Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Οδομαχίες στην Κωνσταντινούπολη – Οι Κούρδοι καίνε οχήματα της Αστυνομίας

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη μεταξύΚούρδων νεολαίων και τουρκικής αστυνομίας.
Οδομαχίες στην Κωνσταντινούπολη – Οι Κούρδοι καίνε οχήματα της Αστυνομίας
Οργισμένοι οι Κούρδοι από την αεροπορική επιδρομή των Τούρκων τα ξημερώματα του Σαββάτου (στις 04.00) στο κουρδικό χωριό Ζεργκελέ (Zergele) στα όρη Καντίλ (Qandil) στο βόρειο Ιράκ, που σκότωσε αμάχους, γυναίκες και παιδιά (δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το μακελειό πατώντας εδώ), τελούν σε κανονική κατάσταση εξέγερσης.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, Κούρδοι νεολαίοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε οχήματα της τουρκικής Αστυνομίας, τα οποία και παραδόθηκαν στις φλόγες.
Για την ακρίβεια, από τις πληροφορίες που μπορούμε να συλλέξουμε, οι Κούρδοι στήνουν ενέδρες και επιτίθενται αιφνιδιαστικά στα αστυνομικά οχήματα.
konstantinoupoli2
Το καθεστώς Ερντογάν λογοκρίνει το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα οι αναρτήσεις που ανεβαίνουν στο Twitter μέσα από την Πόλη σύντομα να «εξαφανίζονται».
Τις φωτογραφίες δημοσίευσαν στη σελίδα τους στο Facebook τα Λιοντάρια της Ροζάβα (οι δυτικοί εθελοντές που πολεμάνε στο πλευρό των Κούρδων στη βόρεια Συρία) και από εκεί αναπαράχθηκαν από ανεξάρτητους ειδησεογραφικούς λογαριασμούς στο Twitter που δεν μπορεί να τους φιμώσει το τουρκικό καθεστώς.http://www.tribune.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου