Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟΥΡΚΙΑ PKK: 5000 "μελλοθάνατους" πολιτοφύλακες προσλαμβάνει ο Ερντογάν


ImageΟ Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Selami Altinok δήλωσε ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα προσληφθούν 5.000 άτομα ως πολιτοφύλακες, καθώς τα κρούσματα βίας και οι συγκρούσεις μεταξύ Δυνάμεων Ασφαλείας και τουρκικών ΕΔ με το PKK συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
Ο Altinok είπε ότι οι πολιτοφύλακες θα αναπτυχθούν σε 22 επαρχίες της περιοχής της ΝΑ Τουρκίας, ενισχύοντας το ήδη υπάρχον προσωπικό της πολιτοφυλακής που αριθμεί 46.000 υπαλλήλους, από την δεκαετία του 1980, όποτε και εγκαινιάστηκε ο υπόψη θεσμός.

"Η Δημοκρατία της Τουρκίας μπορεί να εξαλείψει αυτό το πρόβλημα και είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό", δήλωσε ο Altinok στο γεύμα των παλαιμάχων στο Ακσαράι, κεντρική Τουρκία. "Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι οι τρομοκράτες του PKK να παραδώσουν τα όπλα τους.» 
Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο που άρχισαν οι συγκρούσεις με το PKK, ειδικότερα μετά την βομβιστική επίθεση κατά των Κούρδων στην επαρχία Suruç, περισσότερα από 100 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες μέλη του PKK σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις σε όλη την Τουρκία και το βόρειο Ιράκ, σηματοδοτώντας τον τερματισμό της «διαδικασίας λύσης». 
Είναι γεγονός ότι οι πολιτοφύλακες δεν διαθέτουν την εκπαίδευση και τα μέσα για να αντιμετωπίσουν τους μαχητές του PKK , oπότε μάλλον θα χρησιμοποιηθούν απλά για να “ελαφρύνουν τις απώλειες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων , οι οποίες προκαλούν την αγανάκτηση του κόσμου κατά του Ερντογάν. Με απλά λόγια πρόκειται για "μελλοθάνατους".
Επιπλέον εκτιμάται ότι υπάρχει και η ελπίδα από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης, ότι οι μαχητές του PKK δεν θα συγκρουστούν με πολιτοφύλακες οι οποίοι διαμένουν στις ίδιες περιοχές με αυτούς. Μένει να δούμε εάν υπάρξει προθυμία εκ μέρους των πολιτών να ενταχθούν στο θεσμό της πολιτοφυλακής με αυτά τα δεδομένα.http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου