Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

549 ΤΕ ΣΥΜΗΣ: ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΜΕ ΚΟΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΕΠ.ΟΠ., ΒΩΜΟΛΟΧΙΕΣ, ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ-ΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ!

Αναρωτιέται η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί αυτοκτονούν οι φαντάροι. Κάνουν έρευνες, ρωτούν τους κοινωνιολόγους-ψυχολόγους, τελικά τα φορτώνουν «στην αδυναμία αυτών που δεν άντεξαν να γίνουν άνδρες στον στρατό» ή επίσης «στις γκόμενες που χωρίζουν τους στρατιώτες….»!  
Γιατί όμως 7 συνάδελφοι φαντάροι που υπηρετούσαν στο 549 ΤΕ. Σύμης έχουν πάρει Αναβολή τους τελευταίους μήνες;
Υπάρχουν ευθύνες της διοίκησης;
Εμείς γίναμε δέκτες συγκεκριμένων καταγγελιών από τους συναδέλφους φαντάρους και καλούμε το Επιτελείο του ΑΓΕΣ Αντιστράτηγου Τελλίδη, που το τελευταίο διάστημα δείχνει διαφορετικά δείγματα γραφής, να σκύψει πάνω από τα προβλήματα και να δώσει λύσεις.
Άμεσα, καθώς τολμούμε να πούμε, ότι μας έχει κατακλύσει όχι μόνο αγανάκτηση και οργή, αλλά επίσης ανησυχία!
Σύμφωνα με την επιστολή των φαντάρων και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε το τελευταίο διάστημα με αρκετούς γονείς, στην Λέσχη Αξιωματικών κυριαρχεί η αυθαιρεσία και η ασυδοσία.
Τα ωράρια εργασίας είναι τρελά και σαφώς οι διαταγές του ΓΕΣ έχουν γραφτεί στις πιο παλιές αρβύλες του διοικητή. Αλλά και του ΕΠ.ΟΠ. Λοχία, παλιού διαχειριστή της Λέσχης ο οποίος σηκώνει ακόμη και χέρι στους φαντάρους: έχει πρωταγωνιστήσει σε επεισόδιο κατά του έφεδρου μάγειρα τον οποίο άρπαξε από τον γιακά, για να τον προπηλακίσει λεκτικά. Μια τραμπούκικη συμπεριφορά εντελώς παράνομη για την οποία όμως ο διοικητής δεν έπραξε τίποτε!!!
Η κάλυψη και η Ανοχή της διοίκησης του επέτρεψε να συνεχίσει και να εντείνει τους τραμπουκισμούς. Σε νεώτερο επεισόδιο απειλούσε φαντάρο σερβιτόρο «θα σε γαμ…, θα σου γαμ… το σπίτι», ενώ οι ειρωνείες και οι χλευασμοί του είναι καθημερινότητα.
Αλήθεια, "θα μας γαμ… το σπίτι" ο ΕΠ.ΟΠ. Λοχίας κύριε Τελλίδη;
Η απεχθής συμπεριφορά του προκαλεί κλίμα τρομοκρατίας, ενώ η καθημερινότητα μας μαυρίζει από τις προσωπικές του ορέξεις και ταλαιπωρούμαστε από ένα στέλεχος που προφανώς χρειάζεται βοήθεια….
Σε μια νέα παράσταση κακίας, αφού δεν έβρισκε άλλη αφορμή για να επιτεθεί στους συναδέλφους, ανακάλυψε ότι τα ψυγεία στις 8.00 το πρωί δεν ήταν γεμάτα με μπίρες κλπ. (αφενός, ποιος να προλάβει να το κάνει, αφετέρου ο προγραμματισμός των εργασιών είναι διαφορετικός και η συγκεκριμένη εργασία θα γίνονταν αργότερα).
Για να εκδικηθεί τους φαντάρους –και όχι φυσικά από ενδιαφέρον για τις συνθήκες- έκανε ντου στο θάλαμο τους, που φυσικά ήταν σε άθλια κατάσταση καθώς οι συνάδελφοι από την ενταντικοποίηση των εργασιών δεν προλαβαίνουν να σταθούν, όχι να μαζέψουν.   
Αυτό το ξέρει ο ΕΠ.ΟΠ. και το εκμεταλλεύτηκε για να βγάλει παράνομα φωτογραφίες με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου –παραβιάζοντας διαταγή του πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου για την χρήση τέτοιου είδους κινητών σε στρατιωτικούς χώρους- και κάρφωσε τους φαντάρους στο διοικητή.
Ο διοικητής, Αντισυνταγματάρχης Τράγιας, που γνωρίζει ότι εξαιτίας του οι φαντάροι είναι λιωμένοι και δεν προλαβαίνουν, αντί να τιμωρήσει τον ΕΠ.ΟΠ. για την χρήση του κινητού με κάμερα, εκμεταλλεύτηκε τις "τρομερές" αποδείξεις που είχαν ληφθεί με παράνομο μέσο, για να επιτεθεί και αυτός με την σειρά του στους φαντάρους.
Εμείς καλούμε το ΓΕΣ να διαβάσει τις καταγγελίες και να μας απαντήσει στη βάση ποιων διαταγών και νόμων επιτρέπονται όλα αυτά:
Τις φωνές τους διαδέχτηκαν οι απειλές-«θα σας τσακίσω τα παϊδια, θα σας στείλω στη βραχονησίδα Μίμο, όπως είχε στείλει συναδέλφους προηγούμενης σειράς χωρίς να εφοδιαστούν με νερό»!  .
Θυμίζουμε ότι σε ΣΠΕΝ προηγούμενης σειράς είχε λιώσει τους συναδέλφους, με σκληρά καψόνια ενώ τους είχε βάλει να τρέχουν γύρω από το στρατόπεδο φωνάζοντας «είμαστε γατάκια και θα γίνουμε άνδρες»!
Αξίζει όμως να δούμε το ωράριο εργασιών της Λέσχης: η κουζίνα είναι ανοικτή από τις 13.30-16.30 μ.μ. και ανοίγει ξανά από τις 19.00-23.30 μ.μ. Φυσικά αυτό το ωράριο δεν εφαρμόζεται αφού οι φαντάροι είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν το διοικητή να τελειώσει τα ποτά του ακόμη και ως τις 3.30 π.μ. και στην συνέχεια είναι υποχρεωμένοι να σηκωθούν στις 5.00 π.μ. για να του φτιάξουν καφέ και πρωινό.
Μάλιστα η αυθαιρεσία είναι προγραμματισμένη, αφού με βάση τις παράλογες απαιτήσεις εξυπηρέτησης του διοικητή έχουν καθοριστεί και οι υπηρεσίες των στρατιωτών.
Εκτός όμως από τα εξαντλητικά ωράρια υπάρχουν και οι άθλιες συνθήκες  διαβίωσης. Οι φαντάροι μένουν σε έναν υπόγειο θάλαμο χωρίς παράθυρο, σε ξύλινα κρεβάτια πάνω-κάτω, τα οποία μοιράζονται με τους κοριούς. Φυσικά δε μπορούν να εφαρμόσουν τους κλασσικούς τρόπους καταπολέμησης, αφού αν χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο θα κάψουν τα κρεβάτια.
Αντί επομένως ο διοικητής να φροντίσει για την καταπολέμηση των κοριών, αδιαφορεί συστηματικά και οι φαντάροι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν από την τσέπη τους για να προμηθευτούν χημικά από ανθοπωλεία, αλλά οι κοριοί είναι εκεί!
Αλλά και η βρώμα είναι εκεί, αφού δεν δίνονται καθαριστικά. Αντίθετα στήνουν παγίδες στους φαντάρους λέγοντας τους να χρησιμοποιήσουν παράτυπα τα ελάχιστα καθαριστικά της Λέσχης, ώστε σε ενδεχόμενο έλεγχο να εκτεθούν διπλά οι στρατιώτες.
Φυσικά, όταν έγινε η επιθεώρηση στο 549 ΤΕ από τον Στρατηγό έδωσαν το συνηθισμένο σόου, εξαντλώντας τους φαντάρους για το θεαθήναι και για να εισπράξει ο διοικητής το μπράβο…
Επιπλέον, η συμπεριφορά μερίδας των στελεχών είναι χυδαία, παράνομη και τρομερά επιθετική.
Η ψυχολογική πίεση που ασκούν είναι ακραία, οι ποινές φυλακίσεις-κρατήσεις κλπ. δίνονται για «ψύλλου πήδημα», ενώ Λοχίες ΕΠ.ΟΠ. κραυγάζουν «θα φτύσεις το γάλα της μάνα σου» και χειροδικούν!
Επίσης, όποιος τολμήσει να αντισταθεί και να παραπονεθεί μπαίνει στο στόχαστρο: τιμωρείται άδικα, κόβονται άδειες κλπ.
Σε αυτό το εργασιακό κάτεργο και το σύγχρονο Νταχάου των φαντάρων δεν λείπουν οι ΝΑΖΙ. Λοχίες ΕΠ.ΟΠ. εκδηλώνονται ανοικτά και δημόσια υπέρ της δολοφονικής ναζιστικής συμμορίας Χρυσής Αυγής.
Οι συνάδελφοι κλείνουν την επιστολή καταγγελίας τους λέγοντας:
Οι Φαντάροι συνεχίζουν να είναι Άνθρωποι ακόμη και όταν φορούν την στολή.
Δουλεύουμε σαν τα σκυλιά και μας αντιμετωπίζουν ως είλωτες».
Εμείς Απαιτούμε από το ΓΕΣ να παρέμβει Άμεσα.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ"
Τηλ. Επικ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Αισχος. Μπραβο στα παιδια που τους βγαζουν στη φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ
    .ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΝΑΘΜΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή