Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Μισθοφόροι Φινταμενταλιστές του ΙΚ “τρώγονται” για λάφυρα και γυναίκες

Συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων ομάδων του Ισλαμικού Κράτους σημειώνονται ολοένα και πιο συχνά. Αφορμή των συγκρούσεων είναι το μοίρασμα των λαφύρων, οι γυναίκες ή τα χρήματα, αναφέρουν πηγές από την Συρία. Τη προηγούμενη εβδομάδα ένας υψηλόβαθμος, Λίβυος αξιωματούχος, ο Αμπού αλ Λίμπι, πυροβολήθηκε στη Ράκα, κατά τη διάρκεια καυγά, από δικούς του άνδρες.
Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε μετά από ένα ανάλογο, στα μέσα Αυγούστου, όταν 17 μαχητές του ΙΚ σκοτώθηκαν, από συμπολεμιστές τους, κατά τη μοιρασιά των λαφύρων και των χρημάτων. Στη σύγκρουση αυτή αντιπαρατάχθηκαν ομάδες Τσετσένων και Ιρακινών τζιχαντιστών.

Οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των τζιχαντιστών έχουν αυξηθεί από την στιγμή που οι Κούρδοι απώθησαν τις δυνάμεις του ΙΚ από την σημαντική πόλη Τελ Αμπαγιάντ, στην Συρία. Η απώλεια της πόλης ενέτεινε τη διάσταση μεταξύ των διαφόρων ομάδων τζιχαντιστών, με τη μια ομάδα να κατηγορεί την άλλη για την ήττα.
Στις περισσότερες περιπτώσεις οι συγκρούσεις σημειώνονται μεταξύ τζιχαντιστών από το Ιράκ και την Συρία με ξένους μαχητές, οι οποίοι και ανταμείβονται καλύτερα από τους ντόπιους. Η ένταση μεταξύ των ντόπιων και ξένων τζιχαντιστών είναι καθημερινή, αναφέρουν πηγές συριακές και ιρακινές πηγές.
Ένα ακόμα ζήτημα που προκαλεί αντιπαραθέσεις αφορά τα καλύτερα καταλύματα που δίνονται στους ξένους, τα οποία, συν τοις άλλοις, προσφέρουν αυξημένη προστασία από τις αεροπορικές επιδρομές της -υπό τις ΗΠΑ- συμμαχίας κατά του ΙΚ.
Η ηγεσία του ΙΚ αντιδρά στη νέα αυτή κατάσταση, με τον γνωστό τρόπο, με απίστευτη αγριότητα. Στις 3 Σεπτεμβρίου, 40 μαχητές, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Σαουδάραβες, εκτελέστηκαν στην ανατολική Συρία.
Κάτι ανάλογο συνέβη και τον Αύγουστο, στο Ιράκ, με έναν μεγάλο αριθμό τζιχαντιστών μαχητών να λιποτακτούν. Το χειρότερο όμως, για το ΙΚ, ήταν ότι λιποτάκτησαν και τέσσερις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής φοροεισπράκτορας της οργάνωσης, ο οποίος πήρε μαζί του και ένα τεράστιο χρηματικό ποσό.
Και παλαιότερα, τον Φεβρουάριο, 60 ξένοι μαχητές εκτελέστηκαν, όταν αρνήθηκαν να καταστούν βομβιστές αυτοκτονίας. Συριακές πηγές θεωρούν πως η πτώση του ηθικού των τζιχαντιστών ξεκίνησε από την ήττα τους στο Κομπάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου