Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΣΟΒΑΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η αρθρογραφία για την αύξηση των αυτοκτονιών μεταξύ των Μισθοφόρων του Αμερικανικού Στρατού ΗΠΑ κατά ποσοστό 20% για το δεύτερο τρίμηνο του 2015, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει ιδιαίτερη σημασία να περιγραφεί και να αναλυθεί, καθώς τον πρόσφατο Αύγουστο, όταν σημειώθηκαν 5 αυτοκτονίες στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η ηγεσία στράφηκε προς την απέναντι ακτή του Ατλαντικού αναζητώντας λύσεις.
Και όμως, στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις ο αριθμός των αυτοκτονιών ανήλθε σε 71, εκ των οποίων οι 12 αφορούν το Σώμα των Πεζοναυτών (έναντι τριών του προηγούμενου τριμήνου), οι 28 τον Στρατό των ΗΠΑ, οι 17 την Αεροπορία των ΗΠΑ και οι 14 το Ναυτικό των ΗΠΑ. Συνολικά τους πρώτους έξι μήνες του 2015, αφαίρεσαν τη ζωή τους 130 άτομα, ενεργό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, 89 μέλη της Εφεδρείας και 56 μέλη της Εθνοφρουράς. Ειδικότερα, το δεύτερο τρίμηνο του 2015 αυτοκτόνησαν 47 μέλη της Εφεδρείας και 27 μέλη της Εθνοφρουράς.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποδεσμεύει σε τριμηνιαία βάση πληροφορίες για τις αυτοκτονίες του στρατιωτικού προσωπικού με σκοπό η παροχή έγκυρων στοιχείων να διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων πρόληψης των αυτοκτονιών. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης ανανέωση των στοιχείων που έχουν αποδεσμευθεί σε πρότερο χρόνο καθώς περισσότερα στοιχεία γίνονται γνωστά για τους λόγους που οδήγησαν στην αυτοκτονία. Σε ό,τι αφορά το 2013 η νέα έκθεση αυξάνει τον αριθμό των στρατιωτικών, μελών των ενεργών των ενόπλων δυνάμεων που αυτοκτόνησαν σε 254, συμπεριλαμβάνοντας επιπλέον πέντε περιπτώσεις θανάτου που αρχικά δεν είχαν καταχωρηθεί ως αυτοκτονίες.
Η ανάλυση των δεδομένων από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κατέληξε ότι οι στρατιωτικοί που εντάσσονται στην ομάδα υψηλότερου κινδύνου, είναι οι λευκοί άρρενες, ηλικίας 17 ως 24 ετών, αυτοί που έχουν διαγνωστεί με προβλήματα ψυχικής υγείας, αυτοί που αντιμετώπισαν προβλήματα στην υπηρεσία τους (είτε πειθαρχικά / διοικητικά είτε ποινικά) και αυτοί που αντιμετώπισαν τη διακοπή μίας προσωπικής σχέσης.
Φυσικά κανείς δεν συσχετίζει το γεγονός ότι από το 2003 και μετά ο Αμερικανικός Στρατός έχει αναθεωρήσει το στάνταρ στρατολόγησης εξαιτίας της ανάγκης του να αυξήσει άμεσα το προσωπικό του, καθώς πλέον απευθύνεται σε νεαρότερους υποψηφίους, συχνά σε παιδιά που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και χρήστες ναρκωτικών, ή άτομα που έχει καταγραφεί η παραβατική τους συμπεριφορά.  Επίσης, ο στρατός των ΗΠΑ εδώ και χρόνια προβάλλει ως δέλεαρ για την κατάταξη την προσφορά επαγγελματικής κατοχύρωσης και διαφόρων προνομίων, άρα η απόλυση του Μισθοφόρου, που συχνά βαρύνεται με τις συνέπειες του νόμου, έχει ως συνέπεια την ανεργία, φτώχεια και περιθωριοποίηση.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αυτοκτονιών το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει κινητοποιηθεί και έχει αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες. Ο περασμένος Σεπτέμβριος είχε ανακηρυχθεί ως μήνας πρόληψης αυτοκτονιών, ενώ ο ίδιος ο Ash Carter, υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ προέτρεψε τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων να δεσμευθούν προσωπικά στην εκστρατεία «Δύναμη του Ενός». Αυτό βασίζεται στη διαπίστωση, ότι η διάσωση μίας ανθρώπινης ζωής απαιτεί μόλις ένα πρόσωπο να προσεγγίσει, να παρέμβει, να αναγνωρίσει τις προειδοποιητικές ενδείξεις ή να κάνει ένα τηλεφώνημα (σε ειδική τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης που λειτουργεί). «Κάθε απώλεια ζωής λόγω αυτοκτονίας είναι τραγική, και αναγνωρίζουμε ότι έστω και μία αυτοκτονία είναι πολύ μεγάλος αριθμός», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σε υπόμνημα του.
Η υποκρισία της αμερικανικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας είναι οφθαλμοφανής. Αρνούνται να συσχετίσουν τις Αυτοκτονίες με την ίδια την στρατιωτική εκπαίδευση που αποκτηνώνει, την συμμετοχή σε βάρβαρους πολέμους, τα διαρκή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που αποκρύπτει η καθεστωτική προπαγάνδα, το ίδιο το γεγονός ότι η συμμετοχή στον σύγχρονο πόλεμο δολοφονεί φίλους και εχθρούς, θύματα και θύτες. Δεν είναι τυχαίο ότι τα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι οι ιμπεριαλιστικοί στρατοί –και εξαιτίας της δύναμης πυρός και της υπεροπλίας που διαθέτουν- έχουν μεγαλύτερες απώλειες μακριά από τα πεδία των μαχών, καθώς συχνά περισσότεροι χάνονται από το μετατραυματικό στρες, παρά από τις εχθρικές σφαίρες.  
Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τον Στρατό και τις απεχθείς Αστυνομικές Δυνάμεις. Το αντίτιμο της όποιας εργασιακής εξασφάλισης είναι η εκπόρνευση των νέων που μετατρέπονται σε Πραιτοριανούς του αστικού συστήματος εξουσίας.  Γίνονται οι ένοπλοι φρουροί του κόσμου του πλούτου που στρέφονται με τα γκλομπ και εκπαιδεύονται να στρέψουν και τα G3 εναντίον του εχθρού λαού. Συμμετέχοντας όμως στον πόλεμο κατά των μεταναστών και σε αποστολές εκτός συνόρων, καθώς οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δρομολογούν την ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου