Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Έντουαρντ Μπασούριν: «Το Κίεβο ετοιμάζεται για νέο γύρο πολέμου μετά τις 24 Αυγούστου»

Από τους νέους βομβαρδισμούς σε σπίτια στο ΝτοκουχάεφσκΤην ετοιμότητα του Κιέβου να ξεκινήσει έναν νέο γύρο πολέμου μετά τις 24 Αυγούστου επεσήμανε ο Έντουαρντ Μπασούριν, αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας, της ΛΔ Ντονιέτσκ, σε δηλώσεις του σήμερα. Ο Μπασούριν, υπογράμμισε ότι η εκεχειρία έχει παραβιαστεί απ’ το καθεστώς του Κιέβου πάνω από 60 φορές το τελευταίο 24ωρο ενώ καθημερινά συνεχίζουν να υπάρχουν τραυματίες και νεκροί πολίτες απ’ τους τυφλούς βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού. 

Όπως υποστήριξε ο αξιωματούχος της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντονιέτσκ, τα σχέδια του Κιέβου είναι ήδη γνωστά στις αρχές της ΛΔ και περιλαμβάνουν σφοδρούς βομβαρδισμούς από την πλευρά της Μαριούπολης και του Ντεμπάλτσεβο και ταυτόχρονες επιχειρήσεις από βορρά και νότο προκειμένου να κυκλωθεί η πόλη του Ντονιέτσκ και να αποκοπεί από τα σύνορα με τη Ρωσία.
Συνεχίζουν επίσης να βομβαρδίζονται κωμοπόλεις και χωριά όπου κατοικεί η ελληνική μειονότητα της Ουκρανίας όπως στην περίπτωση της περιοχής του Τελμάνοβο, για την οποία εξέφρασαν πρόσφατα την ανησυχία τους και παρατηρητές του ΟΑΣΕ.
Ενώ όμως η δημοτικότητα των πολιτικών που κυβερνούν την Ουκρανία βρίσκεται στο ναδίρ, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι αυτή του πρωθυπουργού της ΛΔ Ντονιέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, βρίσκεται σε ανοδική πορεία, με την αποδοχή του να ξεπερνάει πλέον το 80% (πηγή: http://dninews.com/article/popularity-dprs-head-alexander-zakharchenko-grew-81-opinion-poll)
Παράλληλα, στην Ουκρανία, συνεχίζονται οι παραβιάσεις των στοιχειωδών δικαιωμάτων των ανθρώπων που τοποθετούνται πολιτικά ενάντια στο καθεστώς. Πρόσφατα υπήρξε έκκληση μέσω των κοινωνικών δικτύων για να πιεστεί η ουκρανική κυβέρνηση για την περίπτωση δύο μελών του ΚΚ Ουκρανίας (Σεργκέι Τκατσένκο και Ντενίς Τιμοφέγιεφ) απ’ την επαρχία του Ντνιεπροπετρόφσκ, τα οποία βρίσκονται στη φυλακή απ’ τα τέλη του 2014 κατηγορούμενοι ως «αποσχιστές». Όπως φαίνεται και στο άρθρο που παραθέτουμε, τα δικαιώματά τους παραβιάζονται συστηματικά ενώ βιώνουν μια δίκη-παρωδία που οδηγεί στη σίγουρη πολυετή καταδίκη τους (δείτε περισσότερα στα αγγλικά εδώ:http://newcoldwar.org/appeal-on-behalf-of-two-communist-party-members-on-trial-in-dnipetropetrovsk-ukraine/)
solidarityantifascistukraine.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου