Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

"Διευκολύνσεις" των Κούρδων στις ΗΠΑ ενάντια στο ISIS, με στόχο την Τουρκία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα επιχειρούν οι Κούρδοι της Συρίας να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς της Άγκυρας, περί εγκατάστασης ζώνης ασφαλείας στα βόρεια της χώρας.
Όπως δήλωσε ο Σαλίχ Μουσλίμ, εκ των ηγετών του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (ΡΥD) των Κούρδων της Συρίας, η υπό τις ΗΠΑ διεθνής συμμαχία, πρέπει να χρησιμοποιήσει τα κουρδικά εδάφη για την εκτέλεση επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Είπε ακόμα πως οι Κούρδοι μπορούν να παρέχουν υποστήριξη και εκπαίδευση σε όσους θέλουν να πολεμήσουν το ΙΚ. «Θα δεχόμασταν ευχαρίστως δυνάμεις της συμμαχίας κατά του ΙΚ να εγκατασταθούν και να επιχειρήσουν από τη Ροτζιάβα και να εκπαιδεύσουμε εμείς δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού», είπε ο Μουσλίμ.

Με τον τρόπο αυτό, οι Κούρδοι ανατρέπουν τα σχέδια των Τούρκων, αφού και αναλαμβάνουν αυτοί να εκπαιδεύσουν τους Σύρους αντικαθεστωτικούς μαχητές, αποσείοντας, έτσι και τις κατηγορίες της Άγκυρας ότι συνεργάζονται με το καθεστώς Άσαντ, αλλά και παραχωρώντας το απελευθερωμένο από το ΙΚ ανατολικό τμήμα της βόρειας Συρίας, ως βάση στους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους.

Η χρήση των κουρδικών εδαφών από τις δυνάμεις της κατά του ΙΚ συμμαχίας, θα εξασθενούσε ακόμα περισσότερο τη θέση της Τουρκίας και θα υπονόμευε την αξία της βάσης του Ιντσιρλίκ, στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών, που άλλωστε ήδη αμφισβητείται και εντός ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου