Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Ο χάρτης της ύφεσης στη Ρωσία - Που πάει η οικονομία της;

Image
Οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης της Ρωσίας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε “ομοσπονδιακό επίπεδο” και να εξαπλώνονται σε 83 περιοχές της Ρωσίας,αναφέρει σε ανάλυσή του το αμερικανικό think tank Stratfor.
Ο χάρτης που συνοδεύει την ανάλυση ενδεικτικός.
Όπως αναφέρει το Stratfor “αν και το συνολικό χρέος της χώρας είναι περίπου $ 300 δισεκατομμύρια - σχετικά μικρό ποσοστό λαμβάνοντας υπόψη ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν είναι σχεδόν $ 2 τρις - περίπου το ένα τρίτο του χρέους αυτού, επικεντρώνεται κυρίως στις περιφερειακές κυβερνήσεις, οι οποίες δεν έχουν τόσους πόρους.
Υπάρχουν τρεις κύριοι παράγοντες που στηρίζουν τα αυξανόμενα χρέη των περιφερειών: Οι ομοσπονδιακές υποχρεώσεις , η οικονομική στασιμότητα και η περιορισμένη πρόσβαση σε πιστώσεις. Όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας πρέπει να εκπληρώνουν μια σειρά από επαχθείς υποχρεώσεις προς το Κρεμλίνο για τις κοινωνικές δαπάνες.
Επιπλέον, η οικονομική στασιμότητα που πλήττει τη χώρα στο σύνολό της έχει επηρεάσει σημαντικά πολλές περιοχές της Ρωσίας ,όχι όλες με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ένταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου