Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Πως θα Ψηφίσουν οι Νεοσύλλεκτοι Φαντάροι που εκπαιδεύονται στα ΚΕΝ! Στις 2 Οκτωβρίου θα γίνει η Ορκωμοσία

Είναι λογικό ότι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τους νεοσύλλεκτους συναδέλφους είναι το πώς θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και πότε θα γίνει η Ορκωμοσία της Σειράς Σεπτεμβρίου.
Επειδή λοιπόν πολλοί συνάδελφοι και οι γονείς τους απευθύνονται στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και ρωτούν, επικοινωνήσαμε με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ και με υπεύθυνο τρόπο μας ενημέρωσαν τα εξής:
Όσον αφορά το ζήτημα της συμμετοχής των φαντάρων στην εκλογική διαδικασία, στους νεοσύλλεκτους συναδέλφους θα τεθεί το ερώτημα αν επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο καταγωγής, διαφορετικά θα μπουν σε εκλογική κατάσταση.
Στο βαθμό που ζητήσουν να ψηφίσουν στον τόπο καταγωγής τους, θα τους χορηγηθεί ειδική εκλογική άδεια σύμφωνα με τις προβλέψεις ειδικής διαταγής του ΓΕΣ, όπως προβλέπει η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ανάλογα την χιλιομετρική απόσταση, από το απόγευμα της Παρασκευής 18/9/2015 θα αρχίσουν οι προαναχωρήσεις, με ορίζοντα επιστροφής για τις πιο μακρινές αποστάσεις, το πρωί της Τρίτης.
Βέβαια, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο Στρατός Αρνείται να αναλάβει το κόστος μετακίνησης που είναι πολύ σοβαρό. Δεν είναι δυνατόν η υποχρεωτική στράτευση να στερεί στους νέους την όποια επαγγελματική δραστηριότητα, να τους αμείβει με μόλις 8,7 ευρώ μηνιαίως και παράλληλα, να τους αρνείται την κάλυψη των μετακινήσεων τους. Είναι ένας ακόμη παραλογισμός, ενταγμένος στην πολιτική απόφαση να φορτωθούν τα βάρη της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας σε φαντάρους και γονείς. 
Επιπλέον, αποκαλύπτει την ουσιαστική ταξικότητα κάθε «επιλογής» δικιάς μας και δικιάς τους, αφού μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα μπορούν να επιλέξουν.    
Επίσης, οι συνάδελφοι της Σειράς Σεπτεμβρίου πρόκειται να ορκιστούν την Παρασκευή 2/10.
Επίσημη ανακοίνωση από το ΓΕΣ θα έχουμε την επόμενη βδομάδα.
Σε κάθε περίπτωση, ο νεοσύλλεκτος συνάδελφος ξέρει ότι κάθε στιγμή, ότι και να συμβεί, ότι και αν χρειαστεί το  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι στο πλευρό του.
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ!  
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437


5 σχόλια:

  1. http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ekloges-septemvrioy-2015/74896/ekloges-2015-pos-tha-psifisoun-ta-somata-asfaleias
    Αρα οι νεοσυλλεκτοι μόνο στον τόπο που ψηφίζουν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μιας και οι ειδικοί κατάλογοι έχουν κλείσει πριν την 7η Σεπτεμβρίου που ήταν και η πρώτη ημέρα παρουσίασης. Μεγάλο θέμα λοιπόν για εκατοντάδες νεοσύλλεκτους που λόγω οικονομικης αδυναμίας δεν θα ψηφίσουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι δεν ψηφίσουν στον τόπο καταγωγής τους θα ψηφίσουν με εκλογικές καταστάσεις στα εκλογικά κέντρα των πόλεων που είναι τα ΚΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καταστάσεις με τους ένστολους που θα ψηφίσουν στις περιοχες που υπηρετούν έχουν κατατεθεί βάσει νομού στα πρωτοδικεία από τις 4 Σεπτεμβρίου. Άρα δεν παίζουν για τους νεοσύλλεκτους οι καταστάσεις. Ψηφίζουν ή στον τόπο που έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα ή δεν ψηφίζουν καθόλου. Και βέβαια να υπενθυμίσουμε ότι για αυτούς που οι περιοχές τους είναι κάτω από 200 χιλιομετρα, επειδη η ψήφος είναι υποχρεωτική είναι υποχρεωμενοι να πάνε να ψηφίσουν (με δικά τους έξοδα βεβαίως βεβαίως)

      Διαγραφή
  3. Και ποιό κόμμα να εμπιστευτεί ο νεοσύλλεκτος για να ψηφίσει; Ακόμα και ο "αριστερός" ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε κατάργηση της θητείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει η δυνατότητα να ξεπεραστεί το κόλλημα με τον εκλογικό κατάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή