Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ: Τι δεν έχει απαντηθεί για τα τελευταία περιστατικά

Image
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τα τελευταία περιστατικά αυτοκτονιών να ξεχαστούν. Δεν αρκεί η πρωτοβουλία του ΑΣΔΕΝάρχη για την σύνταξη εγχειριδίου πρόληψης τέτοιων περιστατικών. Πρέπει πολλά να γίνουν,ακόμη περισσότερα να αλλάξουν και να διορθωθούν. Πρώτα απ΄ όλα να διερευνηθούν σε βάθος τα τελευταία περιστατικά και να δοθούν καθαρές απαντήσεις για όσα ακούγονται,λέγονται και γράφονται. Οι οικογένειες πρώτα απ΄ όλα αλλά και η κοινή γνώμη θέλει πειστικές απαντήσεις για τους άδικους θανάτους νέων ανθρώπων.
Και για τον θάνατο του υπαξιωματικού στη Σάμο πολλά ακούστηκαν και για τον χαμό του στρατιώτη στην Ορεστιάδα,υπάρχουν ερωτήματα. Για τη δεύτερη περίπτωση υπάρχει η πληροφορία ότι ο στρατιώτης είχε επαφή με τον ψυχολόγο της μονάδας του. Τι προέκυψε απ’αυτή την επαφή θα αποτελέσει φανταζόμαστε σημαντικό μέρος της έρευνας που γίνεται.
Τι πιστεύει η πολιτική ηγεσία

Η άποψη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ για το θέμα ,μέχρι στιγμής έχει εκφραστεί από τις δηλώσεις που έκανε ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας,μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

Τι είπε σε γενικές γραμμές για τις αυτοκτονίες;

• “Προσωπικά που έχω καταλήξει: Πέρα από τις περιπτώσεις τις προσωπικές και τα προβλήματα τα προσωπικά του κάθε ανθρώπου που κακώς καταλήγει σε τέτοιες πράξεις, υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχουν προβληματα που έχουν σχέση με την μεγάλη καταπόνηση του προσωπικού ακριβώς γιατί δεν έχει συμμαζευτεί το σύστημα και όταν έχεις 20 ανθρώπους για να κάνουν 100 δουλειές ενώ μέχρι πριν 10 χρόνια είχες 500...


•”Υπάρχει μία αντίληψη που, όσο και αν φανεί περίεργο, ξεκινάει από την εμφυλιοπολεμική περίοδο που προτάσσει την ασφάλεια σε σχέση με την επιχειρησιακή ετοιμότητα, δηλαδή να φυλάμε τα πάντα. Για να πω και τη υπερβολή μου δεν καθόμαστε όλο το βράδυ να φυλάμε έξω από την πόρτα του σπιτιού μας μην μπει κανένας κλέφτης, επομένως θα πρέπει να εξετάσουμε πρώτα την επιχειρησιακή μας ικανότητα, το προσωπικό μας το οποίο δεν μπορεί να καταπονείται υπερβολικά και μετά τα θέματα ασφάλειας, γιατί στο κάτω -κάτω δεν περιμένουμε εχθρό από παντού. Για αυτό σας είπα εμφυλιοπολεμικά, η νοοτροπία του εχθρού από παντού είναι λανθασμένη και ανάγεται σε άλλες εποχές. Επομένως, αυτά τα λάβαμε υπόψιν μας με την στρατιωτική ηγεσία. Δόθηκαν εντολές από την στρατιωτική ηγεσία ώστε να σταματήσει η ευθυνοφοβία και να μειωθούν εκεί που χρειάζεται, εκεί που δεν επηρρεάζονται πραγματικά τα θέματα ασφαλείας – περιμετρικές σκοπιές για το τίποτα δεν χρειάζονται- δηλαδή να απαλυνθεί το βάρος που πέφτει πάνω ..”

Όσο για τις καταγγελίες του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων για “σκληρές συμπεριφορές” εναντίον στρατεύσιμων;
•“Αυτά αφορούν άλλες εποχές στην γενικότερη έκφανσή τους, πλην όμως μεμονομένα περιστατικά μπορέι να υπάρξουν και εκεί θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς. Την συγκεκριμένη περίπτωση την εξετάζουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε περιστατικά χωρίς να τα εξετάσουμε και αλοίμονο σε αυτόν που θα σκεφτεί να πειράξει υφιστάμενό του!”

Για να δούμε…http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου