Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Απώλεια ΕΠ.ΟΠ. στο 290 Τ.Π. Λήμνου

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ σας ενημερώνουμε ότι γίναμε γνώστες ενός ακόμη δραματικού γεγονότος.
Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να σας ενημερώσουμε για την απώλεια ενός ΕΠ.ΟΠ. που υπηρετούσε στο 290 Τ.Π. Λήμνου, ο οποίος νοσηλεύονταν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και έδινε μάχη με την επάρατη νόσο.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια τους, στους φίλους και συναδέλφους του.  Μια μονάδα που ο θάνατος χτυπά και ξαναχτυπά.
Επίσης, πληροφορούμε ότι το δημοσίευμα του Παναγιώτη Σκαπέτη «Έσβησε» ο 22χρονος φαντάρος που υπηρετούσε στη Λήμνο -http://www.limnosfm100.gr/limnos/item/12976-esvise-o-22xronos-fantaros-pou-ypiretoyse-sti-limno.html#sthash.bmL2S22E.dpuf αναφέρεται σε προγενέστερη απώλεια συναδέλφου φαντάρου  (27.03.2015).
Μια απώλεια που δεν είχε δυστυχώς ευαισθητοποιήσει την προηγούμενη ηγεσία του ΓΕΣ και το Γραφείο Τύπου ώστε να προβούν σε υπεύθυνη ενημέρωση.
Εμείς γίναμε δέκτες της απαίτησης συναδέλφων του άτυχου παλικαριού να γνωστοποιήσουμε την απώλεια του, ώστε να γίνει επιτέλους  κάτι για να αλλάξουν τα πράγματα.     
Και νέα τραγική απώλεια συναδέλφου φαντάρου που υπηρετούσε στο 290 Μονάδα Στρατού στο Λιβαδοχώρι, Λήμνου
Έχασε τη μάχη με τη ζωή μόλις στα 22 του χρόνια, ο συνάδελφος φαντάρος που υπηρετούσε στη 290 Μονάδα Στρατού στο Λιβαδοχώρι και ο οποίος είχε μεταφερθεί εσπευσμένα με αερομεταφορά στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στις 15 Μαρτίου. Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε στον Fm 100 και το Γραφείο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το οποίο όμως ήταν λακωνικό στις δηλώσεις του.
Ο συνάδελφος φαντάρος όλες αυτές τις ημέρες ήταν σε κόμμα, ενώ η αιτία θανάτου του αποδίδεται σε εκτεταμένο εγκεφαλικό επεισόδιο.
Εμείς εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του άτυχου 22χρονου παλικαριού.
Όμως για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο Στρατός ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Το ΓΕΣ ενημέρωσε για την προσπάθεια αερομεταφοράς του άτυχου συναδέλφου, αλλά δεν έψαξε να βρει και να ενημερώσει την κοινωνία γιατί αυτό το παλικάρι χάθηκε στα 22 του χρόνια: τι κατάσταση επικρατούσε στη μονάδα, τι γινόταν με τις υπηρεσίες, ποιες οι ευθύνες των Στρατιωτικών Υγειονομικών Υπηρεσιών.    
Η υποχρεωτική στράτευση δολοφονεί πλέον μαζικά την στρατευμένη νεολαία. Το ένα ατύχημα διαδέχεται το άλλο –συχνά με συνέπεια τους βαρείς τραυματισμούς ή ακόμη και την απώλεια της ζωής-, οι αυτοκτονίες φαντάρων και μονίμων απογειώνονται ενώ οι τραγικές ελλείψεις του Υγειονομικού αποτελούν σοβαρή παράμετρο για την ένταση του φαινομένου.
Όμως ο Ελληνικός Στρατός των Τσίπρα-Καμμένου, του Ήσυχου-Βίτσα-Τόσκα-Γιάγκου, του Μεϊμάρακη-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου, που δε μπορεί να εγγυηθεί ένα πιάτο ανθρώπινο φαγητό-αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης-την συντήρηση των μέσων και εγκαταστάσεων  δαπάνησε και δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ σε άχρηστους εξοπλισμούς και συμμετοχή στις άθλιες βάρβαρες επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.      
Εμείς υποσχόμαστε ότι θα εντείνουμε την προσπάθεια μας για την ανάπτυξη μαζικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την ανατροπή αυτής της δολοφονικής αστικής πολιτικής. 
      ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου