
Η αυθαιρεσία και οι παραβάσεις του στρατιωτικού κανονισμού τείνουν να γίνουν καθεστώς στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία των νεοσύλλεκτων φαντάρων της Σειράς Κατάταξης Ιουλίου.
Μετά τις καταγγελίες των συναδέλφων για τα περιστατικά ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και της έντασης με τους συναδέλφους Πομάκους κλπ, δύο νέες επιστολές  έφτασαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και έχουν κοινό παρονομαστή.
Η πρώτη επιστολή καταγγελίας αναφέρεται σε περιστατικό που σημειώθηκε στην 1.2 ΙΛΗ, στο οποίο συνάδελφος φαντάρος Ι4 Σωματικής ικανότητας με άσθμα, επιλέχθηκε για αγγαρεία. Συγκεκριμένα, ήταν μεταξύ των φαντάρων που διατάχθηκαν να κολλήσουν τα σήματα στις παραλλαγές.
Ενώ είχε ενημερώσει ότι πάσχει από άσθμα, το στέλεχος αγνόησε την ασθένεια τους και τον έβαλε να εισπνέει την κόλλα την χρησιμοποιούσαν.
Αποτέλεσμα της παράνομης και επικίνδυνης αυτής διαταγής ήταν το παιδί να πάθει  κρίση και να οδηγηθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για μέρες.
Παρόμοιο περιστατικό αδιαφορίας-παρανομίας-έκθεσης σε κίνδυνο της υγείας συναδέλφου σημειώθηκε και στην 2.2 ΙΛΗ. 
Σύμφωνα με τη δεύτερη καταγγελία, τα στελέχη της 2.2 ΙΛΗΣ παραβίασαν τον Στρατιωτικό Κανονισμός και τις σχετικές Διαταγές, εν γνώσει τους έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία συναδέλφου που ήταν εγχειρισμένος και με πρόβλημα στη μέση του μέση και ενώ είχε τις εγγυήσεις από τα ΣΤΕΠ.
Τα στελέχη όμως αυτά διέταξαν τον συνάδελφο με Σωματική Ικανότητα Ι4 να κουβαλά καρέκλες για τη «Βραδιά του Οπλίτη», με συνέπεια ο νεοσύλλεκτος να υποφέρει από  αφόρητους πόνους.
Στην επιστολή επίσης τονίζεται ότι τα στελέχη της 2.2 ΙΛΗΣ διατάζουν συναδέλφους σωματικής ικανότητας Ι4 με προβλήματα στη μέση να εκτελούν άοπλες σκοπιές, δηλαδή τους υποχρεώνουν σε ορθοστασία.
Εμείς θεωρούμε συνυπεύθυνους τους διοικητές ΥΛΗΣ και ΚΕΤΘ για όλες αυτές τις παρανομίες.
Σε καμιά περίπτωση δεν ανεχόμαστε επικίνδυνοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί να θέτουν την υγεία και την ζωή των συναδέλφων σε κίνδυνο.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Καλούμε άμεσα το ΓΕΣ να αντιδράσει και να λάβει τα απαιτούμε μέτρα.
Σε κάθε περίπτωση εμείς θα είμαστε στο πλευρό των συνάδελφων.
Τους προσφέρουμε δωρεάν νομική υποστήριξη στο βαθμό που αποφασίσουν να κινηθούν νομικά.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Στο στρατόπεδο Μελίδη τα πράγματα ξεφεύγουν. Επανειλημμένα έχουμε δει αδιαφορία και αδικίες από στελέχη που αρνούνται πεισματικά να μας αντιμετωπίσουν ως πολίτες που ήρθαμε να πάρουμε την στρατιωτική μας εκπαίδευση. Πρόσφατα στη ΣΑΤΘ με τα σκηνικά απειλών και εξευτελισμού των φαντάρων, μετά στο ΚΕΤΘ. Έχουμε στελέχη που υποχρεώνουν σε άδειες φαντάρους με το έτσι θέλω, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν την θητεία τους σε στρατόπεδα της παραμεθορίου με ελάχιστες άδειες. Έχουμε στελέχη που ζητάς αγροτική άδεια και σου απαντάνε ότι πρώτα θα τελιώσεις τις κανονικές σου μέρες και μετά θα πάρεις την αγροτική παραβαίνοντας κάθε στρατιωτικό κανονισμό! Μήπως τελικά πρέπει το υπουργείο αμύνης πρέπει να ενημερωθεί για τις συνθήκες "εκπαίδευσης" στο εν λόγο στρατόπεδο και να ενημερώσει τα στελέχη για το τι είναι νόμιμο και τι όχι; μήπως πρέπει εκτός από τις επισκέψεις του Γ.ΕΠ.Σ που όλα φαίνονται να λειτουργούν ρολόι (αφού μας έχουν στάξει για να φαίνονται έτσι) να δουν και λίγο μέσα από τη βιτρίνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή