Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Σαρωτική ρύθμιση ασφαλιστικού στρατιωτικών και "έκπτωση" εξαγοράς των "πλασματικών" χρόνων

Image
Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών περί «Ρύθμισης συνταξιοδοτικών θεμάτων του δημοσίου και άλλες διατάξεις» προώθησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος. 
Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις της τροπολογίας: 
- Προωθείται ρύθμιση προκειμένου να εξομαλυνθεί ο χρόνος συνταξιοδότησης για όσους κατατάχθηκαν στις ΕΔ από το έτος 1990 και μετά, ώστε να αποκατασταθεί η βίαιη προσαρμογή που επέβαλε ο μνημονιακός Νόμος 3865/2010, αυξάνοντας σημαντικά τα απαραίτητα χρόνια υπηρεσίας που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς.
- Παρέχεται η δυνατότητα για αναγνώριση 5 πλασματικών ετών υπηρεσίας, στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού, σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του ποσού εξαγοράς των πλασματικών ετών, ώστε να εξομοιωθούν με αυτά των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας.
Η επιλογή του χρόνου των ρυθμίσεων δεν είναι τυχαία και έρχεται μετά από τις "ομοβροντίες" απόστρατων υπέρ του ναι στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Όπως και να 'χει αν υλοποιηθούν θα είναι υπέρ των στρατιωτικών . Και δείχνει πόσο χρήσιμο είναι να μιλούν οι απόστρατοι.Δυστυχώς τόσα χρόνια επέλεγαν την εκκωφαντική σιωπή.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=43466

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου