Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Η Βρετανική πρόταση για το στρατιώτη του μέλλοντος

Τα σχέδια του για το Στρατιώτη του Μέλλοντος παρουσίασε το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας κατά της διάρκεια της διεθνούς έκθεσης DSEi 2015, δημοσιεύοντας ένα βίντεο με το τι θα μπορούσε να φέρει ο Βρετανός στρατιώτης στο πεδίο της μάχης του μέλλοντος, βάση της διαθέσιμης εμπορικής τεχνολογίας και των τεχνολογικών εφαρμογών που βρίσκονται σε φάση έρευνας και ανάπτυξης από το Εργαστήριο Αμυντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Βρετανίας (Dstl) σε συνεργασία με τις εταιρείες Kinneir Dufort και SEA Ltd.
Από το πρόγραμμα το οποίο προς το παρόν είναι σε φάση μελέτης ξεχωρίζουν τα εξής:
-Υποσύστημα κεφαλής που περιλαμβάνει προστασία ακοής, ελαφρούς αισθητήρες και δυνατότητα διαμοιρασμού πληροφοριών καθώς και ενσωματωμένη πηγή ενέργειας.
-Υποσύστημα θώρακα που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του χρήστη και περιλαμβάνει αλεξίσφαιρο γιλέκο, με συνδεσμολογία μπαταρία.
-Έξυπνο ρολόι που ενσωματώνει τηλεπικοινωνίες και αισθητήρες με στόχο την καταγραφή βιομετρικών δεδομένων. ---Προσωπικός υπολογιστής που επιτρέπει τον καλύτερο διαμοιρασμό πληροφοριών και τις τηλεπικοινωνίες μεταξύ του προσωπικού και του κέντρου επιχειρήσεων.
-Εργονομική σχεδίαση καθώς και προσαρμοζόμενο σύστημα όπλου που επιτρέπει την καλύτερη σκόπευση καθώς και το διαμοιρασμό των πληροφοριών μεταξύ των στρατιωτών και των μονάδων τους με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας στη μάχη.
Τα υποσυστήματα αυτά αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και αυξάνουν κατακόρυφα τόσο την επιβιωσιμότητα του μαχητή όσο και την απόδοση του στη μάχη, αλλά και το κόστος εξοπλισμού του. Παρ' όλα αυτά οι Βρετανοί αναπτύσσουν συνεχώς νέα πρότυπα ατομικού εξοπλισμού ενσωματώνοντας κάθε νέα τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου