Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Φίλος Παύλου Φύσσα: Ο Λαγός έδωσε εντολή για την επίθεση-Είναι μία οργάνωση τρελών που δολοφονούν


Δεν μπόρεσε ούτε την Πέμπτη, να καταθέσει η αδελφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οι δικηγόροι της προσκόμισαν γνωμάτευση στο δικαστήριο, προκειμένου να βεβαιώσουν ότι παρουσιάζει νευροφυτικές διαταραχές (βρίσκεται σε κατάσταση λοχείας) και δεν είναι σε θέση να καταθέσει.
Η κυρία Ειρήνη Φύσσα την περασμένη Τρίτη δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την κατάθεσή της λόγω συγκινησιακής φόρτισης.
Είχε καταγγείλει πάντως οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του αδελφού της. «Τα πράγματα είναι πολύ απλά στο μυαλό μου. Ο Παύλος πήγε να δει μπάλα και δεν γύρισε σπίτι του. Ήταν οργανωμένο σχέδιο. Ήταν τρία άτομα, έγιναν 15 και μετά 60 άτομα. Έτσι ξαφνικά. Ήταν οργανωμένο» σημείωσε.

«Όταν έμαθα τι είχε συμβεί, δεν μπορούσα να δεχθώ ότι είχε πάθει ο Παύλος κάτι. Η Χρύσα μου είπε ότι ο αδελφός μου δεν ήταν καλά. Πήρα ένα ταξί και πήγα στο Κρατικό και ενημερώθηκα. Δεν μπορούσα να το δεχθώ. Πήγα στο νοσοκομείο και τον είδα εκεί. Παγωμένο, νεκρό. Παρακαλούσα να σηκωθεί να φύγουμε» είχε συμπληρώσει.

Τις συζύγους δύο εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα, κατηγορούμενες και οι ίδιες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, είδε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, λίγα λεπτά πριν ο δράστης μαχαιρώσει τον μουσικό, ο κ. Παύλος Σεϊρλής που καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Σεϊρλής δήλωσε πεπεισμένος ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και περιέγραψε τη Χρυσή Αυγή ως «μία οργάνωση τρελών που θέλουν να δολοφονούν ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας».
Όταν ρωτήθηκε για το ρόλο του Γιάννη Λαγού στην υπόθεση, είπε ότι εκείνος έδωσε την εντολή για την επίθεση. «Ξέρω ότι όταν δίνεις εντολή και την ακολουθούν πενήντα άτομα, τότε κάτι είσαι…» σημείωσε. Τόνισε δε, ότι όταν φέρεις οπλισμό σίγουρα «δεν πας για να χαϊδέψεις αυτιά». 

Ο μάρτυρας, φίλος του Παύλου Φύσσα που ασχολείται και αυτός με τη μουσική, ήταν στην παρέα του 34χρονου το βράδυ της δολοφονίας. Όπως κατέθεσε, αφού η παρέα βγήκε από την καφετέρια «Κοράλλι» πεζή, τους πλησίασε ο Ρουπακιάς με το αυτοκίνητό του για να ρωτήσει ποια είναι η Κεφαλληνίας. Σύμφωνα με τον μάρτυρα «ο Παύλος του απάντησε: εδώ είσαι φίλε, αυτή είναι. Ο Ρουπακιάς έφυγε με ταχύτητα».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο αυτοκίνητο, δίπλα στον Ρουπακιά καθόταν ένας κοντοκουρεμένος που δεν τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που του έχουν επιδειχθεί και στο πίσω κάθισμα δύο γυναίκες. Ο κ. Σεϊρλής κατέθεσε πως, από τις φωτογραφίες που του έδειξαν στην Ασφάλεια, αναγνώρισε πως ήταν η Θεώνη Σκαρπέλη, σύζυγος του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη και η Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, σύζυγος του Ιωάννη Άγγου που βρισκόταν στο Κοράλλι και φέρεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου.

Ο φίλος του Παύλου Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο όσα συνέβησαν από τη στιγμή που ο ίδιος και η παρέα του έφυγαν από την καφετέρια και αποφάσισαν να περπατήσουν, καθώς δεν μπορούσαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους γιατί στο σημείο που τα είχαν σταθμεύσει είχε μαζευτεί ομάδα Χρυσαυγιτών. Όπως είπε ο κ. Σεϊρλής, η ομάδα των μαυροντυμένων που κρατούσαν ρόπαλα ή καδρόνια, όπως ανέφερε, τους κυνήγησε και κάποια στιγμή εγκλώβισε-απομόνωσε τον Παύλο Φύσσα και λίγο πιο πέρα έναν ακόμη φίλο τους. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως και ο ίδιος δέχτηκε χτύπημα από τον κατηγορούμενο Αναστάσιο-Μάριο Αναδιώτη.http://www.hitandrun.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου