Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΥ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΞΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ!

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ

Μετά από  ένταλμα της  της ανακρίτριας κυρίας Βασιλικής Μπράτη συνελήφθη αργά το βράδι της Δευτέρας ο επιχειρηματίας, Θωμάς Λικαουνάκος, για υπόθεση που συνδέεται με την προμήθεια οπλικών συστημάτων. Η κυρία Μπράτη ερευνούσε προμήθεια οπλικών συστημάτων Eriey της Ericsson και πρόσφατα πήρε νέα στοιχεία με λογαριασμούς του επιχειρηματία για την υπεράκτια εταιρεία Interaction, την ιδιοκτησία της οποίας δεν έχει αρνηθεί ο κ. Λιακουνάκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το vima.gr, ο κ. Λιακουνάκος μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια και αναμένεται να κληθεί για απολογία ενώ σε βάρος του εκκρεμούν τρία ακόμα ανακριτικές διαδικασίες.
Διώξεις του έχουν ασκηθεί για τα αντισταθμιστικά των Leopard ΙΙ, έχει προταθεί η παραπομπή του για τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ η Εισαγγελία Διαφθοράς μελετά και την κύρια προμήθεια των γερμανικών αρμάτων μάχης.
Την όλη υπόθεση είχε αποκαλύψει το στέλεχος της Ericsson Νένζελ Λισ Όλοφ Μόρτεν οποίος είχε καταθέσει στην ανακρίτρια στην ελληνική πρεσβεία στη Στοκχόλμη. Είχε περιγράψει με λεπτομέρειες πώς λειτουργούσε το σύστημα μιζών προς τη χώρα μας αφήνοντας υπόνοιες ότι ένα μεγάλο μέρος τους κατέληγε σε κρατικούς αξιωματούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου