Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ουγγαρία επιστρατεύει εφέδρους στρατιώτες στον «πόλεμο κατά των προσφύγων πολέμου»!

Image
Είναι πόλεμος…. Ξεκινά στην Συρία, συνεχίζεται στα εσωτερικά και εσωτερικά σύνορα τη Ε.Ε.
Στην Ουγγαρία, η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να κάνει μερική επιστράτευση! Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία καλεί εφέδρους πολίτες στον στρατό “λόγω των έκτακτων συνθηκών με το μεταναστευτικό ζήτημα στα νότια σύνορά της”. Η ουγγρική κυβέρνηση του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού έχει δείξει ότι δεν διστάζει να λαμβάνει ακραία ακόμη και για τα απάνθρωπα δεδομένα μέτρα της Ευρώπης Φρούριο. Έχει σφραγίσει τα σύνορά της με την αυτόνομη επαρχία της Σερβίας, Βοϊβοντίνα, και λαμβάνει ανάλογα μέτρα στα σύνορα με την Κροατία.
Παράλληλα, η Βουλγαρία αποφάσισε να “σφραγίσει” τα σύνορά της. Ο πρωθυπουργός της Μπόϊκο Μπορίσοφ ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων για τους μετανάστες. “ Όποιος θέλει να περάσει νόμιμα θα περάσει, οι υπόλοιποι όχι», δήλωσε ο κ. Μπορίσοφ. Οι Βούλγαροι έχουν στείλει 1.000 στρατιώτες για να ενισχύσουν την ασφάλεια των συνόρων με την Τουρκία.
Όσοι βιαστούν να καταδικάσουν τον ρατσισμό των Ανατολικοευρωπαίων ας έχουν ταυτόχρονα στην σκέψη τους ότι το βρωμερό τείχους του αίσχους στον Έβρο ευθύνεται για ένα ακόμη έγκλημα στο Αιγαίο. Δουλεμπορικό που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου και 46 άτομα έπεσαν στη θάλασσα. Ένα 24ωρο μετά τον θάνατο του 6χρονου κοριτσιού ανοιχτά της Μυτιλήνης, ένα νέο τραγικό συμβάν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με 26 μετανάστες να βρίσκονται στη θάλασσα και να δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή. Σκάφη του λιμενικού έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να διασώσουν 20 από τα 46 άτομα που επέβαιναν στο δουλεμπορικό. 26 άτομα όμως δεν έχουν βρεθεί με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Σε δεκατρείς, ανέρχονται σύμφωνα νεότερη ανακοίνωση του λιμενικού, οι διασωθέντες μετανάστες, μετά το χθεσινό ναυάγιο ξύλινου σκάφους στο οποίο επέβαιναν σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης και είχε ως αποτέλεσμα ένα 6χρονο κορίτσι να ανασυρθεί νεκρό. Έντεκα από τους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένας που παρουσίασε συμπτώματα υποθερμίας, περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νησίδας "Ελευθέριος Βενιζέλος", ενώ σε έρευνα που διεξήγαγε από ξηράς περιπολικό όχημα του λιμενικού, εντοπίστηκαν στην περιοχή "Πεταλίδι'' , δύο ακόμη μετανάστες οι οποίοι είχαν βγει μόνοι τους στην ακτή. Ο μετανάστης με τα συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων αγνοούνται ακόμα περίπου δέκα με δώδεκα άτομα για τους οποίους η έρευνα συνεχίζεται με αρνητικά αποτελέσματα. 
Παράλληλα, τα ΜΑΤ βρίσκονταν παραταγμένα στα ελληνοτουρκικά σύνορα ενώ η Μεραρχία που έχει τον έλεγχο της περιοχής έχει μπει σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο προσπάθειας εισόδου προσφύγων από την Συρία. 
Να θυμίσουμε ότι τη Μεραρχία επανδρώνουν κυρίως έφεδροι στρατιώτες.
Αυτά είναι τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας…
Αυτός είναι ο Εχθρός…
Αυτός είναι ο Πόλεμος εναντίον του κόσμου της εργασίας…
Εμείς απαιτούμε το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών-προσφύγων προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους. Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν.
Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Να Ανατραπούν οι συμφωνίες Δουβλίνου-Σένγκεν.
Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Άμεση έξοδο της χώρας από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, κατάργηση των στρατιωτικών συμφωνιών με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας για τα σύγχρονα κοινά δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και για την κοινωνική απελευθέρωση.


 ΑΝΤΙΠΟΕΛΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

1 σχόλιο: