Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

O πόλεμος κατά των μεταναστών και ο εκφασισμός των τοπικών κοινωνιών

Image
ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ" 
ΡΙΧΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΤΕΣ 
ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ ΟΡΓΑΝΩΝOΝΤΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
Η κτηνωδία της πρώτης φοράς αριστερής-ακροδεξιάς κυβέρνησης και της Ευρώπης Φρούριο είναι απερίγραπτη
Οι μετανάστες που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς από τους πολέμους και την οικονομική καταστροφή που σπέρνει η νέα καπιταλιστική Τάξη Πραγμάτων, αφού πέσουν θύματα των δουλεμπορικών δικτύων με την συμμετοχή ανδρών του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ-ΕΛ.ΑΣ.-Ελληνικού Στρατού-ΕΥΠ καταλήγουν στα νησιά, όπου το επίσημο κράτος τους πετά όπου να΄ ναι χωρίς καμιά φροντίδα: τους αρνούνται νερό-φαγητό-ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και τους κρατούν αιχμάλωτους σε άθλιες συνθήκες.
Από τη μια μεριά είναι οι κάτοικοι και τα κοινωνικά κινήματα που δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνία μας, για να πέσουν και αυτοί θύματα ενός κράτους και μιας κυβέρνησης που επιχειρεί με τον "εθελοντισμό" να καλύψει τα κενά ενός κρατικού μηχανισμού που δε θέλει, ούτε μπορεί-λόγω περικοπών να σταθεί στους μετανάστες.
Από την άλλη μεριά βρίσκεται η τουριστική βιομηχανία –που πίνει το αίμα Ελλήνων και ξένων εργατών στα ξενοδοχεία κάτεργα- φοβάται μην χαλάσει η εικόνα του νησιού και θιγούν τα συμφέροντα της αν κακοκαρδιστούν οι τουρίστες, που σε πολλές περιπτώσεις στέκονται στο πλευρό των μεταναστών.
Είναι λοιπόν η ώρα να κινητοποιηθούν οι Δήμαρχοι και ο κοινωνικός αυτοματισμός, να εκδηλωθούν φασιστικές συμπεριφορές και πογκρόμ.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες  «σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Κάλυμνο μεταξύ παράνομων μεταναστών και ντόπιων! Ομάδα μεταναστών “πολιόρκησε” το λιμεναρχείο Καλύμνου απαιτώντας την μεταφορά τους από το νησί. Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο και υπήρξε έντονη αντίδραση από κατοίκους του νησιού, οι οποίοι αντιπαρατέθηκαν με τους μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες για να “αναχαιτίσουν” τους εξαγριωμένους μετανάστες που απαιτούσαν να εισέλθουν στο λιμεναρχείο, κάποιοι ντόπιοι έριξαν τρεις δυναμίτες! Ο θόρυβος της έκρηξης λειτούργησε αποτρεπτικά για τους “θερμόαιμους” μετανάστες».
Αλήθεια, η ΕΛ.ΑΣ. του Πανούση τι έκανε; Γιατί δεν συνέλαβε όσους έχουν παράνομα και κάνουν χρήση εκρηκτικών; Οι άθλιοι που παρανομούν συστηματικά και καταστρέφουν την αλιεία και το περιβάλλον θα δώσουν λύση στο μεταναστευτικό ζήτημα; Αυτή είναι η πολιτική των Τσίπρα-Πανούση.
Γιατί στην Κω ο εκφασισμός οδηγεί σε ναζιστικής έμπνευσης πογκρόμ με πρωταγωνιστή τις Δημοτικές Αρχές!  Η ανακοίνωση του δήμου της Κω αναφέρει «πως προχωρά σε μια επιχείρηση... καθαρισμού και εκκένωσης των πάρκων και των δημόσιων χώρων στο κέντρο του νησιού, που είχαν καταληφθεί».  Η ανακοίνωση έχει τίτλο "ξαναπαίρνουμε πίσω την πόλη μας". "Στο γήπεδο οδηγούνται προσωρινά παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες. Ξαναπαίρνουμε πίσω την πόλη μας, ανακαταλαμβάνουμε και υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους χώρους, τα πάρκα και τις πλατείες. Συνεργεία των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Κω μαζί με τη δημοτική αστυνομία και με την καθοδήγηση του υπευθύνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Κω κ. Σεβαστιανού Μαραγκού, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί την ανακατάληψη των δημόσιων χώρων και των πάρκων του νησιού, που είχαν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες".
Πρόκειται για τη γνωστή ακροδεξιά ρητορεία και πρακτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όταν ο τότε πρωθυπουργός Σαμαράς έτεινε το χέρι στα φασιστικά δολοφονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής, για να σταθούν δίπλα στους ένστολους ρατσιστές-εγκληματίες των Πραιτοριανών ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, ώστε να στεφθεί με επιτυχία η εκστρατεία κατά των μεταναστών του τότε Υπουργού ΠΡΟΠΟ Ν.Δένδια «ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ»!
Φαίνεται όμως ότι επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι η εφαρμογή της ίδιας σκληρής ταξικής πολιτικής από τη νέα μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ακολουθήσει τις ίδιες αποκρουστικές αυταρχικές-τρομοκρατικές μεθόδους των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-Χρυσή Αυγή που απαιτεί ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός.
Αυτή η κυβέρνηση και η αστική της πολιτική δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά.
Ο κόσμος της εργασίας πρέπει να οργανώσει την πάλη του για την Ανατροπή τους τώρα.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου