Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΣΤΟΝ ΣΧΙΣΤΟ

Καθημερινά αποκαλύπτεται ότι ο Στρατός όχι μόνο αποτελεί μια βασική συνιστώσα της εργασιακής-οικονομικής εκμετάλλευσης των φαντάρων και των οικογενειών μας,  αλλά πλέον δε μπορεί και δε θέλει να εξασφαλίσει ούτε τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
Οι συνάδελφοι υποχρεώνονται σε πολλές περιπτώσεις, ακριβώς λόγω των ελλείψεων και γιατί φοβούνται για την υγεία τους, να αγοράζουν οι ίδιοι καθαριστικά και μέσα υγιεινής (π.χ. γάντια μιας χρήσης), αφού η φροντίδα των διοικητών για καθαριότητα είναι ανύπαρκτη. Σε συνδυασμό βεβαίως με τις τρομερές περικοπές του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας.
Οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου υπηρετούν τις αναγκαιότητες των δημοσίων σχέσεων, θυμίζουν υποσχέσεις πολιτικάντηδων του 60’, που όχι μόνο δεν τηρούνται, αλλά έχει διαμορφωθεί οριστικά η εικόνα του πολιτικού ηγέτη των ακροδεξιών ΑΝΕΛ του οποίου οι δεσμεύσεις είναι εκ των προτέρων ανυπόστατες!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Στο Φυλάκιο της «Μέριμνας» στον Σχιστό,  εκτός του ότι έχουμε ελλείψεις από γάλα μέχρι χλωρίνη, γάντια για εργασίες και σαπούνι για τα πιάτα.
Φτάσαμε στο σημείο για μια (1) βδομάδα να τα πλένουμε όλα με ξύδι και στο τέλος φέραμε απορρυπαντικά από το σπίτι. Μάλιστα, επειδή τα λεφτά δε φτάνουν, ο καθένας φέρνει ότι να΄ ναι: ένας συνάδελφος έφερε  αφρόλουτρο (!) για την λάντζα.
Τελικά, και αφού προηγουμένως για μια ολόκληρη μέρα  κάναμε λάντζα με σκέτο νερό, μας έδωσαν κάποια καθαριστικά!
Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας είναι άλλο: έχουμε μόνιμη εμπλοκή 30 μέσα -1 έξω ή 8 μέσα-1 έξω, στην καλύτερη!
Μάλιστα, δε πρόκειται ούτε για έξοδο, αλλά για 4ωρα υπηρεσιακά, για να επιστρέψουμε μετά στις σκοπιές και υπηρεσίες.  Τα οποία υπηρεσιακά, κατά βάση, αρνούνται οι Λοχαγοί να κάνουν «διευρυμένα».
Το αποτέλεσμα φυσικά είναι να είμαστε ψυχολογικά χάλια, μετά και κατά τη διάρκεια της 8ωρης σκοπιάς (δυο 3ωρα και 2 ώρες).
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι. Να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους.
Καταρχήν, η διοίκηση της μονάδας πρέπει άμεσα να εξασφαλίσει ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες, δίνοντας βαρύτητα στο κρίσιμο ζήτημα της υγιεινής.
Απαιτείται τώρα να κλείσουν υπηρεσίες, ώστε να ελαφρύνει η κατάσταση για τους συναδέλφους.
Ο ΑΓΕΣ Τελλίδης και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος δεν έχουν δικαιολογίες: όσο και αν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του Πενταγώνου θέτουν ζήτημα αύξησης θητείας ή Υποχρεωτικής στράτευσης των Φτωχών Γυναικών, για να αντιμετωπιστεί το για αυτούς βασικό πρόβλημα –η υπογεννητικότητα-, συστηματικά Αρνούνται να απαντήσουν:
1.     Γιατί πρέπει οι μονάδες της παραμεθορίου να έχουν εν καιρώ ειρήνης, πολεμική επάνδρωση;
2.     Και αφού τα βύσματα πήγαν στη παραμεθόριο, γιατί οι μονάδες σε Έβρο-νησιά έχουν τεράστια κενά;
Μα γιατί ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος για να ικανοποιήσει τα προνόμια του στρατιωτικού κατεστημένου μεταφέρει χιλιάδες φαντάρους στα ΚΑΑΥ ως Υπηρέτες τους.
Αφού λοιπόν Απολύονται οι Σειρές Κατάταξης του Φθινοπώρου που είναι οι μεγαλύτερες, για να αντικατασταθούν από τις Σειρές Άνοιξης-Καλοκαιριού που είναι οι μικρότερες, σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες λόγω ασκήσεων και κυρίως των ΚΑΑΥ, γίνεται στις μονάδες «το έλα να δεις»!     
Όμως για το χώσιμο των φαντάρων η ευθύνη βαραίνει τις πλάτες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, ο οποίος παράλληλα αντί να κλείνει τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα, ανοίγει και άλλα, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες του πελατειακού κράτους, των τοπικών οικονομικών-πολιτικών-στρατιωτικών συμφερόντων!
Άμοιροι ευθυνών δεν είναι και οι διοικητές των μονάδων, οι οποίοι ενώ ξέρουν τι συμβαίνει αυξάνουν τις υπηρεσίες για να δείξουν έργο στην Ιεραρχία.
Με τον ιδρώτα λοιπόν των φαντάρων όλοι τους, πολιτικοί και στρατιωτικοί κάνουν καριέρα και παίζουν ελεεινά πολιτικά παιχνίδια.
Τέλος, εμείς καλούμε τους γονείς να παρέμβουν, να σπάσουν τα τηλέφωνα στο Φυλάκιο στο Σχιστό και στο ΓΕΣ, απαιτώντας να σεβαστούν τα παιδιά τους και να δώσουν άμεσα λύση.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου