Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Οι Κούρδοι έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από την πόλη Χασάκα

Οι Κούρδοι έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από την πόλη Χασάκα
Οι Κούρδοι αντάρτες της Συρίας, ο αντάρτικος στρατός του YPG/YPJ, κατάφερε το Σάββατο μια μεγάλη νίκη εις βάρος των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Οι Κούρδοι κατάφεραν και έδιωξαν και τους τελευταίους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εντελώς από την πόλη Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, ή αλλιώς στο δυτικό Κουρδιστάν.
Μετά από σκληρές μάχες που κράτησαν πολλές ημέρες και με τη βοήθεια των αμερικανικών μαχητικών που βομβάρδιζαν το Ισλαμικό Κράτος, το Σάββατο οι τζιχαντιστές εγκατέλειψαν την πόλη και έχουν απωθηθεί στα 4 χιλιόμετρα από τα προάστιά της.hasaka1

Κουρδική περίπολος σε περιοχή της Χασάκα που είχε περιέλθει στον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Η Χασάκα τελεί πλέον στη μεγαλύτερο κομμάτι της υπό τον έλεγχο των Κούρδων ανταρτών, οι κυβερνητικοί της Συρίας κρατάνε μόλις το 20%.
Όπως διαβάζουμε σε κουρδικά αλλά και συριακά σάιτ, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ Κούρδων και Σύρων κυβερνητικών για τις συνοικίες της πόλης που η κάθε πλευρά θα έχει υπό τον έλεγχό της.

hasaka2
Κούρδοι αντάρτες παρατηρούν τα πτώματα νεκρών τζιχαντιστών στη Χασάκα. Πάνω από τα κεφάλια τους απλωμένη, στο έδαφος, η σημαία τους.

hasaka3
Σε ένα από τα δημόσια κτίρια της Χασάκα που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές, είχαν ζωγραφίσει με σπρέι τη σημαία τους στον τοίχο. Ενδιαφέρον έχουν τα συνθήματα πάνω από τη σημαία και αριστερά. Είναι γραμμένα σε κυριλλικό αλφάβητο. Που σημαίνει ότι πολεμούσαν Τσετσένοι ή άλλοι «Ρώσοι» τζιχαντιστές ενάντια στους Κούρδους.http://www.tribune.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου