Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΙΝΤΙΦΑΔΑ


Λίγες μέρες μετά την έπαρση της παλαιστινιακής σημαίας στα Ηνωμένα Έθνη (και την άθλια στάση της ελληνικής κυβέρνησης να απέχει από την ψηφοφορία που αποφάσισε την έπαρση αυτή), ο εταίρος και σύμμαχος της χώρας μας, το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, έχει εξαπολύσει ένα νέο κύμα καταστολής ενάντια στους Παλαιστίνιους. Προφανώς πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος για να μετριαστεί η αποτυχία του να αποτρέψει την πυρηνική συμφωνία μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ – και ο σοβινισμός είναι μια καλή λύση. «Μισητοί τρομοκράτες προσπαθούν να βλάψουν το λαό μας»,δήλωσε ο Νετανιάχου και συνέχισε επαινώντας τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ για τη «γενναιότητά» τους, κατηγορώντας τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Αρχή και δηλώνοντας πως «το Ισραήλ πάντα ξέρει να αποκρούει τους τρομοκράτες, θα τους νικήσουμε και αυτή τη φορά». Δυο μέρες πριν, δήλωνε ότι «δε θα υπάρξουν όρια» στην καταστολή των Παλαιστινίων και πως θα χρησιμοποιηθεί «σιδηρά πυγμή». 

Οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιήσει για να το επιτύχει αυτό η ακροδεξιά κυβέρνηση του Νετανιάχου μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ στους Παλαιστίνιους, την εξουσιοδότηση στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να χρησιμοποιούν πραγματικές σφαίρες ενάντια στους Παλαιστίνιους, μίνιμουμ ποινές φυλάκισης  τεσσάρων χρόνων σε όποιον πετάξει πέτρα συν γκρέμισμα των σπιτιών των συγγενών του. Στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, ο Νετανιάχου κάλεσε σε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο απολογισμός της καταστολής περιλαμβάνει 14 νεκρούς Παλαιστίνιους (μεταξύ των οποίων και ένα παιδί 13 χρονών) και πάνω από 1,200 τραυματίες.
Πέρα από την άθλια εθνική καταπίεση που υφίσταται ο παλαιστινιακός λαός από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, ένας ακόμα λόγος που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίζει είναι ηπροσπάθεια ακροδεξιών σιωνιστών σε συνεργασία με επίσημες αρχές του σιωνιστικού κράτους να οικειοποιηθούν το τέμενος αλ-Ακσά, τρίτο ιερότερο μέρος για τους μουσουλμάνους, στα πλαίσια του γενικότερου σχεδίου του Ισραήλ να μετατρέψει την Ιερουσαλήμ σε αμιγώς εβραϊκή πόλη.
Οργανώσεις της παλαιστινιακής αντίστασης καλούν σε γενικό ξεσηκωμό και νέα Ιντιφάντα. Εμείς επαναλαμβάνουμε πως ο αγώνας – με κάθε μέσο – των Παλαιστίνιων είναι δίκαιος και πρέπει να αντιμετωπίζεται όχι απλώς ως ένας αγώνας κάποιων τρίτων στον οποίο πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι, αλλά ως ένας δικός μας αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση όπως αυτή πραγματώνεται με τον πιο αδυσώπητο τρόπο στην Παλαιστίνη από ένα μαντρόσκυλο της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας, το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ.
Αναδημοσιεύουμε μεταφρασμένες δύο ανακοινώσεις, μία του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και μία της Παλαιστινιακής Προοδευτικής Ένωσης Νεολαίας.
Ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης: Οι ηρωικές δράσεις ατομικής αντίστασης απαιτούν τη λαϊκή υποστήριξη, πρέπει να εμπνεύσουν ηγεσία
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης επιβεβαίωσε ότι η αύξηση των μεμονωμένων αντιστασιακών πράξεων που πραγματοποιούνται από την ηρωική παλαιστινιακή νεολαία σε όλη την κατεχόμενη πατρίδα είναι σημαντικές ενέργειες οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν, να κλιμακωθούν και να εξελιχθούν και, υπό το πρίσμα των συνεχών εγκλημάτων του κατακτητή ενάντια στο λαό μας, χρειάζονται την πολύμορφη λαϊκή υποστήριξη στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ.
Παλιά αφίσα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP). Γράφει: «Υποστηρίξτε τον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή καταστολή»
Παλιά αφίσα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP). Γράφει: «Υποστηρίξτε τον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή καταστολή»
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης τόνισε ότι αυτές οι ενέργειες αντίστασης έχουν λάβει πολλαπλές μορφές, συμπεριλαμβανομένης της αντίστασης με μαχαίρια· αυτό προκύπτει από τη βούληση και την αποφασιστικότητα της παλαιστινιακής νεολαίας να αποκαταστήσει τη γη και τα δικαιώματά της, τα οποία στερείται, και από την πεποίθησή της ότι ο σκοπός της είναι δίκαιος.
Το Μέτωπο είπε ότι ο Σιωνιστής εχθρός πρέπει να γνωρίζει ότι ο κάθε Παλαιστίνιος είναι ένας εν δυνάμει αντάρτης που αντιμετωπίζει την κατοχή και τους εποικισμούς· δεν υπάρχει κανένα μέρος στο οποίο να μπορούν οι έποικοι να βρουν ασφάλεια ή σταθερότητα. Ο παλαιστινιακός λαός δε θα παραιτηθεί των δικαιωμάτων του, θα αγωνιστεί μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός του.
Το Μέτωπο τόνισε επίσης την ανάγκη να υποστηριχθούν αυτές οι επιμέρους δράσεις σε οργανωμένο επίπεδο με ένα άμεσο κάλεσμα σχηματισμού μιας ενιαίας εθνικής ηγεσίας σε όλες τις περιοχές, για να διαχειριστεί και να καθοδηγήσει τη μάχη αυτή και να ανυψώσει το επίπεδο των δράσεων αντίστασης ώστε να καταφερθούν σοβαρά πλήγματα στη σιωνιστική οντότητα και τους εποίκους. Το Μέτωπο τόνισε επίσης την ανάγκη να στηριχθούν οι οικογένειες των ηρωικών ανταρτών, να τους παρασχεθεί ό,τι χρειάζεται για την υποστήριξή τους και να προστατευθούν από τις επιθέσεις της κατοχής.
Ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Προοδευτικής Ένωσης Νεολαίας: Η αναδυόμενη Ιντιφάντα και η επανάσταση της νεολαίας
Τη στιγμή αυτή, που οι ορδές των εποίκων τρομοκρατών εισβάλλουν αφηνιασμένες στους δρόμους της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, που ο κατοχικός στρατός περικυκλώνει τη Ναμπλούς και την Ιερουσαλήμ με τα στρατεύματα και τους πράκτορές του και κάνει έφοδο σε πόλεις και χωριά, σηκώνονται οι ήρωες της Παλαιστίνης, ο ανθός της παλαιστινιακής νεολαίας, και αγωνίζονται στο ένδοξο μονοπάτι της απελευθέρωσης συνεχίζοντας το κάλεσμα που κληρονόμησαν από τους γονείς και τους παππούδες τους.
Παλιά αφίσα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP). Γράφει: «Για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και την εγκαθίδρυση μιας δημοκρατικής κοινωνίας!»
Παλιά αφίσα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP). Γράφει:
«Για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και την εγκαθίδρυση μιας δημοκρατικής κοινωνίας!»
Είναι το μήνυμα που μεταφέρεται από του νέους της Παλαιστίνης Diaa Talahmeh, Muhannad Al-Halabi, Fadi Alloun, η σάρκα και το αίμα των οποίων χύθηκε από τον κατακτητή και τους εποίκους δολοφόνους του, που αγωνίστηκαν για την Παλαιστίνη και το λαό της. Ο Diaa επαναστάτησε, ο Muhannad θυσιάστηκε, ο Fadi μαρτύρησε, ενώ ο Qais al-Saadi και οι σύντροφοί του αντιστάθηκαν στην Τζενίν αντιμετωπίζοντας την επίθεση των δυνάμεων κατοχής. Οι δρόμοι της Ιερουσαλήμ σφύζουν με νέα παλαιστινιακή υπερηφάνεια και τιμή όταν οι γιοι και οι κόρες της Ισσαουίγια και της Τζαμπάλ Μουκαμπέρ και όλης της πόλης μας εκτοξεύουν τις πέτρες, τις βόμβες μολότοφ και τις φλόγες από τα χέρια τους, εξεγειρόμενοι με τη ζωή τους. Η Ναμπλούς, το Βουνό της Φωτιάς, αντιμετωπίζει τον κατακτητή και αψηφά την πολιορκία του, ενωμένη στο λαό της και τον ηρωισμό του.
Είναι μια μάχη ελευθερίας και αξιοπρέπειας, μια μάχη για τα πάντα, μια μάχη που ντροπιάζει τον κατακτητή και ταπεινώνει το στρατό του, μια μάχη που μαίνεται με τις φλόγες της επανάστασης και της αδιάλλακτης πάλης σε όλη τη Δυτική Όχθη, αντιμετωπίζοντας και νικώντας αυτούς που υποτιμούν τη ζωή μας, κλέβουν τη γη και την αξιοπρέπειά μας και καίνε ζωντανά τα παιδιά μας και το λαό μας. Είμαστε όλοι στο πλευρό σας σήμερα. Πρέπει όλοι να κάνουμε τα εξής:
  1. Να ενωθούμε με τους ήρωες της παλαιστινιακής αντίστασης για να αντιμετωπίσουμε τις δυνάμεις του εχθρού, χρησιμοποιώντας όπλα και αντίσταση κάθε μορφής.
  2. Σύσταση επιτροπών και ομάδων λαϊκής προστασίας, σαν μια λαϊκή αντίδραση στα εγκλήματα των εποίκων για την προστασία του λαού μας, των χωριών μας και των κτημάτων μας· όχι μόνο να αμυνθούμε, αλλά και να επιτεθούμε στις δειλές και φασιστικές ορδές των εποίκων.
  3. Έναρξη της μάχης στους δρόμους για να απελευθερώσουμε την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, είναι απαράδεκτο να μας απαγορεύεται η πρόσβαση στους δρόμους μας ενώ οι έποικοι εισβάλλουν στις κοινότητές μας με τη βία.
  4. Κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στην Ιερουσαλήμ, τη Ναμπλούς και παντού, για να σπάσουμε την πολιορκία της περήφανης πρωτεύουσάς μας και του ακλόνητου Βουνού της Φωτιάς.
  5. Να στείλουμε την υποστήριξή μας στις οικογένειες των ηρώων και των μαρτύρων, να συσπειρωθούμε γύρω τους και να τις προστατεύσουμε με όλα τα μέσα ενάντια στις απόπειρες του εχθρού να κατεδαφίσει τα σπίτια τους.
  6. Καλούμε τους αδελφούς μας στις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας να ενωθούν με την αντίσταση και τις λαϊκές επιτροπές για την υπεράσπιση του λαού μας και την αντιμετώπιση των εγκλημάτων των εποίκων, μη υπακούοντας σε όλες τις εντολές που παίρνουν να κάνουν πολιτικές συλλήψεις και να συντονιστούν με την κατοχή.
  7. Τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, τα ιδρύματα, τα κέντρα νεότητας, οι ενώσεις γυναικών, οι λαϊκές επιτροπές και οι επιτροπές γειτονιάς στα χωριά και τους καταυλισμούς, τα αθλητικά σωματεία και ο λαός μας ολόκληρος στους καταυλισμούς και τη διασπορά, ένας λαός με ένα σκοπό, καλείται να συμμετάσχει στη λαϊκή εξέγερση, να κινητοποιηθεί και να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες για την υποστήριξη της εξέγερσης και τη συνέχισή της.
Παλαιστινιακή Προοδευτική Ένωση Νεολαίας
https://avantgarde2009.wordpress.com/2015/10/11/niki-sti-nea-intifada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου