Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Νέο σύστημα εξουδετέρωσης UAV παρουσίασε η Boeing

Και το όνομα αυτού:Silent Strike! Πρόκειται για ένα φορητό σύστημα εντοπισμού και κατάρριψης μη επανδρωμένων αεροχημάτων UAV, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία ενεργειακής δέσμης υψηλής ισχύος (λέιζερ) προκειμένου να τα καταρρίψει ακαριαία και χωρίς προειδοποίηση. 
Το σύστημα είναι φορητό και χαρακτηρίζεται από την κατασκευάστρια εταιρία Boeing ως «σιωπηλό», «αόρατο» και «υψηλής ακρίβειας» με δυνατότητα να αχρηστεύει τα εχθρικά μη επανδρωμένα UAV εκπέμποντας απευθείας πάνω τους δέσμη λέιζερ με καταστροφικά αποτελέσματα.
Αναφέρεται επίσης οτι το δραστικό βεληνεκές εξουδετέρωσης ενός UAV ξεπερνάει τα 22νμ με δέσμη ισχύος 10kW!
Το Silent Strike της Boeing γνωστό ως «Compact Laser Weapons System» πρόσφατα κατάφερε να περάσει με επιτυχία κρίσιμη αξιολόγηση ικανότητας στο πεδίο Βολής Πυραυλικών Συστημάτων Point Mugu στην Καλιφόρνια αποδεικνύοντας ότι είναι σε θέση στην πράξη να αχρηστεύσει ένα UAV εν πτήση.
Η εμφάνιση του συστήματος αποδεικνύει ότι η αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ έχει από καιρό επισημάνει την επιχειρησιακή απαίτηση για αντιμετώπιση των μη επανδρωμένων αεροχημάτων που χρησιμοποιούνται με ολοένα αυξανόμενους αριθμούς ανά τον κόσμο για σκοπούς αναγνώρισης, επιτήρησης και εντοπισμού.
Απώτερος στόχος είναι η παροχή ενός αξιόπιστου συστήματος σε μονάδες των αμερικανικών ΕΔ που δρουν σε προκεχωρημένες περιοχές ανάπτυξης σε Ασία και Μέση Ανατολή και απ΄ότι φαίνεται λαμβάνουν πλέον πολύ σοβαρά την απειλή συστημάτων UAV για την ασφάλεια επιχειρήσεων και των φίλιων δυνάμεων απέναντι σε εχθρικές απειλές!

http://defencenews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου