Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ψηφίστηκε το μνημόνιο Τσίπρα με 222 "ΝΑΙ", 64 "ΟΧΙ" και 11 "ΠΑΡΩΝ - 41 οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Με 222 «ναι» ψηφίστηκε το τρίτο Μνημόνιο Με 222 «ναι», 64 «όχι» και 11 «παρών» ψηφίστηκε το πρωί της Παρασκευής από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο επικυρώνεται η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Η ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από μία επτάωρη συνεδρίαση, που συνοδεύτηκε από έντονες αντιπαραθέσεις.
Η κυβέρνηση κρατάει οριακά τους 120 βουλευτές και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπτρας θα ζητήσεια μέσως μετά την έγκριση της συμφωνίας και από τους θεσμούς ψήφος εμπιστοσύνης. Όλα δείχνουν πώς πάμε σε εκλογές και μάλιστα εντός του Σεπτεμβρίου. 


«Όχι σε όλα» ψήφισαν ο τέως ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο τέως υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η βουλευτής Επικρατείας Αγλαΐα Κυρίτση, ο Κώστας Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη, η Ελένη Σωτηρίου, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς. ο Βασίλης Χατζηλάμπρου. ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο Στέφανος Σαμοΐλης, ο Γιάννης Σταθάς, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Θωμάς Κώτσιας, ο Αθανάσιος Σκούμας, η Αλεξάνδρα Τσανάκα, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης. η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ιωάννα Γαϊτάνα, η Λίτσα Αμμανατίδου, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Κωνσταντίνος Δελημήτρος, ο Βασίλειος Κυριακάκης, η Ηρώ Διώτη, ο Ζάννας Ζήσης, ο Ιωάννης Ζερδελής, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Θανάσης Πετράκος, η Ελένη Ψαρρέα και ο Δημήτρης Κοδέλλας.
Παρών δήλωσαν Αλέξης Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Κανελλοπούλου, Ανέττα Καββαδία, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Θεοφάνης Κουρεμπές, Τζηκα Δανάη και Βασιλίκη Λέβα ενώ παρών σε άρθρα ψήφισαν ο Γ. Κυρίτσης και ο Δ. Σεβαστάκης.
Απών από τη διαδικασία ήταν ο βουλευτής Ευβοίας Γιώργος Ακριώτης.
Στις 15 Ιουλίου, στην πρώτη, δηλαδή, ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα προκειμένου να καταλήξουμε στη συμφωνία της περασμένης Δευτέρας, το κυβερνών κόμμα είχε καταγράψει 39 απώλειες (32 όχι, 6 παρών και μια απουσία).
Μια εβδομάδα μετά το κυβερνών κόμμα μέτρησε 31 «όχι» και 5 «παρών» ενώ άλλοι πέντε βουλευτές είχαν ψηφίσει μεν «ναι» επί της αρχής, αλλά «παρών» στο άρθρο 1 του τότε δεύτερου πακέτου με προαπαιτούμενα.

2 σχόλια:

  1. Το Ερώτημα ΠΡΕΠΕΙ να Είναι:

    ΠΩΣ ΑΝΕΧΩΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΕΙΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ;;;

    ΠΩΣ ΑΝΕΧΩΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ - ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ (Ψυχικά, Πνευματικά, Σωμαδικά) "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ" ΝΤΟΠΙΟΥΣ ή ΞΕΝΟΥΣ ;;;

    ΠΩΣ ΑΝΕΧΩΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΨΥΧΙΚΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟΙ ΡΑΚΟΙ, ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ;;;


    ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ !!!
    ΔΙΟΤΙ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ "ΦΥΣΗ" των "ΝΟΥΜΕΡΩΝ" με ή χωρίς γραβάτα, ΟΤΙ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ !! ΜΙΑ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΑ ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΨΥΧΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΡΑΚΟ !!!

    Το Μοναδικό Φαρμακό ΣΑΥΤΗΝ την "ΑΦΥΣΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ" ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ/ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΩΣ "ΦΑΡΜΑΚΟ" για ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή