Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

«Μαύρο» στην ertopen με το καλημέρα σας!

Αποτέλεσμα εικόνας για ερτοπενΛίγες μόνο ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η αστυνομία προχώρησε στο κλείσιμο της συχνότητας του ελεύθερου ραδιοφώνου της ertopen και στη σύλληψη του προέδρου και του ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ. Σχεδόν δύο χρόνια μετά το μνημειώδες «μαύρο» της κυβέρνησης Σαμαρά, που έκλεισε εν μία νυκτί την ΕΡΤ στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, ο Τσίπρας φαίνεται ότι ζήλεψε κλείνοντας την πρώτη μέρα της νέας περιόδου πρωθυπουργίας του το ραδιοφωνικό σταθμό της ertopen, μία από τις λίγες φωνές αντίστασης που λειτουργούσε με αυτοδιαχείριση από απολυμένους εργαζόμενους και αλληλέγγυους συναδέλφους τους, εκπέμποντας μέσω της ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα.
Η ertopen λειτουργούσε όλο αυτό το διάστημα με πομπούς εγκατεστημένους στα Τουρκοβούνια και μηχανήματα που είχαν παραχωρηθεί από ιδιώτη όταν είχε κλείσει η ΕΡΤ. Παρότι η λειτουργία της ήταν παράνομη, δεν ήταν λιγότερο παράνομη από τη λειτουργία όλων των μεγάλων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών που χρωστούν εκατομμύρια στο ελληνικό Δημόσιο και τα οποία συνεχίζουν να εκπέμπουν κανονικά όλα αυτά τα χρόνια.

Φυσικά, το γεγονός αυτό αλλά και η συμβολική στιγμή που επιλέχθηκε να γίνει μόνο τυχαία δεν είναι. Μετά από ένα εξάμηνο διακυβέρνησης που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν ήδη δείξει το πραγματικό αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό τους πρόσωπο, η νέα κυβέρνηση τους θέλησε να μπει δυναμικά στο παιχνίδι δίνοντας μια πρόγευση του τι θα επακολουθήσει και στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Την ίδια στιγμή, λίγες ημέρες μετά το κόψιμο της πιο μαχητικής ίσως εκπομπής της ΕΡΤ3, της Zona Rossa, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πώς ακόμα και η ελευθερία της έκφρασης απαξιώνεται σε σημείο που να θυμίζει άλλα καθεστώτα.

Σε κάθε περίπτωση, οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης φάνηκαν «με το καλημέρα σας». Η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τα υπουργεία, οι δηλώσεις περί δύσκολης περιόδου που θα επακολουθήσει μας προετοιμάζουν για αυτό που θα ακολουθήσει. Στόχος τους είναι η επίθεση σε κάθε εργατικό και κοινωνικό αγώνα αλλά και η θωράκιση του κράτους απέναντι σε κάθε μορφή αντίστασης μέσω του δόγματος εσωτερικής ασφάλειας ώστε να περάσουν τα μνημόνια και ο λαός «να λέει και ευχαριστώ που έχει ‘αριστερή’ κυβέρνηση». Την ίδια ώρα, η συμμαχία με το κεφάλαιο των media σε συνδυασμό με το χτύπημα στην ertopen αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το ποιους θεωρούν φίλους και ποιους εχθρούς στην κυβέρνηση.

Απέναντι στη συντονισμένη προσπάθεια επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα που θα επιχειρηθεί το επόμενο διάστημα από τη νέα κυβέρνηση σε συμμαχία με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο, καλούμε τον κόσμο της εργασίας να σηκώσει το κεφάλι και να αντισταθεί. Οι εργαζόμενοι –ανεξάρτητα την εθνικότητα, το θρήσκευμα, τη φυλή και τη γλώσσα- δεν θα γίνουν οι αναλώσιμοι της νέας αστικής ανάπτυξης των κερδών τους. Πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού κινήματος Αντίστασης-Ρήξης-Ανατροπής της αστικής κυριαρχίας, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και εκμετάλλευσης.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου