Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΣΚΟΥΡΙΕΣ – ΕΥΘΕΙΕΣ ΡΙΨΕΙΣ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ "ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ"!

 σκουριες συγκρουσεις el doradoΕκατοντάδες κόσμου μέσα σε 6 πούλμαν και περίπου 250 αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς την διασταύρωση που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα μετά το Χοντρό Δέντρο όπου ξεκινά ο ιδιωτικός δρόμος που έχει ανοίξει η El Dorado με κατεύθυνση τα μεταλλεία.

Στο σημείο αυτό συνήθως πραγματοποιείται το πρώτο μπλόκο της Αστυνομίας.

Ωρα: 14.00 Το κομβόι των αυτοκινήτων έχει φτάσει στην διασταύρωση με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς. Στην περιοχή βρίσκεται αστυνομική δύναμη. Παρά τον αρχικό προγραμματισμό για επιστροφή των αμαξιών και συνέχιση της πορείας με τα πόδια, οι περισσότεροι αρνούνται να αφήσουν τα οχήματά τους.

Ωρα:14.50  Ξεκινούν οι συγκρούσεις με εκτεταμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία μπροστά στην πύλη του εργοτάξιου. Με πρωτοφανή «ζήλο» και αδιαφορώντας ακόμα και για τα μικρά μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους που συμμετείχαν στην πορεία τα παλικάρια της ΕΛΑΣ κυνηγάνε ό,τι κινείται, και ο κόσμος υποχωρεί με στόχο να συγκεντρωθεί ξανά 400 μέτρα πιο πίσω. Το κράτος υπερασπίζεται για ακόμα μια φορά τα αφεντικά του την ώρα που, ακόμα και κατά ομολογίες κρατικών  παραγόντων, παρανομούν και στρέφεται ενάντια στον λαό και το δικαίωμά του στην αξιοπρεπή ζωή,
Ωρα:16.00 Οι σγκεντρωμένοι έχουν πλέον αρχίσει να αποχωρούν από το σημείο της σύγκρουσης. Αφορμή για την αρχή των συγκρούσεων στάθηκε η προσέγγιση των διαδηλωτών μίας από τις 3 εισόδους του εργοταξίου,  όπου ήταν παραταγμένες δυνάμεις καταστολής, και η προσπάθεια των διαδηλωτών  να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Στην χρήση των κρότου λάμψης και τη ρίψη δακρυγόνων σε ευθεία βολή προς τους διαδηλωτές, εκείνοι απάντησαν με βόμβες μολώτοφ. Όταν οι δυνάμεις καταστολής κατάφεραν να απωθήσουν τους διαδηλωτές ένα μέρος αυτών κινήθηκε προς την δεύτερη πύλη όπου επιτέθηκε ξανά. Ο κίνδυνος εγκλωβισμού ωστόσο τους ανάγκασε να υποχωρήσουν και να ενωθούν με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους. Από τις ευθείες βολές ρίψης δακρυγόνων υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ έως τώρα μάλλον δεν υπάρχουν συλλήψεις.
Θα ακολουθήσει μαζική συνέλευση αμέσως μόλις ο κόσμος επιστρέψει στο κάμπινγκ
Ωρα: 16.40 Οι μπάτσοι έχουν σταματήσει ένα από τα λεωφορεία και οδηγούν τον κόσμο που είναι μέσα σε αυτό στο αστυνομικό τμήμα Πολύγυρου. Έχουμε δηλαδή τις πρώτες 50 περίπου προσαγωγές.
 σκουριες συγκρουσεις el dorado
πηγή indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου