Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ: Οι καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φέρνουν αποτέλεσμα!

Οι καταγγελίες του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος φέρνουν αποτελέσματα στο Στεφανοβίκειο στο Βόλο. 
Σε μια μονάδα με πολλά προβλήματα στις άδειες και στις εξόδους γίνονται αυτή τη φορά σοβαρές προσπάθειες για να υπάρξουν λύσεις. 
Για μέρες στελέχη και φαντάροι συζητούσαν πάνω στις δημοσιευμένες καταγγελίες. Ο Ταξίαρχος ασχολήθηκε προσωπικά και επέπληξε δύο φορές τον διοικητή του τάγματος με το μεγαλύτερο πρόβλημα. 

Ο συγκεκριμένος διοικητής με τη σειρά του, προφανώς ενοχλημένος, μίλησε 3-4 φορές στην πρωινή αναφορά. Κατηγόρησε ότι όσα γράφονται στο διαδίκτυο είναι ψέματα και προσπάθησε να απολογηθεί λέγοντας ότι απλώς το στρατόπεδο περνάει μια δύσκολη περίοδο. 
Αν ήταν ψέματα βέβαια γιατί ανακλήθηκαν οι υπερβολικές τιμητικές άδειες που έφτασαν τους 5 μήνες με δωράκια στη μονάδα και γιατί ενώθηκαν υπηρεσίες όπως οι σκοπιές στην πύλη και την αποθήκη οπλισμού; 
Αναγνωρίζουμε τα θετικά βήματα, πρέπει όμως να γίνουν πολλά ακόμη. 
Η έξοδος έρχεται κάθε δέκα μέρες. Όλοι βλέπουν ότι οι ΕΠ.ΟΠ. δε συνεισφέρουν τίποτα στις υπηρεσίες ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Μια κατάσταση (εμπλοκή) που φυσικά δεν έτυχε αφού επαναλαμβάνεται στο τέλος κάθε σειράς. 
Ποιος όμως είναι υπεύθυνος να ρυθμίσει τις άδειες ώστε να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα στη δύσκολη περίοδο; Ο ίδιος διοικητής που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να κατηγορεί τον Σπάρτακο και να εκβιάζει τους φαντάρους με τις τιμητικές άδειες.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό κάθε φαντάρος  να θέλει να τελειώσει πιο γρήγορα τη θητεία του με μια μεγάλη άδεια στο τέλος. Είναι ανέντιμο ως διοικητής να εκβιάζεις αυτούς που έχουν δουλέψει τσάμπα, έχουν εξαντληθεί από συνεχόμενες υπηρεσίες και έχουν χάσει για μήνες εξόδους και ελεύθερο χρόνο. 
Είναι ύπουλο να συνδέεις την άδεια απολύσεως με το πόσο ήσυχα θα κάτσουν οι φαντάροι. 
Αυτή τη συναλλαγή προσπάθησε να κάνει ο διοικητής καλώντας τους φαντάρους στο γραφείο του! 
Οι τιμητικές άδειες είναι ένα τυράκι στα χέρια του εκάστοτε διοικητή. Τίποτα δε μπορεί να τον υποχρεώσει και δεν είναι λίγες οι φορές που τιμητικές δίνονται και ξεδίνονται. Ξέρουμε ότι αν είναι ολιγομελής η επόμενη σειρά ο διοικητής θα σφυρίζει αδιάφορα την ώρα της άδειας. 
Το μόνο λοιπόν που έχουμε ως δεδομένο ότι με αγώνες και καταγγελίες υπάρχουν αποτελέσματα. 
Έτσι θα συνεχίσουμε και δε θα κάτσουμε  ήσυχοι!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου