Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Θρασύδειλες ασφαλίτικες μέθοδοι από στρατιωτικούς στο ΚΕΤΘ Αυλώνα Πήγαν να τα βάλουν με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και το έβαλαν στα πόδια σαν λαγοί!

Μια ακραία  προκλητική, αντιδημοκρατική και αυταρχική ενέργεια σημειώθηκε από τη διοίκηση του ΚΕΤΘ Αυλώνα το πρωινό της Κυριακής 13/9, κατά τη διάρκεια μαζικής εξόρμησης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Ενώ λοιπόν τα μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ενημέρωναν τους χιλιάδες γονείς για τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και γινόμασταν δέκτες των δικαιολογημένων παραπόνων τους, καθώς η διοίκηση της μονάδας αντί να έχει φροντίσει όλο το προηγούμενο διάστημα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, αδιαφόρησε με αποτέλεσμα οι συνθήκες στις τουαλέτες και τα μπάνια να είναι απαράδεκτες.
Ένας Υπαξιωματικός του ΚΕΤΘ ανέλαβε καθήκοντα οργάνου της Κρατικής Ασφάλειας.
Άρχισε λοιπόν την έρευνα απέναντι στον «εσωτερικό εχθρό» ρωτώντας μας «ποιοι είμαστε, τι κάνουμε πόσοι είμαστε κλπ».  
Οι παράνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες του δεν έμειναν φυσικά αναπάντητες.
Είναι χαρακτηριστικό το πόσο γρήγορα κατέρρευσε το αγέρωχο ύφος του. Κρύβοντας με την παλάμη του το καρτελάκι στην στολή του που ανέφερε το όνομα του, αρνήθηκε να μας δώσει τα στοιχεία του, γύρισε πανικόβλητος την πλάτη για να το βάλει κυριολεκτικά στα πόδια κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες μας.
Η θρασυδειλία όμως του υπαξιωματικού γρήγορα ήρθε να συναντήσει τη θρασυδειλία του Αξιωματικού Υπηρεσίας. Όταν λοιπόν η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  απευθύνθηκε στα όργανα υπηρεσίας ζητώντας να συναντηθεί με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας για να τον ενημερώσει για το απαράδεκτο και εξίσου επικίνδυνο περιστατικό, καλώντας τον παράλληλα να απαντήσει στο ερώτημα αν το στέλεχος λειτούργησε ως Ασφαλίτης με δική του πρωτοβουλία ή εκτελώντας διαταγή και ποιος την έδωσε αυτή.
Ο Ίλαρχος κρύφτηκε!
Αντί να μας συναντήσει, όπως αρχικά μας υποσχέθηκε μέσω των οργάνων υπηρεσίας, κάλεσε τον Αξιωματικό της Τροχαίας που ρύθμιζε την κίνηση έξω από το ΚΕΤΘ για να μας ενημερώσει ότι δεν πρέπει να μοιράζουμε πολιτικό υλικό στον χώρο του στρατοπέδου!
Άσχετο…. Καθώς κάτι τέτοιο ποτέ δεν συνέβη.
Όμως το περιστατικό αυτό είναι αποκαλυπτικό του τρόπο που λειτουργεί μερίδα των στελεχών, οι οποίοι αντί να εφαρμόζουν τον Νόμο και να υπερασπίζουν το Σύνταγμα, παρανομούν συστηματικά και κινούνται θρασύδειλα, κρύβονται φοβούμενοι τις συνέπειες των πράξεων τους και σε κάθε περίπτωση φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη των ενεργειών τους!
Αυταρχισμός και θρασυδειλία πάνε χέρι χέρι…
Φυσικά εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σπιθαμή. Αντίθετα υποσχόμαστε ότι θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων, κλιμακώνοντας την καθημερινή συνδικαλιστική μας δράση, με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Καλούμε το ΓΕΣ να απαντήσει αν καλύπτει τα παραπάνω παράνομα γεγονότα που φέρνουν τον Στρατό απέναντι στους πολίτες και τα κοινωνικά κινήματα, αν κινούνται οι Ασφαλίτικες μέθοδοι του ΚΕΤΘ  στο πλαίσιο και ποιων διαταγών του. Διαφορετικά να τα καταδικάσει άμεσα, αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της νομιμότητας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

1 σχόλιο: