Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

H γραφειοκρατία και η ανευθυνότητα της Στρατολογίας ταλαιπωρεί τους νεοσύλλεκτους φαντάρους-όργιο τσαπατσουλιάς και παραβίασης των δικαιωμάτων μας στο ΚΕΝ Θήβας! Και όχι μόνο…

Δεν σταμάτησε να χτυπά το τηλέφωνο της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων καθώς συνεχείς είναι οι καταγγελίες των νεοσύλλεκτων συναδέλφων και των γονιών τους για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο ΚΕΝ Θήβας.
Εξοργιστική ήταν η αντιμετώπιση των συναδέλφων από την Στρατολογία, η οποία αποκάλυψε όλα τα κενά στη λειτουργία της, κυρίως την απίστευτη ελαφρότητα και τσαπατσουλιά που την χαρακτηρίζουν.
Αντί λοιπόν η διοίκηση του ΚΕΝ Θήβας να φροντίσει για την επάνδρωση της Στρατολογίας ώστε οι στρατιωτικοί που γνωρίζουν το νόμο, τις διατάξεις και τις διαταγές για το ζήτημα των  κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεων να αντιμετωπίσουν υπεύθυνα και αποτελεσματικά τα αιτήματα των νεοσυλλέκτων.

Έβαλαν να διεκπεραιώσουν το σημαντικό αυτό γραφειοκρατικό έργο νεοσύλλεκτοι φαντάροι που τις δύο προηγούμενες μέρες πέρασαν και αυτοί την πύλη της μονάδας.
Και φυσικά, λόγω έλλειψης εμπειρίας και γνώσης του αντικειμένου «έγινε της κολάσεως», με τον επιβλέποντα αξιωματικό να το παίζει παρών – απών και σε κάθε περίπτωση να νίπτει τα χείρας του!            
Είναι χαρακτηριστική –μεταξύ πολλών άλλων- η καταγγελία συναδέλφου που είχε πάρει μια φορά αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και είχε μαζί του βεβαιώσεις από γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας ότι «παρακολουθείται και ότι απαιτείται η παρακολούθηση του». Επίσης, πρόκειται για παιδί πολύτεχνης οικογένειας, με τεράστια οικονομικά προβλήματα –η οικογένεια έχει υπαχθεί το νόμο Κατσέλη, ο πατέρας είναι άνεργος και ζουν με το επίδομα ανεργίας των 400 ευρώ-, ενώ η μητέρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας –έχει εδώ και χρόνια γνωματεύσεις από σχετικές επιτροπές για 67% αναπηρία!
Στο παλικάρι αυτό που ικανοποιεί όλες τις προϋποθέσεις, του απαντούν ότι κατ΄ εξαίρεση μετάθεση για λόγους υγείας δεν προβλέπεται (αλήθεια, από πότε;), του ζητούν χαρτί από το Δήμο που να αποδεικνύει ότι οι γονείς του το φιλοξενούν (αν και εμπεριέχεται στα φορολογικά έγγραφα, ενώ ο ίδιος και οι γονείς του λόγω της κατάστασης της υγείας τους αδυνατούν να το αναζητήσουν στις δημοτικές αρχές και να το προσκομίσουν στο ΚΕΝ Θήβας), ενώ δεν δέχονται ότι η μητέρα του έχει αναπηρία 67%, γιατί, για τους γνωστούς σε όλους γραφειοκρατικούς λόγους, η εξέταση της για το 2014 δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη που αποδεικνύουν δημόσια έγγραφα!
Την ίδια στιγμή η διοίκηση του ΚΕΝ Θήβας και της Γ’ Πυροβολαρχίας αρνείται να αναλάβει πρωτοβουλία και κυρίως να διατάξει τους αξιωματικούς της Στρατολογίας να επιτελέσουν υπεύθυνα το έργο τους, αντί να το φορτώνουν στους άπειρους συναδέλφους.
Βλέπεις όμως είναι πάντα βολικό για τους ανωτέρους να ρίχνουν την ευθύνη στο φαντάρο και να κρύβονται πίσω από την αυθεντία του Νόμου, που αδυνατούν να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν.  
Μιλώντας για τους συναδέλφους που διεκδικούν κατ΄ εξαίρεση μετάθεση, πρέπει να γνωρίζουμε ότι πρόκειται κυρίως για παιδιά που αντιμετωπίζουν τεράστια κοινωνικά ζητήματα και προβλήματα υγείας.
Είναι παιδιά από τις πιο φτωχιές περιοχές, από τις γειτονιές που μαστίζει η φτώχεια και η ανεργία, όπου η ανάγκη συχνά ορθώνει ανυπέρβλητα εμπόδια.
Δε μπορεί επομένως κανείς να ανεχτεί την απίστευτη αυτή αδικία, την ταλαιπωρία της στρατιωτικής γραφειοκρατίας και το βάσανο της υποχρεωτικής στράτευσης.
Το φαινόμενο που εντοπίζεται τους τελευταίους μήνες με τα Στρατολογικά Γραφεία στα ΚΕΝ και το Ά Γραφείο στις μονάδες να αποπροσανατολίζουν και να μπλοκάρουν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, δεν είναι τυχαίο.  Με πρόσχημα ότι ο νόμος για τη θητεία θα αλλάξει ή ότι τα στελέχη στα αρμόδια γραφεία είναι κουρασμένα, ουσιαστικά εμποδίζεται η εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, που στη βάση ιατρικών-κοινωνικών-οικονομικών κριτηρίων επιτρέπει τις κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεις.
Πρώτο μέλημα του ΓΕΣ είναι να στείλει με κάθε τρόπο και όσο το δυνατόν περισσότερους φαντάρους στα σύνορα και να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες σε δωρεάν εργατικό υπηρετικό προσωπικό στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
Με αυτό τον τρόπο οι στρατιώτες και οι οικογένειες τους αδικούνται, επιβαρύνονται οικονομικά ενώ αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, βιώνοντας για μια ακόμη φορά την Αδιαφορία για την υγεία των συναδέλφων.
Θυμίζουμε και την πρόσφατη καταγγελία συναδέλφου από το «αμαρτωλό» ΚΕΝ Σπάρτης:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΥ
 Η παράλογη συμπεριφορά που χαρακτηρίζει το Στρατολογικό Γραφείο στο ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ διαφάνηκε από τις πρώτες κιόλας ημέρες όταν κατά την πρώτη ενημέρωσή μας υπήρξαμε αποκλειστικά μια διεκπεραίωση. Η αντιμετώπισή μας ήταν θα πω  όσα έχω να σας πω και δεν ακούω καμία ερώτηση.
Αυτό το οποίο φάνηκε μια προσωρινή ιδιοτροπία υπήρξε όμως στο σύνολο της παραμονής στο ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ μια σταθερή, πάγια και κακόβουλη πρακτική.
Ερωτήσεις με το χρονόμετρο, αφού ο καθένας έπρεπε εντός 30 δευτερολέπτων να διατυπώσει την περίπτωσή του ή την απορία του, όμως η απάντηση ήταν πάντα μια «δεν κατάλαβα τίποτα... τελείωσε ο χρόνος σου... έλα ξανά αύριο».
Το σύνολο της μονάδας και ιδίως οι νεοσύλλεκτοι δεν μπορούσαν να πληροφορηθούν τα απολύτως απαραίτητα για τις διατάξεις στις οποίες μπορούσαν να υπαχθούν ή για τα δικαιολογητικά που θα έπρεπε να προσκομίσουν ή το που και πως αυτά θα έπρεπε να υποβληθούν. Μόνο μετά από συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και πάλι επιλεκτικά δινόταν η αρμόδια απάντηση.
Αν τυχόν πάλι δεν ήσουν του Λυκείου ή του Πανεπιστημίου «Ο Θεός μαζί σου»...
Πέρα όμως από την πλήρη έλλειψη διάθεσης να τελέσουν τα καθήκοντά τους αυτά βάσει της θέσης που κατείχαν, η ίδια η ελλιπής τέλεση τους κατέληγε στο να κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή  του νεοσύλλεκτου.
Καλώς ήρθατε στην ΣΤΑΤΟ-Α-ΛΟΓΙΑ και τη λογική του παράλογου.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
 Diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου