Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

"ΟΙ ΚΑΛΟΙ" ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ-ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: "Οι ζωές των άλλων" στη Γερμανία που παρακολουθούσε ευρωπαίους μέχρι το 2013

Image
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας παρακολουθούσε πρέσβεις χωρών της ΕΕ μέχρι τα μέσα του 2013.

Σύμφωνα με το Spiegel, η BND έκανε παρακολουθήσεις σε πρεσβείες και άλλους φορείς σε πολλές ευρωπαικές χώρες, καθώς και “άλλους στόχους” στη Γαλλία και τις ΗΠΑ.
Η γερμανική εφημερίδα Mitteldeutsche Zeitung,σε αντίθεση, επικαλούμενη πηγές στο Γερμανικό κοινοβούλιο,υποστηρίζει ότι εκείνη τη περίοδο η το BND επικεντρώθηκε στη συλλογή πληροφοριών που σχετίζονταν με τα σημεία κρίσης του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του Αφγανιστάν.

Η υποκλοπές σταμάτησαν το καλοκαίρι του 2013, επί Ronald Pofalla, τότε αρχηγού του Επιτελείου της Γερμανικής Καγκελαρίας και Ομοσπονδιακού Υπουργού Ειδικών Υποθέσεων.

Η Mitteldeutsche Zeitung ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες αποκαλύφθηκαν κατα τη διάρκεια μιας συνάντησης της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελέγχου της Γερμανίας και της NSA στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής του BND, Gerhard Schindler.
“ Είναι ξεκάθαρο ότι σε κάθε περίπτωση το γραφείο της Καγκελάριου ήταν ενήμερο για το τι συνέβαινε, αλλά δεν αποκάλυπταν τίποτα σχετικά με αυτό”, αναφέρει η εφημερίδα.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι η εθνική υπηρεσία ασφάλειας των ΗΠΑ συνεργάστηκε με τη Γερμανία για να κατασκοπεύουν μια σειρά ευρωπαικών χωρων και τους αρχηγούς τους.

Η NSA προσπάθησε να λάβει πληροφορίες σχετικά με την Airbus, καθώς και για τον κατασκευαστή του γαλλογερμανικού ελικοπτέρου της Eurocopter. Η NSA ενημέρωσε τη BNDσχετικά με τις δραστηριότητες παρακολούθησης, με τη BND να ενημερώνει έπειτα το γραφείο το Καγκελάριου σχετικά με το θέμα.

Τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν οτι ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών έδωσε ψευδείς απαντήσεις στις ερωτήσεις του Κοινοβουλίου σχετικά με το σκάνδαλο σε αρκετές περιπτώσεις.


ΠΗΓΗ:sputniknews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου