Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Αύριο ξεκινά η ουσιαστική δίκη της ΧΑ: Καταθέτει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

“Ο μοναδικός τρόπος για την απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης είναι η συνέχιση της δίκης αυτής, ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες των δολοφόνων του γιού μου. Αυτή πρέπει να είναι η δικαιοσύνη, αποκομμένη από πολιτικές σκοπιμότητες, και συνεπώς περιμένω τόσο εγώ όσο και η ελληνική κοινωνία ότι θα επιτραπεί, επί τέλους, να πω αυτά που δύο χρόνια από την δολοφονία του Παύλου, πρέπει να ακουστούν”.
Με αυτές τις φράσεις κατέληγε πριν από λίγες ημέρες, η δήλωση του πατέρα του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτη, ο οποίος κατήγγειλε την προσπάθεια των κατηγορουμένων της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής να μεταθέσουν την κατάθεσή του μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου -κάτι που πέτυχαν- ώστε να μην βλάψει την προεκλογική τους εκστρατεία.
Αύριο Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, είναι η ημέρα που ο Παναγιώτης Φύσσας, ο πρώτος μάρτυρας από τον μακρύ κατάλογο των μαρτύρων του κατηγορητηρίου, θα πει “αυτά που πρέπει να ακουστούν”. Αύριο ξεκινά και η ουσιαστική δίκη που αναμένεται να αναδείξει όλα τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Η κατάθεση του πατέρα του Παύλου θα γίνει στον απόηχο της πρωτοφανούς σε κυνισμό δήλωσης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκου ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού. Και αναμένεται να σημάνει έναν ποταμό αποκαλύψεων για τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν οργανωμένη, τίποτε δεν έγινε τυχαία , ούτε ήταν αποτέλεσμα μιας συμπλοκής της στιγμής. Ο Φύσσας ήταν στοχοποιημένος και υπήρχε εντολή να τον «φάνε όπου τον βρουν» αναφέρουν οι μαρτυρίες που επικαλείται ο εισαγγελέας, ο οποίος περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια για το πώς η οργάνωση έστησε ενέδρα θανάτου στον 34χρονο μουσικό.
Τόσο ο πατέρας του Παύλου Φύσσα όσο και η μητέρα, συγγενείς και φίλοι του, βρίσκονται από τις 20 Απριλίου που ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου.
Για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι κατηγορούμενοι είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς ως φυσικός αυτουργός, ενώ κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 34χρονου είναι ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας.
Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια στη δολοφονία είναι οι: Ιωάννης Αγγος, Αναστάσιος-Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης, γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.
http://www.presspublica.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου