Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ: Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΘΩΝΕΙ ΤΕΙΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΩ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ!

Η Ουγγαρία «εξετάζει» να χρησιμοποιήσει τον στρατό για τους πρόσφυγες
Η Βουδαπέστη έχει «συζητήσει το πώς» θα μπορούσε ο στρατός να χρησιμοποιηθεί ενώπιον του μεγάλου αριθμού προσφύγων που έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στα σύνορα με τη Σερβία, όπως επιβεβαίωσε η ουγγρική κυβέρνηση. Το ζήτημα θα παραπεμφθεί στο Κοινοβούλιο. 
Δακρυγόνα και ένταση σε ουγγρικό κέντρο καταγραφής.
Την Τρίτη, το πρώτο τμήμα της μεγάλης ομάδας που κινείται στον «βαλκανικό διάδρομο» είχε ήδη περάσει τα τμήματα των συνόρων που δεν έχει καλύψει ο «φράχτης του Ορμπάν».
Ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβακς ανέφερε την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το Reuters, πως «η κυβέρνηση και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας έχει συζητήσει το θέμα του πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο στρατός για να προστατεύσει τα σύνορα της Ουγγαρίας και τα σύνορα της ΕΕ». 
Οποιαδήποτε απόφαση, είπε, για κινητοποιήση του στρατού θα πρέπει να βασίζεται σε έγκριση του Κοινοβουλίου, το οποίο θα συζητήσει το θέμα την επόμενη εβδομάδα. Η κυβέρνηση Ορμπάν, υπενθυμίζεται, έχει ισχυρότατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.


Το ουγγρικό χωριό Ρόσκε, στα σύνορα με τη Σερβία, έχει γίνει από την Τρίτη ο χώρος στον οποίο συγκεντρώνονται οι περισσότεροι που πέρασαν τα σύνορα και καταγράφονται. Η ένταση δεν άργησε να ξεσπάσει.


Το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως μεταδίδει ανταποκριτής του Reuters, η ένταση ξέσπασε μεταξύ αστυνομίας και περίπου 300 με 400 πρόσφυγες. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ουγγρική τηλεόραση, φαίνεται να έγινε και χρήση δακρυγόνων πριν η ένταση εκτονωθεί σχετικά σύντομα.
Newsroom ΔΟΛ

Ασκήσεις κατά των μεταναστών ξεκινά η Βουλγαρία στα σύνορά της
Σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις για την υποστήριξη της συνοριακής της αστυνομίας κοντά στα σύνορα με την πΓΔΜ διοργανώνει η Βουλγαρία ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας , εν μέσω της αυξημένης ροής μεταναστών/προσφύγων που καταγράφεται μέσω των γειτονικών της χωρών, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης. 
Ηδη στην περιοχή έχουν σταλεί 25.000 στρατιώτες, ενώ από την Σόφια αναφέρθηκε - χωρίς να είναι σαφές τι ακριβώς εννοεί - ότι Βουλγαρία είπε ότι θα στείλει στις γειτονικές χώρες στρατιωτική βοήθεια για την παρεμπόδιση της διέλευσης των παράνομων μεταναστών. 
"Η κατάσταση στα γειτονικά κράτη της Μακεδονίας (σ.σ. έτσι αναφέρεται σε δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ), Ελλάδα και Σερβία είναι αρκετά πολύπλοκη και πρέπει να αντιδράσουμε προληπτικά," ανέφερε η κ. Valeria Kardashevska επικεφαλής του επιτελείου του Βούλγαρου υπουργου Άμυνας στο Reuters. Η στρατιωτική δύναμη που στάλθηκε για τις ασκήσεις ''φέρει τον σχετικό εξοπλισμό και είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τον αριθμό των στρατευμάτων. εάν είναι απαραίτητο", δήλωσε η κ. Kardashevska.
Στην Βουλγαρία έχουν περάσει από την Τουρκία, με 25.000 παράνομοι μετανάστες που έχουν υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο καθεστώς του πρόσφυγα τα τελευταία δύο χρόνια - όσο και στις προηγούμενες δύο δεκαετίες,σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.


Ελικόπτερα στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα
Η Βουλγαρία έχει ενισχύσει την συνοριακή της αστυνομία, έχει εγκατεστημένες κάμερες και αισθητήρες κίνηση, ενώ επεκτείνει έναν φράκτη ασφαλείας που θα καλύπτει 160 χιλιόμετρα (100 μίλια) στα σύνορά της με την Τουρκία. Επίσης όπως επισημάνθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας και η συνοριακή αστυνομία εξακολουθούν να παρακολουθούν την κατασταση με πτήσεις ελικοπτέρων στα σύνορα με την πΓΔΜ και την Ελλάδα .

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας ανέφερε ότι η συνοριακή αστυνομία ελικόπτερα έχουν εκτελούν πτήσεις πάνω στα σύνορα Βουλγαρίας-πΓΔΜ και τα τμήματα των συνόρων με την Ελλάδα.
Περισσότεροι πρόσφυγες αναμένονται στη πΓΔΜ

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε την Τρίτη ότι μέχρι 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να περνουν στην πΓΔΜ κάθε μέρα κατά τους προσεχείς μήνες.

"Δεν βλέπουμε κανένα τέλος στην εισροή των ανθρώπων κατά τους προσεχείς μήνες," είπε η Melissa Fleming, επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη την Τρίτη. Ανέφερε ότι η βία στο Ιράκ και τη Συρία θα συνεχιστεί , καθώς και «η επιδείνωση των συνθηκών» για τους πρόσφυγες από τη Συρία στην Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο.
Τόνισε ότι οι 28 χώρες-μέλη της ΕΕ πρέπει να εξασφαλίσουν "δίκαιη κατανομή" των ατόμων που ζητούν άσυλο.
Από την πΓΔΜ, οι πρόσφυγες έχουν ως στόχο να περάσουν στη Σερβία, η οποία είναι ένα βήμα πιο κοντά στην Ουγγαρία και στη ζώνη Σένγκεν. Από εκεί, μπορούν να ταξιδέψουν σε πιο ευημερούσες δυτικές και βόρειες ευρωπαϊκές χώρες- όπου ήδη άρχισαν ρατσιστικά επεισόδια.
Επικριτική για Τουρκία η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ


Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, κ. Federica Mogherini, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με το τι κάνει η Τουρκία για να παρεμποδίσει τη διέλευση των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, απάντησε επικριτικά, λέγοντας «Το παιχνίδι κατηγοριών δεν προσφέρει θετικό αποτέλεσμα σε κανέναν μας. Το θέμα δεν είναι να πούμε ποιος κάνει το καθήκον κατ’ οίκον, αλλά το θέμα είναι πως θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και πως θα αγωνιστούμε με τα προβλήματα αυτά». 
http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου