Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων-Μεγάλο Πεύκο: Βρωμιά, Καψόνια και άθλια Προβοκάτσια

Σίγουρα η επιστολή καταγγελίας νεοσύλλεκτων φαντάρων που υπηρετούν στο συγκεκριμένο ΚΕΝ αποσαφηνίζει γιατί θεωρείται πρωταθλήτρια μονάδα  στα κρούσματα Μηνιγγίτιδας!
Δείτε τις συμβαίνει:
Όσον αφορά το ζήτημα της καθαριότητας οι συνθήκες είναι απαράδεκτες. Όλα τα κρεβάτια είναι γεμάτα κοριούς!
Οι τουαλέτες είναι απαράδεκτες, γεμάτες περιττώματα. Οι 30-40 παλιές τουρκικές τουαλέτες δεν επαρκούν για τους εκατοντάδες νεοσύλλεκτους, ενώ ούτε ο διοικητής, αλλά ούτε κανένα στέλεχος ενδιαφέρεται για τις συνθήκες υγιεινής.
Στα μπάνια το νερό έχει ελάχιστη πίεση και στον κάθε φαντάρο αναλογεί ελάχιστος χρόνος, το βράδυ, για να καθαριστεί. Πολλοί συνάδελφοι εξαιτίας αυτών των συνθηκών και της μεγάλης χρονικά αναμονής στην σειρά, επιλέγουν να κάνουν μπάνιο με το λάστιχο!
Και να φανταστεί κανείς ότι όλα αυτά συμβαίνουν στις Ειδικές Δυνάμεις –με το μύθο της άγριας εκπαίδευσης- και σε ένα χρονικό διάστημα που η καθημερινότητα των συναδέλφων χαρακτηρίζεται από την έντονη εκπαίδευση: έρπιση, γυμναστική κλπ.
Αλλά που να σκεφτεί κανείς αξιωματικός ότι οι ιδρωμένοι και καταλασπωμένοι φαντάροι πρέπει να καθαριστούν….
Το φαγητό άλλοτε είναι απαράδεκτο και άλλοτε τρώγεται..
Άλλο όμως είναι το μεγάλο πρόβλημα: την αγγαρεία μαγειρείων-επιλεγμένους καθημερινά φαντάρους, την λιώνουν στη δουλειά, ενώ οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες. Κανένας αξιωματικός ή υπαξιωματικός δεν ασχολείται με την καθαριότητα και την καθοδήγηση των φαντάρων ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής: φαντάροι με βρώμικα συνήθως χέρια κάνουν τα πάντα, πιάνουν τα πάντα, μαγειρεύουν τα πάντα..      
Το πώς δεν έχει ξεσπάσει καμιά επιδημία είναι ζήτημα!
Φυσικά, γάντια για τις καθαριότητες δεν δίνονται ούτε για πλάκα.
Ακόμη και τα καλαθάκια στις τουαλέτες –στην καλύτερη των περιπτώσεων- οι φαντάροι τα έπιαναν με σακούλες, αλλιώς με γυμνά χέρια! Οι αξιωματικοί δεν ενδιαφέρονται.
Βεβαίως, για αυτό που ενδιαφέρονται τα στελέχη είναι τα παράνομα ατομικά και συλλογικά καψόνια. Μεταξύ αυτών που πρωταγωνιστούν σε όλες τις αυθαιρεσίες και παρανομίες είναι οι φαντάροι-Εκπαιδευτές (Γ’ ΕΣΣΟ) που όχι μόνο δείχνουν την αντισυναδελφική τους συμπεριφορά, αλλά με την κάλυψη της διοίκησης με την οποία ταυτίζονται γίνονται γρανάζια της καθυπόταξης μας, θεωρώντας τον εαυτό τους μαντρόσκυλο που κυνηγά την αγέλη των χακί προβάτων! Γεγονός που αναπαράγεται από Σειρά Κατάταξης σε Σειρά Κατάταξης.
Τα περιστατικά εξευτελισμού συναδέλφων είναι συγκλονιστικά και θυμίζουν άλλες εποχές. Όταν Αξιωματικός Υπηρεσίας είδε φαντάρο να παίρνει ντόνατς από άλλο τραπέζι, του έβαλε τις φωνές, πέταξε κάτω το ντόνατς και τον διέταξε να το φάει!
Ακολούθως, ο Λοχίας που ήταν υπεύθυνος εστιατορίου, στην Πρωινή Αναφορά, διέταξε τον συγκεκριμένο φαντάρο να τρέχει γύρω από τους εκατοντάδες συναδέλφους, λέγοντας το όνομα του και ότι είναι Κλέφτης!
Ο Λοχίας συνέχιζε να προπαγανδίζει ότι «όποιος τρώει το φαγητό του άλλου είναι κλέφτης…»
Το συγκεκριμένο θέμα σημάδεψε τους νεοσύλλεκτους και έγινα σημαντικές συζητήσεις. Όλοι όμως κατάλαβαν ότι όλοι αυτοί που βαράνε προσοχή στους πολιτικούς και στρατιωτικούς που υπέγραψαν τους εξοπλισμούς της μίζας, της διαπλοκής και της διαφθοράς, δε μπορούν να ντροπιάζουν το φαντάρο για ένα ντόνατς!
Άλλη σημαντική κατάληξη του διαλόγου που αναπτύχθηκε μεταξύ των συναδέλφων ήταν η απομυθοποίηση του Στρατού και των Ειδικών Δυνάμεων. Η πλειοψηφία των 19χρονων στρατιωτών γρήγορα απογοητεύτηκε από τη μηδαμινή εκπαίδευση, καθώς διαπίστωσε ότι το κύριο βάρος του Στρατού δίνεται στην καταστολή και χειραγώγηση της προσωπικότητας μας.
Από αυτή επομένως την σκοπιά εξετάζουμε και την σοβαρή Προβοκάτσια που έλαβε χώρα στο Μεγάλο Πεύκο. Στις 21/7 και ενώ είχαν εκδηλωθεί καταστρεπτικές πυρκαγιές, κυκλοφόρησε η είδηση ότι κάποιοι πήγαν να βάλουν   φωτιά στο Κέντρο Εκπαίδευσης πετώντας μολότωφ στην περίφραξη της μονάδας.
Κανείς δεν απαντούσε με βεβαιότητα αν η απόπειρα εμπρησμού έγινε από άτομα εκτός ή εντός της μονάδας!
Την είδηση αυτή γρήγορα ακολούθησε η επίσκεψη ατόμων με υπηρεσιακά, προφανώς Ασφαλίτες, που χωρίς να δώσουν αυτοί ή η διοίκηση της μονάδας καμιά εξήγηση, άρχισαν να παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα από τους φαντάρους που θεώρησαν ύποπτους!
Συνολικά λοιπόν 40 συνάδελφοι –ελεύθεροι υπηρεσίας ή όσοι βρίσκονταν κοντά στον πιθανολογούμενο μέρος της επίθεσης- έπρεπε να αποδείξουν την αθωότητα τους και να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.   Έπρεπε δηλαδή να ακολουθήσουν τον παραλογισμό όσων εκτίμησαν ότι οι φαντάροι βρήκαν υλικά, κατασκεύασαν μολότωφ και θέλησαν να κάψουν το Κέντρο Εκπαίδευσης!   
Τέλος, επέβαλαν ένα κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας, με πρωταγωνιστή Επιλοχία γνωστό για τις ακραίες του απόψεις, που απαιτούσε από τους θαλαμοφύλακες να έχουν το νου τους για εμπρησμό και να ελέγχουν για φωτιά παντού!!!
Τώρα βεβαίως τι να πεις;
Είναι δυνατόν η διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων να θεωρεί και να αντιμετωπίζει τους στρατιώτες που εθελοντικά βρέθηκαν εκεί  ως Εγκληματίες;
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

26 σχόλια:

  1. Προιον μυθοπλασιας! Ούτε ο Φώσκολος δεν θα έγραφε τέτοιο σενάριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ που βλέπεις Φώσκολο μπορείς και συγκρίνεις...Εμάς άσε μας να βλέπουμε το έργο της αποκρουστικής υποχρεωτικής στράτευσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;

      Διαγραφή
  4. Την περίοδο που αναγράφεται στο άρθρο βρέθηκα στο ΚΕΕΔ. Αυτά που γράφονται είναι από άλλο πλανήτη. Τι θέλουν να πετύχουν αυτοί που γράφουν και ανεβάζουν τέτοια ψεύδη; Αηδία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρασα από το κεεδ το 2009 Τα πράγματα ήταν όντως αυστηρά, ειδικά μετά το πέρας της ορκωμοσία, όπου έμειναν πραγματικά όσοι ήθελαν να μείνουν!
      Το κέντρο δεν είχε κανένα πρόβλημα! Ήταν έτσι όπως έπρεπε να ήταν! Τώρα έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου η σωματική εκγύμναση , η διέλευση στίβου εμποδίων , οι πορείες, κλτ θεωρούνται καψώνι! Εκεί καταντήσαμε...
      Οι ειδικές δυνάμεις είναι το καλύτερο κομμάτι του ελληνικού στρατού.
      Πότε δεν θα ξεχάσω ότι σε μια 50αρα πορεία, με 27kg φόρτο, ένας στρατιώτης δεν άντεξε.
      Ένας υπολοχαγός , βάτραχος, ωραίος τύπος, πήρε το Μπέργκεν του και πήγαινε με δυο (ενα μπροστα, ενα πίσω)..

      Διαγραφή
    2. Τι από τα παραπάνω είναι ψεύδη; ΟΤΙ ΠΗΡΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟ 40 ΑΤΟΜΑ ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ;
      ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ;

      Διαγραφή
    3. Πολύ πιθανόν να είναι ψευδή!
      Κ που πήραν μέσα στο κεεδ?
      Δεν υπάρχει υποδομή μέσα σε ένα στρατόπεδο για να γίνει αυτή η διαδικασία!
      Δυστυχώς, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένα ίχνος αλήθειας στα ανώτερο αναγραφόμενα του Άρθου!

      Διαγραφή
    4. Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ.
      ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ...

      Διαγραφή
    5. Αυτό λεω και εγώ! Το άρθρο είναι στημένο, ψεύτικο με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει (ψευδο) εντυπωσεις!
      Απόλυτο δίκιο έχεις!

      Διαγραφή
    6. Για πέστε μας, τι ακριβώς από το άρθρο είναι ψεύτικο ρε κομάντα καραβανάδες;

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς με τέτοιους αποκλεισμούς δε μπορεί να πάμε μπροστά: άνθρωποι μένουν καρφωμένοι στα στερεότυπα τους, αρνούνται να δουν την χακί καθημερινότητα. Ευτυχώς όμως που υπάρχει και το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φαντάρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κύριος που έγραψε το άρθρο πρέπει να διαβάζει πολλά βιβλία επιστημονικής φαντασιας.
    καλό θα είναι να προσέχουμε τι γράφουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτός που έγραψε το άρθρο και το δημοσιεύει προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή στο site του και γι' αυτό γράφει αυτές τις υπερβολές. Είναι αστείο. Ούτε αυτός δεν τα πιστεύει αυτά. Και επειδή είναι αναρχοκομμμουνιστής περνάει από στρατόπεδο μόνο από απόσταση ασφαλείας. Δεν έχει ιδέα πώς είναι μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν φας καμιά μήνυση για τα δακτυλικά αποτυπώματα να δεις γλέντια!

      Διαγραφή
    2. χαχαχχαχααχαχχαχα. Φίλε είσαι πολύ αστείος . Μαρέσεις. Με έκανες και γέλασα .
      Σε ευχαριστώ

      Διαγραφή
  8. Εσύ που έγραψες το άρθρο γράφεις και σχόλια για να το στηρίξεις; Καλά είσαι πολύ αστείος! Χα χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να δώ τι άλλο θα σκεφτεί να γράψει το παλικάρι για να του δώσουμε προσοχή.
    Μικρός πρέπει να έτρωγε πολύ ξύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αθλιότητα του ΚΕΕΔ είναι αντίστοιχη της αθλιότητας των απαντήσεων από συγκεκριμένο εγκάθετο Ταγματάρχη που πληρώνουμε για να τεμπελιάζει στο ίντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάλι παραμύθια γράφει ο Σπάρτακος??
    το κεεδ είναι απο τα καλύτερα κέντρα εκπαίδευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΠΤ. ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ.
    Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΚΤΟΣ
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κανονικά! Ο Γκεμπελς μπροστά του δεν είναι τίποτα.
      Λες και εμείς δεν περάσαμε απο το κεεδ (και όχι τώρα, που είναι κολέγιο) και δεν ξέρουμε...
      Το καλύτερο κομμάτι του Στρατού μας είναι στις ειδικές δυνάμεις!

      Διαγραφή
  13. -...καταλασπωμενοι φαντάροι...- που βρέθηκαν οι λάσπες Αύγουστος μήνας με 40 βαθμούς Κελσίου ??
    Πάλι καλά που δεν γράψανε ότι οι φαντάροι υποφέρουν απο κρυοπαγηματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τωρα περιμενε ετοιμαζει αρθρο και για αυτο ο γελοιοσ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 100% αληθινά αυτά που περιγράφονται. 341 ΣΤ. Μόλις ορκιστήκαμε. Και όποιος δεν πιστεύει του παραθέτω και αυτά που λουστήκαμε εμείς. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, ότι αυτό μόνο ειδικές δυνάμεις δεν είναι. Η βλάκεία σε όλο της το μεγαλείο. Και για τον φίλο που λέει για γυμναστική, δεν ξέρω κατά πόσο οι κάμψεις σε αραιά-πυκνά διαστήματα μέσα στη μέρα μπορούν να θεωρηθούν σωστή εκγύμναση όταν δεν γίνονται με πρόγραμμα και σωστή διατροφή, καθώς δεν βελτιώνουν κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή