Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Να η χυδαιότητα και ο ολοκληρωτισμός της Ευρώπης Φρούριο- Σε «φρούριο» μετατρέπει η Γερμανία τα σύνορα με την Αυστρία μετά τη μονομερή κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν

Σε «φρούριο» μετατρέπει τα σύνορά της με την Αυστρία η Γερμανία μετά την απόφαση της να θέσει προσωρινά εκτός ισχύος τη συνθήκη Σέγκεν και να επαναφέρει τους ελέγχους λόγω της αυξημένης ροής των προσφύγων, κινητοποιώντας   «πολλές εκατοντάδες αστυνομικούς». «Κινητοποιούμε πολλές εκατοντάδες»αστυνομικούς, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας. 
Οι έλεγχοι στα σύνορα με την Αυστρία ξεκίνησαν γύρω στις 17.30 τοπική ώρα (18.30 ώρα Ελλάδας), δηλαδή την ίδια στιγμή που ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τόμας ντε Μεζιέρ ανακοίνωνε την απόφαση αυτή από το Βερολίνο.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι προετοιμάζεται για να εφαρμόσει αυτό το μέτρο «για μεγάλο διάστημα» ενώ ο Τόμας ντε Μεζιέρ έκανε λόγο για προσωρινή απόφαση. Οι αρχές προειδοποίησαν ότι οι άνθρωποι που θέλουν να περάσουν τα σύνορα θα πρέπει πλέον να διαθέτουν διαβατήριο ή κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά τους.
Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες που μπαίνουν στη Γερμανία φτάνουν με τρένα στο Μόναχο.  Οι αρχές της πόλης όμως προειδοποίησαν ότι οι δυνατότητες φιλοξενίας τους έχουν πλέον εξαντληθεί: πολλοί αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στο ύπαιθρο καθώς τα κέντρα υποδοχής έχουν κατακλυστεί από κόσμο.
Μέσα σε δύο εβδομάδες έφτασαν στο Μόναχο 63.000 πρόσφυγες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Η απόφαση της Γερμανάις συνσιτά μία δραματική εξέλιξη  για το προσφυγικό.
Η Γερμανία μ΄αυτόν τον τρόπο, αντιδρά στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό προσφύγων που φθάνουν στη Βαυαρία μέσω της Αυστρίας, ανακοίνωσε  ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών κ. Τόμας Ντε Μεζιέρ.
Με βαθιά ικανοποίηση χαιρέτισε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κ. Βίκτορ Ορμπάν την απόφαση της Γερμανίας να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορά της, χαρακτηρίζοντάς τη «αναγκαία» λόγω της μαζικής εισροής προσφύγων στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
«Κατανοούμε απολύτως την απόφαση της Γερμανίας και εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας» είπε ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης σε δήλωση που έκανε στη γερμανική εφημερίδα Bild και πρόσθεσε «η απόφαση του Βερολίνου ήταν αναγκαία για να υπερασπιστεί τις αξίες της Γερμανίας και της Ευρώπης».
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός μέχρι τώρα τηρούσε επικριτική στάση απέναντι στην πολιτική της καγκελαρίου κυρίας Άγγελα Μέρκελ να ανοίξει τις πύλες της χώρας της στου πρόσφυγες, θεωρώντας ότι αυτό θα υποκινούσε δεκάδες χιλιάδες άλλους μετανάστες να επιχειρήσουν να φτάσουν στην Ευρώπη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφύγει να κατακερματιστεί σε ένα συνονθύλευμα χωρών με διαφορετικούς κανόνες για τα σύνορά της η καθεμία, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν χιλιάδες πρόσφυγες σε «νομικό κενό», προειδοποίησε με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Η Ύπατη Αρμοστεία τόνισε με ανακοίνωση που εξέδωσε από τη Γενεύη ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν στην σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των χωρών-μελών της ΕΕ τη Δευτέρα θα είναι «ακόμη κρισιμότερες».http://www.hitandrun.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου