Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο ευρώ για επιδείξεις υπάρχουν-όχι όμως για την συντήρηση των πανάρχαιων μεταφορικών μέσων

DSCN0057

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για πολύ κόσμο η μείωση κατά 300 εκατομμύρια ευρώ στις πολεμικές δαπάνες είναι μια θετική εξέλιξη, μία από τις ελάχιστες, στο νέο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Αυτά που γίνονται όμως στο Στεφανοβίκειο το τελευταίο διάστημα αποτελούν παράδειγμα για το τι θα γίνει στο μέλλον, καθώς οι περικοπές αφορούν μόνο την συντήρηση μέσων-εγκαταστάσεων και δεν μεταφράζονται σε περιορισμό των Ασκήσεων και των πολεμικών προετοιμασιών ή των επιδείξεων!
Έχουν περάσει αρκετές μέρες από τις πρόσφατες καταγγελίες για τα σάπια οχήματα που δεν παίρνουν μπροστά με τίποτα. Η κατάσταση παραμένει σχεδόν ίδια παρόλο που μία μέρα μετά τις καταγγελίες ήρθαν δύο μπαταρίες. 

Τα οχήματα φυσικά είναι πολύ περισσότερα με αποτέλεσμα οι εικόνες με φαντάρους που σπρώχνουν "καναδέζες" και να παλεύουν με τα καλώδια να είναι καθημερινότητα.
Αλήθεια πόσο άραγε να κοστίζουν τα ανταλλακτικά που απαιτούνται για να είναι λειτουργικά τα οχήματα;
Γιατί να ξοδευτούνε όταν υπάρχουν κορόιδα-αναλώσιμοι φαντάροι που τα καταφέρνουν χωρίς κόστος; Μικρή σημασία έχει αν που και που συμβαίνει κανένα ατύχημα.
Δείτε όμως όλοι που δεν υπάρχει καμία διάθεση για περικοπές και οικονομία.
Μέσα στο στρατόπεδο υπάρχει το μικρό εκκλησάκι του προφήτη Ηλία ο οποίος είναι και ο πολιούχος του στρατοπέδου.
Για χάρη του έγινε πολυδάπανη εκδήλωση κατά την οποία πέταξαν σε σχηματισμό 8 ελικόπτερα. Αναρωτιόμαστε πόσο κοστίζουν τα καύσιμα για αυτές τις επιδείξεις.
Σίγουρα πολλά παραπάνω από τις αναθεματισμένες μπαταρίες που περιμένουμε τόσο καιρό.
Αυτές λοιπόν παραμένουν οι προτεραιότητες οι δημόσιες σχέσεις, η προβολή του αξιόμαχου, οι καριέρες των διοικητών…
Αυτές είναι οι προτεραιότητες του διοικητή Ταξίαρχου Αθ.Τσιλικούδη…
Άραγε ο στρατηγός που θα έρθει αύριο από το ΓΕΣ για την προγραμματισμένη επιθεώρηση θα δώσει καθόλου σημασία στην αντίφαση σπατάλης περικοπών ή θα κοιτάξει κλασικά τα χαντάκια και τους θαλάμους που καθαρίζουν για βδομάδες οι φαντάροι.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το κόστος ανά ώρα πτήσης των UH-1H Huey και CH-47D Chinook ανέρχεται σε 3.772,09 και 4.987,78 ευρώ, αντίστοιχα. Τα τιμολόγιο κόστους ώρας πτήσης για τα επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache φέρει διαβάθμιση βαθμού «ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ» και ως εκ τούτου δεν δύναται να δημοσιοποιηθεί.

Τύπος Οχήματος: Φορτηγού, Χωρητικότητα: 90 Ah ΚΟΣΤΟΣ 94,48 ΕΥΡΏ!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου