Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΠΩΣ ΟΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ!

Το http://www.defencenet.gr είναι ένα μέσο γνωστό για τις σχέσεις του με την ναζιστική ακροδεξιά αφού εδώ  και χρόνια διαφημίζει τις βρώμικες ιδέες και τα έργα της εγκληματικής συμμορίας.
Επίσης, είναι ένα μέσο που ολοένα περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα υπερασπίζει την ρωσική ιμπεριαλιστική πολιτική.
Αυτό που όμως είναι σε όλους γνωστό είναι ότι εδώ και χρόνια έχει μαλώσει με την αλήθεια…
Ότι εδώ και χρόνια προβάλλει τις πιο σκοταδιστικές, μισαλλόδοξες και ρατσιστικές αντιλήψεις, ενώ τα κείμενα του προφανώς καλλιεργούν τον εθνικισμό και την ξενοφοβία, με έμφαση στην εμπέδωση ενός κλίματος ανασφάλειας και ξενοφοβίας, όπου η ισλαμοφοβία είναι παραπάνω από ευδιάκριτη!
Χαρακτηριστικό επεισόδιο η διαχείριση από το μέσο της επίθεσης σε στρατόπεδο του Βελγίου, όπου αρχικά «ελαφριά την καρδία» χρεώθηκε  σε «Μασκοφόρο – πιθανότατα τζιχαντιστή», για να ακολουθήσει αργότερα νέα ανάρτηση που αναφέρει ότι «Απομακρύνεται το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης στο στρατόπεδο του Βελγίου».
Έτσι απλά… Χωρίς μια διευκρίνιση, χωρίς καμιά ανάληψη ευθύνης για το «λάθος»!
Τα συμπεράσματα δικά σας…
Μασκοφόρος – πιθανότατα τζιχαντιστής σύμφωνα με βελγικά Μέσα – επιχείρησε να «μπουκάρει» με αυτοκίνητο σε στρατόπεδο στο Βέλγιο, στην πόλη Ναμίρ. Οι Βέλγοι στρατιώτες που βρίσκονταν στην πύλη του στρατοπέδου άνοιξαν αμέσως πυρ όταν είδαν το όχημα να έρχεται με φόρα κατά πάνω τους. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, δεν υπάρχουν τραυματίες από την επίθεση, ενώ ο μασκοφόρος αρχικά διέφυγε, για να συλληφθεί λίγες ώρες αργότερα κατόπιν πρωτοφανούς κινητοποίησης των Αρχών.
Οι Αρχές του Βελγίου έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο μέσω Twitter αναφορικά με το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα La Derniere Heure, οι Αρχές θεωρούν ότι είναι πιθανόν εκρηκτικός μηχανισμός να είχε τοποθετηθεί στο όχημα με αποτέλεσμα να επιστρατευθούν άμεσα ειδικές μονάδες εξουδετέρωσης βομβών, για να ερευνήσουν το όχημα, το οποίο εγκαταλείφθηκε κοντά στο στρατόπεδο.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιώσει κατά πόσο στο αυτοκίνητο υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός, ενώ αναφορικά με τον συλληφθέντα, οι βελγικές Αρχές δεν έχουν δώσει τα στοιχεία του στη δημοσιότητα, ούτε την καταγωγή του.
Τον Ιανουάριο, οι βελγικές Αρχές ματαίωσαν επίθεση κατά της Αστυνομίας, σκοτώνοντας δύο άνδρες κατά τη διάρκεια μίας από πολλές επιχειρήσεις κατά ισλαμιστικής οργάνωσης, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιήσει μεγάλης κλίμακας επιθέσεις. Έκτοτε, στρατιώτες έχουν αναλάβει τη φύλαξη πολλών σημείων, όπως το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρεσβείες και εβραϊκά σχολεία στις Βρυξέλλες.
To σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας «δεν είναι το επικρατέστερο» στην έρευνα που διεξάγεται για την επίθεση με ένα όχημα που διαπράχθηκε σήμερα το πρωί σε ένα στρατόπεδο στο νότιο τμήμα του Βελγίου, ενώ ένας ύποπτος έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ναμίρ. Το όχημα του δράστη, με το οποίο αποπειράθηκε να εισβάλει στο στρατόπεδο Φλοβίν ρίχνοντάς το στην πύλη εισόδου, δε μετέφερε εκρηκτικές ύλες, προσέθεσε ο εισαγγελέας του Ρουά, Βενσάν Μακ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.
Ο ύποπτος, που κατάγεται από το Ναμίρ, γεννήθηκε το 1983, και «είναι άγνωστος στις δικαστικές αρχές», διευκρίνισε ο εισαγγελέας. Ο άνδρας ήταν υποψήφιος να ενταχθεί στις μονάδες των ειδικών δυνάμεων του βελγικού στρατού το 2010. Οι στρατιώτες που φρουρούσαν την κεντρική πύλη της βάσης. όπου στρατωνίζονται τουλάχιστον 650 άνδρες ενός τάγματος των ειδικών δυνάμεων, «έριξαν προειδοποιητικά πυρά τουλάχιστον 12 φορές» όταν ο ύποπτος αποπειράθηκε να εισβάλει, γνωστοποίησε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Στέφεν Φάντεπουτ, σε ένα δελτίο τύπου.
«Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Ο ύποπτος απομακρύνθηκε από το στρατόπεδο κατά τη διαφυγή του, κατόπιν εγκατέλειψε το όχημά του και συνέχισε πεζή» προσέθεσε ο υπουργός. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο δράστης δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του και είχε «ως μοναδικό όπλο» το όχημά του.
«Το σενάριο να πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό ή η περίπτωση ενός ψυχολογικά ασταθούς προσώπου δε μπορούν να αποκλειστούν» προσέθεσαν οι εισαγγελικές αρχές. Όταν συνέβη το περιστατικό μόλις 50 στρατιώτες βρίσκονταν εντός του στρατοπέδου, καθώς το τάγμα συμμετέχει σε μια στρατιωτική άσκηση που διοργανώνει το ΝΑΤΟ στη Σαραγόσα της Ισπανίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου