Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕ ΤΟ "HELIOS" ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ 11ης Σεπτεμβρίου!


(Φωτογραφία: Associated Press )
Γελοίες δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν την τρομοϋστερία.
  • Πτήση τρομουστερίας πάνω από την Αθήνα στα πρότυπα της 11ης Σεπτεμβρίου 14 χρόνια μετά το συμβάν!
  • Θυμήθηκαν την Συντριβή του κυπριακού αεροσκάφους της εταιρείας "

    HELIOS", με 121 επιβαίνοντες στο Γραμματικό, που συνέβη στις 14 Αυγούστου 2005, πριν από 10 χρόνια και ενώ ενδιάμεσα δεν είχαν διεξάγει αντίστοιχη άσκηση!

Εδώ προκύπτουν όμως ορισμένα ερωτήματα:
Καταρχήν, οι Τσίπρας-Καμμένος θεωρούν ότι η ταύτιση τους με τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ και Ε.Ε., με τις βάρβαρες επεμβάσεις του ΝΑΤΟ  θέτουν τον λαό μας στον κίνδυνο της εκδίκησης των γειτονικών λαών;
ή ουσιαστικά μας τρομοκρατούν επιζητώντας «εθνική ενότητα», την υποταγή μας δηλαδή στα αντεργατικά-αντικοινωνικά και πολεμοκάπηλα σχέδια τους, δοκιμάζοντας στην πλάτη προσφύγων και μεταναστών το Αστυνομικό Κράτος που απαιτείται για να καμφθούν οι όποιες κοινωνικές αντιδράσεις στη βάρβαρη πολιτική τους;
Image
ΠΤΗΣΗ ΤΡΟΜΟΫΣΤΕΡΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ!
Η διεξαγωγή της Πανελλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015» (30/9-9/10), αποτελεί πρωτοφανή πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό όχι μόνο για το υπέρογκο κόστος της  [διεξήχθη ξανά από τον πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο και ενώ προηγουμένως είχε σταματήσει για (5) χρόνια για οικονομικούς λόγους].
Κυρίως είναι ένα ωμό μήνυμα κρατικής τρομοκρατίας αφού είναι ενταγμένη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, τον πόλεμο κατά των μεταναστών και των επιδιώξεων αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου του ελληνικού κράτους μέσα από την συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και διεθνείς συμμαχίες.
Ως βασικός σκοπός της άσκησης περιγράφεται «η εξέταση-αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας».
Υλοποιώντας το επίσημο αμυντικό δόγμα, όπως αναθεωρήθηκε από το ΚΥΣΕΑ (20/9/2001) επί πρωθυπουργίας Σημίτη και υπουργίας Τσοχατζόπουλου, που προβλέπει ότι αποστολή των ενόπλων δυνάμεων συνιστά (και) η καταπολέμηση των «ασύμμετρων απειλών».
Ως τέτοιες αναγορεύoνται η «διεθνής τρομοκρατία», η «λαθρομετανάστευση» κλπ., αλλά και κάθε «σύγκρουση» όπου «από τη μία βρίσκεται ένα οργανωμένο κράτος και από την άλλη έχουμε “ομάδες” συμφερόντων».
Μερικούς μήνες αργότερα ο τότε αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαρβάλας, με επίσημη ομιλία του στη Ναυτική Σχολή Πολέμου (21.8.2002) πρόσθεσε στα καθήκοντα του στρατού την αντιμετώπιση του (πολιτικού) «ριζοσπαστισμού» εν γένει!
Πλέον ο εχθρός είναι εσωτερικός.
Είναι ο κόσμος της εργασίας και τα κοινωνικά κινήματα.
Είναι οι καταληψίες μαθητές και φοιτητές, οι αγωνιζόμενοι της ERTOPEN και στις Σκουριές Χαλκιδικής, οι όποιες αντιστάσεις των εργαζομένων στη φορομπηξία, στην λεηλασία των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων.
Εχθρός βαφτίζεται όποιος αντιστέκεται στα Μνημόνια και την ταξική, αστική πολιτική.
Αν σας φαίνονται μακρινά όλα αυτά, σας καλούμε να διαβάσετε την ανακοίνωση του Πενταγώνου που θάφτηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ.
Στο πλαίσιο της άσκησης εξετάσθηκε η εφαρμογή σχεδίου αντιμετώπισης πιθανής ασύμμετρης απειλής αέρος (αεροσκάφος «RENEGADE»), δηλαδή σενάριο τρομοκρατικής επίθεσης 11ης Σεπτεμβρίου πάνω από  την Αθήνα!
Η καλλιέργεια ανάλογου κλίματος ανασφάλειας και αν χρειαστεί τρομουστερίας αποκαλύπτεται και από το γεγονός ότι την αντιμετώπιση της απειλής χειρίστηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ Αποστολάκης μαζί με τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο. 
Το αεροσκάφος «RENEGADE» απεικονίσθηκε από πολιτικό αεροσκάφος Airbus-A320, που διατέθηκε από τον ελληνικό αερομεταφορέα AEGEAN και το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Διαγόρας» (Ρόδος).
Για την αντιμετώπιση του αεροσκάφους «RENEGADE», απογειώθηκαν δύο F-16 από την 115 ΠΜ (Σούδα Κρήτης), τα οποία και αποτελούσαν τα αεροσκάφη επιφυλακής. 
Οι φωτογραφίες από την άσκηση.














Για τους εργαζόμενους, την νεολαία και τα κοινωνικά κινήματα, οι επικίνδυνες αυτές εξελίξεις απαιτούν διαφορετικού τύπου αντιμετώπιση.
Καθώς αποτελούν σαφείς αποδείξεις των σύγχρονων χαρακτηριστικών του καπιταλιστικού συστήματος και του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Πρόκειται για βαθιά τομή στη φυσιογνωμία και λειτουργία του ελληνικού κράτους, στο ρόλο που αναλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. 
Η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ προσομοιάζει την πολεμική αντίδραση του ελληνικού κράτους, τι θα έκαναν δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι «ο εξ Ανατολάς Κίνδυνος» όπως προβάλλεται από τα συστημικά προπαγανδιστικά παπαγαλάκια ο ελληνοτουρκικός ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός, «υποχωρεί».
Τη θέση του καταλαμβάνει «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας».
Αποκαλυπτική είναι η δήλωση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, τονίζοντας:
“Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα καλείται τώρα να αντιμετωπίσει μία καινούργια απειλή από την Ανατολή, την απειλή του φονταμενταλισμού».
Ως πρώτη και τελευταία γραμμή άμυνας στην εξάπλωση του ισλαμικού φονταμενταλισμού, παρουσίασε την Ελλάδα ο Π.Καμμένος.
Αυτό σημαίνει ένταση του Πολέμου κατά των μεταναστών αλλά και το σύνολο των εργαζομένων, τόσο εκτός, όσο και εντός των συνόρων, με την ενεργοποίηση των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας, με παράλληλη ένταση της συμμετοχής στις επεμβάσεις!
Το φωνάζει ο Π.Καμμένος από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου:
«Οι σύγχρονες γεωπολιτικές εξελίξεις, τόσο μέσα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όσο και στην περιφέρειά της, καταδεικνύουν ότι η έννοια της ασφάλειας δεν μπορεί να διαχωριστεί απολύτως μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής. Η αστάθεια, που εκτείνεται σήμερα από την Ουκρανία μέχρι τις ακτές της Βόρειας Αφρικής, που κυκλώνει την Ευρώπη, συνιστά μία απειλή για το εμπόριο, τις ενεργειακές οδούς, τον τουρισμό, την προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη. Αστάθεια, που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο με απρόβλεπτες συνέπειες στην εσωτερική ασφάλεια, την ασφάλεια δηλαδή των πολιτών, και κατ' επέκταση την τόσο απαραίτητη, για τους καιρούς μας, κοινωνική συνοχή». 
Σε αυτό τον χώρο, με αυτούς τους εχθρούς, με αυτούς τους συμμάχους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πολεμά τις ασύμμετρες απειλές! Τώρα μαζί με την FRONTEX και την Τουρκία!
Δεν εξετάζουμε την κυβερνητική πολιτική μένοντας απλώς στην ακροδεξιά ατζέντα των ΑΝΕΛ.
Πρόκειται την εξυπηρέτηση από το σύνολο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των στρατηγικών επιδιώξεων της άρχουσας τάξης.
Ο πόλεμος αυτός εναντίον της εργατικής τάξης διεξάγεται, δεν αναμένεται η κήρυξη του.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

3 σχόλια:

  1. Είναι χαρακτηριστικό ότι «ο εξ ΑνατολΩΝ Κίνδυνος» όπως προβάλλεται.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑPNOYMAI NA αποδεχθώ οποιονδήποτε NOMO έχει μπει σε Iσχύ από την ώρα που προδότες METAτρέψανε την χώρα MOY σε Xρεοκοπημένο υποκατάστημα παγκόσμιας Tράπεζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πού το βρήκατε το: «ο εξ Ανατολάς Κίνδυνος»??? Είναι χαρακτηριστικό ότι «ο εξ ΑνατολΩΝ Κίνδυνος» όπως προβάλλεται............. ΕΙΝΑΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή