Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Τέσσερις μήνες μπάνιο με κρύο νερό για ασθενείς και φαντάρους στο 98 Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (98 ΤΥΕΘ) στη Μυτιλήνη

Χρήματα για την Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ και τις πανάκριβες-επικίνδυνες ασκήσεις με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ υπάρχουν.
Για να φτιάξουν τη βλάβη στα μπάνια ΟΧΙ!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ένα σημαντικό κατά τη γνώμη μας γεγονός.
Υπηρετούμε στο 98 Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (98 ΤΥΕΘ) στη Μυτιλήνη. Εδώ και 4 μήνες στο τάγμα δεν υπάρχει ζεστό νερό στα λουτρά και οι στρατιώτες αναγκάζονται να κάνουν μπάνιο με παγωμένο νερό.
Το πρόβλημα όπως καταλαβαίνετε έχει θιχτεί επανειλημμένως και με ιδιαίτερη επιμονή στη διοίκηση Τάγματος από την οποία η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να επιδιορθωθεί η βλάβη και φυσικά είναι άγνωστο το πότε, και εάν, θα επιδιορθωθεί.

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να τονιστεί ότι στο κτήριο του 98 ΤΥΕΘ στεγάζεται και το ΣΤΕΠ (Σταθμός Επανακτησίμων ή αλλιώς τα στρατιωτικά ιατρεία Λέσβου) που καλύπτει τις νοσοκομειακές ανάγκες όλων των στρατοπέδων του νησιού.
Ως συνέπεια οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο ΣΤΕΠ αναγκάζονται, επίσης, να κάνουν μπάνιο με παγωμένο νερό.
Όπως γίνεται αντιληπτό κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών το πρόβλημα δεν ήταν ιδιαιτέρως ενοχλητικό καθότι το κρύο νερό είναι ανεκτό. Όχι βέβαια και από τους ασθενείς.
Ωστόσο με την αλλαγή του καιρού και την πτώση της θερμοκρασίας το παγωμένο νερό είναι πλέον βασανιστικό και έχει ήδη προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα σε ορισμένους στρατιώτες. Άλλοι πάλι επιλέγουν να μην κάνουν τόσο συχνά μπάνιο προκειμένου να αποφύγουν κυριολεκτικά την ψυχρολουσία, με αποτέλεσμα οι συνθήκες υγιεινής να είναι πολύ άσχημες. 
Ως προσωρινή λύση από τη διοίκηση του τάγματος προτάθηκε οι στρατιώτες να πηγαίνουν για μπάνιο στα εξωτερικά λουτρά της γειτονικής Μονάδας Εθνοφυλακής (98 ΜΕΘ) για την οποία οι στρατιώτες οφείλουν να διανύσουν απόσταση περίπου 200 μέτρων υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Και άντε οι υγιείς. Οι ασθενείς τι ακριβώς πρέπει να κάνουν;
Να πάρουν τους ορούς στα χέρια και να πάνε για μπάνιο υπό βροχή;
Αυτές είναι οι παροχές του Ελληνικού Στρατού; 
Ομολογουμένως η διοίκηση του τάγματος έχει ενημερώσει σχετικά, την μεραρχία του νησιού (98 ΑΔΤΕ) η οποία προφανώς θεωρεί πως το πρόβλημα δεν  είναι τόσο σημαντικό για να το επιδιορθώσει άμεσα. Θέλουμε να καταγγείλουμε αυτές τις απαράδεκτες τριτοκοσμικές συνθήκες και πόσο μάλλον σε τάγμα Υγειονομικού, που πρέπει να αποτελεί πρότυπο για όλες τις άλλες μονάδες. 
Γνωρίζουμε πως εάν αυτή η καταγγελία δεν δημοσιοποιηθεί δεν πρόκειται να επιλυθεί το θέμα, τουλάχιστον άμεσα.
Μόνον εάν χαθεί κάποιος φαντάρος από πνευμονία, ίσως κάποιοι τρέξουν να καλύψουν.... τα ακάλυπτα!!!
Ζητούμε να δημοσιοποιήσετε το εν λόγω πρόβλημα καθώς είναι απόλυτη ανάγκη να μεριμνήσει κάποιος για την απαίσια αυτή κατάσταση. Σας τονίζουμε πως το πρόβλημα υπάρχει εδώ και 4 μήνες και θα συνεχίσει να υπάρχει.
Με εκτίμηση.
Μήπως το ΓΕΣ πρέπει να παρέμβει;
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου