Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Ένα ακόμα βήμα στην στρατωτικοποίηση του διαστήματος…

Αποτέλεσμα εικόνας για διαστημοπλοιαΣυμβόλαιο σχεδίασης του πρώτου αμερικανικού «διαστημοπλάνου» ΧS-1 υπέγραψε η Boeing με την αμερικανική κυβέρνηση. Η επίσημη αιτιολογία είναι για την σχεδίαση και ανάπτυξη του νέου σκάφους είναι η ταχεία τάξη σε τροχιά των αμερικανικών δορυφόρων.
Ωστόσο, Αμερικανοί αναλυτές επιμένουν πως σε ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ μεγάλων δυνάμεων, η τροχιά της Γης θα αποτελέσει ένα ακόμα θέατρο επιχειρήσεων. Δορυφόροι οπλισμένοι με λέιζερ, αντιαεροπορικοί πύραυλοι πολύ μεγάλου βεληνεκούς θα απαιτηθούν για την αντιμετώπιση των αντιπάλων εν τροχιά δυνάμεων.

Η δύναμη που θα κυριαρχήσει στην εν λόγω σύγκρουση θα έχει μεγάλες δυνατότητες επικράτησης και επί Γης. «Σε μια εποχή που οι προϋπολογισμοί μειώνονται και οι δυνατότητες των αντιπάλων αυξάνουν, η ταχεία και οικονομική πρόσβαση στο διάστημα αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την εθνική και οικονομική μας ασφάλεια», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της DARPA.
Το νέο διαστημοπλάνο της Boeing θα μπορεί να θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο, βάρους έως 2 τόνων, κάθε 10 ημέρες, με κόστος, ανά πτήση, της τάξης των 5 εκατ. δολαρίων μόλις. Το XS-1 θα είναι ένα μη επανδρωμένο σκάφος, ένα μεγάλο και ταχύ διαστημικό drone, δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου