Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Τον Χηνοφώτη, Υφυπουργό εσωτερικών της Αστυνομίας που σκότωσε τον Γρηγορόπουλο διορίζει ΥΕΘΑ ο ΣΥΡΙΖΑ;

Απίστευτη πρόκληση για τα κοινωνικά κινήματα, την Αριστερά, για το σύνολο των εργαζομένων και την νεολαία αποτελεί η είδηση που διαρρέουν δημοσιογραφικά σαιτ, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζει να αναθέσει το Υπουργείο Άμυνας στον απόστρατο ναύαρχο Χηνοφώτη. Είναι μια ακόμη απόδειξη όχι μόνο της αστικής πολιτικής και των ταξικών συμφερόντων που εξυπηρετεί αυτή η κυβέρνηση, αλλά κυρίως του τρόπου που πολιτεύεται και θα ασκήσει εξουσία προκειμένου να επιβάλλει τα Μνημόνια.
Ο συγκεκριμένος πολιτικός και επικίνδυνος μιλιταριστής, επίτιμος ΑΓΕΕΘΑ, είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων όταν υπουργοποιήθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή,  ως υφυπουργός εσωτερικών αρμόδιο για εσωτερικές «αναταραχές»), με υπουργό τον Π.Παυλόπουλο- ακριβώς για το λόγο ότι σηματοδοτούσε την στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας και την ανάληψη κατασταλτικών καθηκόντων από τον Στρατό, για την εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας που προβλέπουν την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών –κοινωνικών κινημάτων, μεταναστών κλπ. ακόμη και με στρατιωτικές δυνάμεις!

Έτσι λοιπόν παρά το μύθο περί της δημοκρατικής διακυβέρνησης του μειλίχιου Κωνσταντίνου Καραμανλή, είχαμε μια αυθεντική εικόνα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που ενσωμάτωσε τους ναζί της Χρυσής Αυγής, δαιμονοποίησε τους μετανάστες, οργανώνοντας πογκρόμ εναντίον τους, ενώ ανέχτηκε-ενίσχυσε την βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής. Μια χαρακτηριστική απόδειξη όλων αυτών ήταν  η παραδοχή ότι «ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο όπλο βρίσκεται στο οπλοστάσιο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αποκάλυψε τότε στη Βουλή ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης, ύστερα από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση. Πρόκειται για το όπλο αναισθητοποίησης μέσω ηλεκτροσόκ Τazer Μ-26 […] Η Ελληνική Αστυνομία τα προμηθεύτηκε - όπως αποκάλυψε ο κ. Χηνοφώτης- λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 σε «μικρό αριθμό και κατανεμήθηκαν καταλλήλως προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις».  Ήδη όμως έχουν γίνει και στη χώρα μας τρεις καταγγελίες πολιτών- ενός Έλληνα και δύο αλλοδαπών- οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπέστησαν βασανιστήρια από Έλληνες αστυνομικούς με όπλα τέτοιου τύπου. Ωστόσο μέχρι την επίσημη παραδοχή από τον κ. Χηνοφώτη, η ΕΛ.ΑΣ. πεισματικά αρνούνταν πως διέθετε στο οπλοστάσιό της τα όπλα αυτά». 
Αυτή λοιπόν η αστυνομία, τέθηκε απέναντι στα κοινωνικά κινήματα και εκτέλεσε τον 15χρονο Αλέξη Γρηογρόπουλο, που έπεσε νεκρός από τα όπλα των Χρυσαυγιτών αστυνομικών. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι εκείνη την περίοδο και ακριβώς για να αντιμετωπιστεί η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, η κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο να κατεβάσει τον Στρατό στο δρόμο. Ενώ λοιπόν στην Πάτρα και στη Θράκη, τα Φασιστικά Τάγματα Εφόδου, η ΟΝΝΕΔ οργάνωναν πογκρόμ εναντίον της αγωνιζόμενης νεολαίας, με την προπαγανδιστική ενίσχυση των καθεστωτικών ΜΜΕ και των σοβαροφανών εθνικιστών πολιτικών αναλυτών, οι Στρατιώτες έλεγαν το μεγάλο «ΑΡΝΟΥΜΑΙ» της εποχής τους, μπλοκάροντας το κατέβασμα του Στρατού στο δρόμο:
«Η Αστυνομία βαράει στο ψαχνό στοχεύοντας στο παρόν και μέλλον των κοινωνικών εξεγέρσεων. Για αυτό προετοιμάζουν τον Στρατό για να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα και την κοινωνία για να αποδεχτεί την επιστροφή στους δρόμους των στρατευμάτων του Ολοκληρωτισμού των Μεταρρυθμιστών. Μας προετοιμάζουν να αντιμετωπίσουμε τους φίλους μας, τους γνωστούς μας και τα αδέλφια μας. Μας προετοιμάζουν να βρεθούμε απέναντι από τους πρώην και επόμενους συναδέλφους μας και συμφοιτητές μας. Αυτή η σειρά μέτρων καταδεικνύει ότι η ηγεσία στρατού-αστυνομίας και η σύμπνοια Χηνοφώτη (πρώην στρατιωτικού, νυν υφυπουργού εσωτερικών, αρμόδιο για εσωτερικές «αναταραχές»)-Α/ΓΕΕΘΑ, της κυβέρνησης συνολικά, των οδηγιών της Ε.Ε., των καταστηματαρχών-αγανακτισμένων πολιτών και των ακροδεξιών ομάδων σκοπό έχουν να χρησιμοποιήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις ως Στρατό Κατοχής – «ειρηνευτική δύναμη» δε μας ονομάζετε όταν μας στέλνετε να κάνουμε τα ίδια στο εξωτερικό; – στις πόλεις που μεγαλώσαμε, στις γειτονιές και τους δρόμους που περπατήσαμε. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ξεχνά όμως πως είμαστε κι εμείς κομμάτι της ίδιας νεολαίας. Ξεχνούν πως είμαστε σάρκα από τη σάρκα μιας νεολαίας, που αντιμετωπίζει την έρημο του πραγματικού μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα. Μιας νεολαίας που οργίζεται, δεν υποτάσσεται. Κυρίως, ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ Δεν πρόκειται να δεχτούμε να γίνουμε συμπληρωματικά όργανα του φόβου που επιχειρείται να απλωθεί σα σκιάχτρο πάνω από την κοινωνία. Δεν πρόκειται να δεχτούμε να γίνουμε δύναμη καταστολής και τρομοκράτησης. Δεν πρόκειται να στραφούμε ενάντια σε ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ανάγκες κι επιθυμίες, κοινό μέλλον, κοινούς κινδύνους και ελπίδες. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ».
 Όμως ο ναύαρχος Χηνοφώτης είχε επίσης μια λαμπρή ευκαιρία να αποκαλύψει το μιλιταρισμό και μεγαλοϊδεατισμό του, στην Ημερίδα με θέμα «Οι Διεθνείς συγκυρίες και η Άμυνα της χώρας» που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου από την Ένωση τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών, με την συμμετοχή πέντε πρώην αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου δόθηκε η ευκαιρία και στον πιο καλόπιστο πολίτη να διαγνώσει τις τάσεις και τις κατευθύνσεις της κυρίαρχης αστικής πολιτικής, που αφομοιώνοντας ολοένα ακροδεξιά εθνικιστικά κριτήρια και επιθετικά δόγματα, διαμορφώνει έναν επικίνδυνο Μιλιταρισμό.
Γράφαμε τότε: «Είναι μια αποκρουστική φιλοπόλεμη αντιδραστική προοπτική της κυρίαρχης πολιτικής, που θέλοντας να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους από τα τραγικά αδιέξοδα που προκαλεί η αντεργατική επίθεση ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε-κεφαλαίου, με την πλήρη στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ, αλλά και την πρόσδεση της άρχουσας τάξης και των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα φρικιαστικά ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να δικαιολογήσει και τους αυξανόμενους εξοπλισμούς, τμήμα των οποίων καταλήγει και στους έλληνες βιομήχανους-εμπόρους του ολέθρου, σε εποχές ανέχειας για τα λαϊκά στρώματα, αναβαθμίζει τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την πολεμική προετοιμασία και εμπλοκή. Καλλιεργεί το φόβο από τις «ασύμμετρες απειλές» όπως ονομάζει τα κοινωνικά κινήματα και τους μετανάστες, απαιτεί την εθνική ενότητα=υποταγή των εργαζόμενων, «ώστε όλοι μαζί, αδελφωμένοι να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα». Οι ομιλίες των καλεσμένων πολιτευτών-πρώην στρατιωτικών αποκαλύπτουν πόσο όμοιες και ταυτόχρονα, ανταγωνιστικές μεταξύ τους, αλλά απείρως επικίνδυνες για τους λαούς του Αιγαίου είναι οι πολιτικές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με τον Νεοοθωμανισμό του Ερντογάν και του κεμαλικού κατεστημένου. Για μια ακόμη φορά, οι πολιτευτές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι στρατιωτικοί αποκάλυψαν ότι δε μπορούν με τίποτε να χωνέψουν τη τεράστια νίκη της νεολαίας, τη μείωση της θητείας σε 9 μήνες (χωρίς να υποτιμούμε τους σημαντικούς δευτερεύοντες σχεδιασμούς του Μεϊμαράκη-Βενιζέλου που συνδέονται με την αντιδραστική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων).
Αποκαλυπτικός όμως των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών της άρχουσας τάξης υπήρξε ο πρώην ναύαρχος Π.Χηνοφώτης, σημειώνοντας: «η Ελλάδα είναι μια ναυτική χώρα με χερσαία σύνορα και ζωτικό χώρο τα Βαλκάνια, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο, τον Εύξεινο Πόντο, όπου πρέπει να συμμετέχουμε σε όλα τα δρώμενα με αποφασιστικότητα». Θυμόμαστε ότι οι ίδιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ είχαν πρόσφατα καταγγείλει για Επεκτατισμό και χρήση Φασιστικής Ορολογίας το τουρκικό κατεστημένο όταν μίλησε για ΖΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ!
Η αγωνία βεβαίως του Π.Χηνοφώτη πηγάζει από το γεγονός ότι η περιγραφόμενη ζώνη είναι επίδικο του ανταγωνισμού Ελλάδας-Τουρκίας. Και αυτός λοιπόν με την σειρά του απαιτεί «εθνική ενότητα και θυσίες» από τον κόσμο της εργασίας. Η πρόθεση του είναι να μας πείσει ότι στην αντεργατική επέλαση που γίνεται για να μην «χρεοκοπήσει η χώρα» χωρούν και οι αυξημένες πολεμικές δαπάνες. Θα χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα λόγια, για να απαιτήσει αγορές όπλων: «η αμυντική ασφάλεια και οικονομική ευρωστία δεν είναι διαζευκτικές έννοιες, αλλά αλληλοσυμπληρούμενες». Βεβαίως, θα μπορούσε να του πει κάποιος ότι αυτό ισχύει π.χ. για τους Έλληνες εφοπλιστές που απαιτούν και επιβάλλουν, ο λαός μας να πληρώνει δεκάδες δις ευρώ για εξοπλισμούς και φρεγάτες που περιπολούν στη Σομαλία, στο πλαίσιο αποστολών του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, που προστατεύουν ελληνικής πλοιοκτησίας πλοία με σημαίες ευκαιρίας! Η επικίνδυνη εκστρατεία μπολιάσματος του λαού μας με μιλιταριστική ιδεολογία αποκαλύπτεται και μέσα από την περιγραφή του δόγματος της ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ «με την συμμετοχή όχι μόνο του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και του Εμπορικού Ναυτικού μας, της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, αλλά και των αλιέων μας. Όλοι οι παράγοντες της θάλασσας διαμορφώνουν το θαλάσσιο δόγμα». Τι πρωτότυπες Ιδέες. Πραγματικά, ο Π.Χηνοφώτης συγκλονίζει με τον «ΑΓΩΝ» μου της νέας εποχής. Και μάλιστα, επαναλαμβάνει την ίδια μοιρασιά. Από τη μια μεριά, ο ναυτικός και ψαράς σε ρόλο εφέδρου-φορολογούμενου-κατασκόπου και από την άλλη, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και έμποροι του πολέμου, Έλληνες και ξένοι, να τσουγκρίζουν εις υγεία του κορόιδου….
Αυτόν τον επικίνδυνο Μιλιταριστή, άνθρωπο του Πολέμου και της Καταστολής θα κάνει Υπουργό Άμυνας ο ΣΥΡΙΖΑ;
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου