Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ρίξτε τον φράχτη τον Έβρο, μπας και σωθεί καμιά ψυχή!

Σήμερα, φύσηξε λίγο το αεράκι στο Αιγαίο, και ανατράπηκε βάρκα με πρόσφυγες με αποτέλεσμα, δεκάδες νεκροί ανάμεσα τους, βρέφη και παιδιά.....Δεν ήταν η πρώτη φορά, και δεν θα είναι η τελευταία, αφού το καλοκαίρι τελειώνει και η θάλασσα στο Αιγαίο θα αγριέψει.
Και εδώ, δεν φθάνουν εκφράσεις συμπόνοιας... Και αν η Ευρώπη, που προκάλεσε μαζί με τις ΗΠΑ το μπάχαλο στην Συρία, του οποίου αποτέλεσμα είναι τα εκατομμύρια προσφύγων, έδειξε την αλληλεγγύη της, για λίγες μέρες, αφού η Γερμανία έκλεισε τα σύνορα της πάλι, η Ελλάδα έχει ευθύνες. Και έχει ευθύνες γιατί διευκόλυνε τους Δυτικούς στην έμμεση επέμβαση τους στην Συρία, αλλά έχει ευθύνες και για το παρόν.
Γιατί, όντως ο αριθμός των προσφύγων είναι τεράστιος και οι υποδομές που δεν ήταν ποτέ ικανοποιητικές (γιατί τα λεφτά για αυτό τον σκοπό, τα έτρωγαν οι εγχώριοι ημέτεροι), δεν αρκούν, αλλά για τους νεκρούς στο Αιγαίο έχουμε ευθύνες....

Από την εποχή που ο ακροδεξιός Σαμαράς, έστησε τον φράχτη στον Έβρο, οι πρόσφυγες στην μεγάλη πλειοψηφία τους, διαλέγουν την θαλάσσια οδό, η οποία είναι, όπως είδαμε και σήμερα, θανατηφόρα. Και ο φράχτης, παρά τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεσε, γιατί ο επίσης ακροδεξιός Πανούσης δεν ήθελε, αλλά και ο Τσίπρας δεν αγχώθηκε για αυτό!

Τέρμα τα αστεία....Ρίξτε τον γαμωφράκτη στον Έβρο, αύριο, τουλάχιστον να περνάνε οι πρόσφυγες με ασφάλεια. Έτσι και αλλιώς θα περάσουν, αν θέλουμε να λεγόμαστε "πολιτισμένοι", ας τους αφήνουμε να φτάνουν στην χώρα μας, ζωντανοί.

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/09/blog-post_641.html#ixzz3lgempAlb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου