Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Απολύσεις 40000 Μισθοφόρων Στρατιωτών στον Αμερικανικό Στρατό

Image
Καθώς ο στρατός των ΗΠΑ ετοιμάζεται να διώξει 40.000 στρατιώτες για να μείώσει τον προϋπολογισμό, ο Στρατηγός Ρέι Οντιέρνο, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, προειδοποιεί οτι οι Ενοπλες Δυνάμεις κινδυνεύουν "να γίνουν πολύ μικρές για ενα όλο και πιο επικίνδυνο κόσμο", και ότι αυτο "μπορεί να ενθαρρύνει τους εχθρούς". 
"Αν μειωθεί η δύναμη μας αρκετά, όπου μερικοί απο αυτους τους ηγέτες δεν πιστεύουν ότι ο στρατός μας μπορεί να ανταποκριθεί ή να τους αποτρέψει, … τότε αυξάνονται οι απειλές και ο κίνδυνος κατα των ΗΠΑ”", δήλωσε ο στρατηγός Ρέι Οντιέρνο σε μια αποκλειστική συνέντευξη με την Army Times. "Δεν ξέρω ποιο είναι αυτό το σημείο, αλλά νομίζω ότι είμαστε επικίνδυνα κοντά τώρα."
Από το 2012, ο στρατός των ΗΠΑ έχει κόψει 80.000 στρατιώτες και έχει κλείσει 13 ταξιαρχίες, μεταξύ των οποίων δύο στη Γερμανία και μία στη Νότια Κορέα, για να καταλήξει στους 490,000 στρατιώτες. 
Η υπηρεσία των ΕΔ των ΗΠΑ θα απολύσει 40.000 στρατιώτες ακόμη για να φτάσει συνολικά τους 450.000 μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2018. Ωστόσο άλλοι 30.000 στρατιώτες μπορεί να αναγκαστούν να φύγουν. 


“Υπάρχουν πολλά πράγματα που σε διάφορα μέρη του πλανήτη “βράζουν” αυτη τη στιγμή,” δήλωσε ο Οντιέρνο. "Αυτό που δεν μπορεί να ξέρεις ειναι ποτε θα “ξεχυλίσει” μια κατάσταση. Θα πρέπει να υπάρχουν οι στρατιωτικές ικανότητες για να απαντήσουμε σε κάτι τέτοιο, και αυτό είναι το θέμα."

Περισσότεροι από 177.000 αμερικανοί στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί, από 150 χώρες σε τουλάχιστον πέντε ηπείρους του κόσμου από τα τέλη Ιουλίου.

Ο Οντιέρνο, ο οποίος στις 14 Αυγούστου θα ολοκληρώσει τη θητεία του ως επικεφαλής του προσωπικού και θα συνταξιοδοτηθεί μετά από σχεδόν 40 χρόνια, υπογράμμισε μια μάλλον μακρά λίστα των ανησυχιών για την ασφάλεια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Κάποιες απο τις ανησυχίες του στη λίστα ειναι αναμενόμενες: Η «νέα, επιθετική Ρωσία», όπου ο στρατός έχει αφιερώσει περίπου 2.500 στρατιώτες στην επιχείρηση Operation Atlantic Resolve, σε μια συνεχή σειρά ασκήσεων για να εξασφαλίσει και να συνεργαστεί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην περιοχή, επίσης η αυξανόμενη κινέζικη απειλή και ο απρόβλεπτος δικτάτορας στη Βόρεια Κορέα.

Αλλά ο στρατός επίσης ασχολείται με τη Μέση Ανατολή, όπου η απειλή δεν περιορίζεται μόνο στον ισλαμικό κράτος, δήλωσε ο Οντιέρνο. 
"Υπάρχει η μάχη σουνιτών-σιιτών που είναι πραγματικά ο παράγοντας πίσω από αυτό", είπε, προσθέτοντας ότι το χάσμα ανάμεσα στο Ιράκ, στη Συρία, στην Υεμένη, στο Λίβανο, στο Μπαχρέιν και αλλού ειναι αιώνων και λειτουργεί ως κινητηριος δύναμη. "Ειναι αυτη η σύγκρουση που "βράζει" απο κάτω που ειναι η κύρια ανησυχία στη Μέση Ανατολή", τόνισε.

ArmyTimes.com
Μετάφραση/Απόδοση - OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου