Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Ο «τυχερός» φαντάρος με τον μπάρμπα στην Κορώνη
Έσπασαν πραγματικά τα τηλέφωνα όλο το προηγούμενο διάστημα για να εξασφαλιστεί η ευνοϊκότερη μετάθεση για τα βύσματα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τους γόνους των πλουσίων οικογενειών. Η ανάρτηση του onalert είναι αποκαλυπτική της βυσματοκρατίας και της διαφθοράς-διαπλοκής: "Επί Ευάγγελου Μεϊμαράκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπήρχε η λεγόμενη ομάδα των “3 Κ” . Λεγόταν έτσι γιατί τα ονόματα τριών βασικών συνεργατών του άρχιζαν από Κ. Τα δύο...Κ έφυγαν αλλά το τρίτο παρέμεινε και σήμερα υπηρετεί στο επιτελείο του ΥΦΕΘΑ Αθανάσιου Δαβάκη. Παραπονούνται πολλοί ότι οι παρεμβάσεις του στα θέματα μεταθέσεων των στρατευσίμων σ΄ αυτή την ΕΣΣΟ ήταν πολύ φορτική με αποτέλεσμα να υπάρξουν εντάσεις και βέβαια προβλήματα".
Παρά τις δεσμεύσεις του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου για ισότητα και σεβασμό των δικαιωμάτων των φαντάρων, η πραγματικότητα απέδειξε ότι ο κομματικός έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αδιαμφισβήτητος, το πελατειακό κράτος κυριαρχεί και οι όποιες υπηρεσιακές ανάγκες μπαίνουν κάτω από το χαλάκι καθώς κυριαρχεί η ψηφοθηρία μέσω ανταλλαγμάτων.

Η ΝΔ αποδεικνύει μια διάθεση συνέχειας και συνέπειας, αλλά και μια τάση εκσυγχρονισμού του αμαρτωλού συστήματος. Οι άνθρωποι της ανακυκλώνονται αλλά ήδη από την εποχή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιβλήθηκε σύστημα: τότε τα κόμματα της κυβέρνησης βόλεψαν τα βύσματα τους σε ποσοστό 4-2-1! 

Από την εποχή των Β.Μεϊμαράκη-Μιχαλολιάκου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου ΟΝΝΕΔίτης διατηρούσε προσωπικό γραφείο δίπλα στου Υπουργού, ώστε με το λάπ τοπ του να καταγράφει και να εξυπηρετεί τις κομματικές απαιτήσεις για Μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό και μετάθεση στις πιο προνομιούχες θέσεις (Πεντάγωνο, ΕΜΥ, Πολεμικό Μουσείο κλπ), χαρακτηρίζοντας ως παραμεθόριο τα Πολεμικά Αεροδρόμια Ελευσίνας-Τανάγρας και τις ναυτικές βάσεις της Αττικής ώστε να εξασφαλίζονται τα off-άγραφες άδειες (που έφταναν μέχρι σε 15 μέρες μέσα-15 μέρες άγραφη άδεια ή αλλιώς 2 μέσα- 2 άγραφη άδεια για την Αττική), περάσαμε στο καθεστώς Βενιζέλου-Μπεγλίτη.

Πιο συγκεκριμένα, η προσπάθεια τους να επιβάλλουν κάποια κοινωνικά κριτήρια στις μεταθέσεις, όπου φαντάροι με χαρακτηρισμό σωματικής ικανότητας Ι3-Ι4 προβλέπονταν η μετάθεση τους σε μονάδες κοντά στον τόπο καταγωγής τους ώστε να τύχουν της απαραίτητης ιατρικής υποστήριξης, «επέτρεψε» τη διεύρυνση των ανισοτήτων μέσω της δημιουργίας βιομηχανίας ιατρικών βεβαιώσεων για τα κομματικά βύσματα. Υγιέστατοι φαντάροι, τσάτσοι των κομμάτων εξουσίας καταλαμβάνουν παράνομα τις πιο ευνοϊκές θέσεις και την ίδια στιγμή συνάδελφοι φαντάροι λιώνουν στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, εκτελώντας υπηρεσία «ΥΠΗΡΕΤΗ», κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η ΒΥΣΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί ένα παραδοσιακό κάστρο των βυσμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Με κεντρικά οργανωμένο τρόπο οι πολιτικές νεολαίες των δύο καθεστωτικών κομμάτων οργάνωναν για χρόνια και συνεχίζουν να οργανώνουν τις άθλιες Μετατάξεις και Μεταθέσεις της κομματικής τους πελατείας και των γόνων πλουσίων οικογενειών.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία προκαλεί καθώς κινείται με κομματικά κριτήρια, βολεύει «τα δικά τους παιδιά». Με εξτρεμιστικό τρόπο παραβιάζει τις όποιες διαταγές και προβλέψεις κοινωνικών κριτηρίων διέπουν τις μεταθέσεις των συναδέλφων ναυτών.

Σύμφωνα όμως τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε αυτό το άθλιο καθεστώς βολέματος των πλουσίων και αρεστών, έβαλε μπουρλότο «μια μητέρα ναύτη από τη Πάτρα που έκανε άνω κάτω τις μεταθέσεις του Πολεμικού Ναυτικού. Και είχε και δίκιο. Ο γιος της είχε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά που αποδείκνυαν την εξαιρετικά άσχημη οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους. Κι όμως τα δικαιολογητικά δεν είχαν αποτέλεσμα. Όλα μέχρι εδώ ας πούμε ότι είναι λογικά.

Μόνο που το Πολεμικό Ναυτικό, «συμπτωματικά», στην Πάτρα, «παραδοσιακή ναυτική δύναμη», έχει πολύ κόσμο σε κάθε σειρά. Έτσι και στην τελευταία!

Η μητέρα του ναύτη όμως δεν το άφησε έτσι το θέμα. Τηλεφώνησε στο ΓΕΝ , βρήκε ποιοι ασχολούνται με τις μεταθέσεις και άρχισε να τους λέει ένα ένα τα ονόματα που έστειλαν στην Πάτρα.

Και όλοι τους προέρχονταν από ευκατάστατες οικογένειες.

Ακόμη τρέχουν για να τα μπαλώσουν και να στείλουν τον ναύτη στην Πάτρα όπως -μόνο αυτός απ΄ ότι φαίνεται – δικαιούται»!

Εμείς καλούμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΑΓΕΝ να σταθούν υπεύθυνα απέναντι στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και να δώσουν λύση. Η κομματική εύνοια φαντάζει ακόμη πιο προκλητική όταν η λαϊκή οικογένεια που βιώνει τα γνωστά αδιέξοδα, υφίσταται σοβαρή έμμεση φορολογία καθώς επιβαρύνεται με το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης.

Κυρίως όμως καλούμε τους συναδέλφους στρατιώτες-σμηνίτες-ναύτες να γυρίσουν την πλάτη στην αθλιότητα του βύσματος, στην ατομική διαπραγμάτευση και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το σεβασμό των δικαιωμάτων μας. Είτε βγαίνοντας Παραπονούμενοι στην Αναφορά, είτε σπάζοντας τα στεγανά και δημοσιοποιώντας τις αυθαιρεσίες, όπως έχουμε κάθε δικαίωμα από το Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου