Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΧΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ-ΤΟ ΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ;


Τα ατυχήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις διαδέχονται το ένα το άλλο, αλλά η μόνη αντίδραση του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας είναι η απόκρυψη των περιστατικών.
Συνήθως ακολουθεί μια ΕΔΕ που θα εξετάσει την ευθύνη του προσωπικού και ανάλογα θα επιρρίψει ευθύνη.
Το θέμα όμως είναι καταρχήν η ανάγκη των πολιτών να πληροφορούνται τι πραγματικά συμβαίνει στην καθημερινότητα των στρατευμένων παιδιών του ώστε να παρεμβαίνει ανάλογα και όχι να ορθώνει το στρατιωτικό κατεστημένο τείχη και Στεγανά.
Επίσης, πέρα από τις όποιες προσωπικές ευθύνες, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, υπάρχει τεράστιο θέμα με την συντήρηση των μέσων και των εγκαταστάσεων εξαιτίας των σοβαρών περικοπών λόγω Μνημονίων.
Αλλά όχι μόνο: πολιτική και στρατιωτική ηγεσία προκρίνουν την ένταση των πολεμικών ασκήσεων και συνεργασιών, αδιαφορώντας για το προσωπικό που αντιμετωπίζεται ως Αναλώσιμο.
Εμείς καλούμε το σύνολο του προσωπικού να αντιδράσει και να προασπίσει την Υγεία και την Ζωή του.   
  

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην έξοδο της Μύρινας στην περιοχή των Θέρμων Λήμνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγός στρατιωτικού οχήματος, τύπου Stayer, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να πέσει σε παρακείμενο χαντάκι.
Στο όχημα επέβαιναν περίπου 20 στρατιώτες, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά. (ΦΩΤΟ Αρχείου)
Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Καλλονής - Πέτρας με στρατιωτικό όχημα
Ιούνιος 20, 2015Δημοσιεύθηκε από Kalloninews.gr
Τροχαίο ατύχημα με σημειώθηκε πριν από λίγο στον δρόμο Καλλονής – Πέτρας μεταξύ ενός στρατιωτικού οχήματος (τύπου Καναδέζας) και ενός αγροτικού αυτοκινήτου.
Πιο αναλυτικά. Το στρατιωτικό όχημα που κινούταν με κατεύθυνση την Πέτρα και μετέφερε στρατιώτες, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το αγροτικό αυτοκίνητο που παραβίασε το απαγορευτικό στοπ στην διασταύρωση της Στύψης.
Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν μόνο ευτυχώς οι υλικές ζημιές στα δύο οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου