Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ...ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του ο πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής: «Είναι σε όλους μας συμπαθή τα νεκρά παιδιά και μας προκαλούν θλίψη, αλλά τα άλλα προσφυγόπουλα που ζουν δεν είναι συμπαθή», προκαλώντας αίσθηση τόσο μέσα στο Κοινοβούλιο, όσο και εκτός. Ενδεικτικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις στο Τwitter

Η επίμαχη φράση είναι στο 4:10''


Ωστόσο, η φράση «τα συμπαθή νεκρά παιδιά» δεν ήταν η μόνη που προκάλεσε ψίθυρους στα κοινοβουλευτικά έδρανα, αφού στην αρχή της ομιλίας είπε «δεν κάναμε δηλώσεις που εκτίθουν τη χώρα», αφήνοντας άφωνους όσους γνωρίζουν ελληνικά. 
Οι βουλευτές που ήταν από κάτω άρχισαν να σιγοψιθυρίζουν για αυτό που είπε: «Ακούσαμε καλά;».
ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ...


Όπως ακούσατε καλά τον Τόσκα να δηλώνει:
«Ο φράχτης είναι ένα περιοριστικό μέτρο, το οποίο αν τον δει κάποιος από μόνο του, μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά σε συνδυασμό με το τεράστιο πρόβλημα και τα άλλα περιοριστικά μέτρα δεν παίζει κανένα ρόλο κατά αρχάς. Κι αυτό, γιατί η ροή των προσφύγων είναι από τα νησιά, πολύ μακριά από αυτό τον φράχτη. Και επομένως είναι ένα θέμα που δεν μας αγγίζει αυτή τη στιγμή, γιατί δεν παίζει κανένα ρόλο, δεν έχει νόημα. Όμως, δεν είμαστε υπέρ της κατεδάφισης του φράχτη, γιατί βάζει κάποιους κανόνες, αν θέλετε, στη ροή των προσφύγων που είναι από τα νησιά, αυτή τη στιγμή».

Υπενθυμίζεται πάντως ότι πριν από τέσσερα χρόνια το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ είχε επισημάνει ότι οι δηλώσεις του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή περί σχεδιασμού ανέγερσης φράχτη στον Έβρο αποτελούν ένα νέο ρατσιστικό κρεσέντο της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων.

Επίσης την ίδια χρονιά ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπουργός Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Δρίτσας είχε πει ότι η κυβερνητική πολιτική είναι υποκριτική και απάνθρωπη σημειώνοντας ότι το σχέδιό της είναι εντελώς ατελέσφορο αλλά κυρίως παράνομο και έξω από κάθε συμβατική υποχρέωση της χώρας μας.

Και η πρώην αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου έχει ταχθεί κατά του φράχτη. Είχε αναφερθεί στην κατεδάφιση του φράχτη, ως μία από τις άμεσες πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για την ανάγκη ανοιχτών συνόρων ώστε να εισέρχονται οι πρόσφυγες. «Υπάρχει μία διεθνής συνθήκη που δεν αμφισβητεί κανείς και αφορά τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με αυτήν πρέπει σε όλα τα σύνορα να υπάρχει ένας ανοικτός δρόμος για να μπαίνουν όλοι οι πρόσφυγες και να ζητάνε άσυλο» σημείωνε σε παλαιότερες δηλώσεις της. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως και στον Έβρο απαιτείται να υπάρχει δίοδος και να μην είναι αδιαπέραστα τα σύνορα. «Κατά την είσοδο των ξένων δεν μπορεί να διαπιστωθεί ποιος είναι πολιτικός πρόσφυγας. Αν το δηλώσει, πρέπει να τον αφήσουμε να μπει και να εξεταστεί μετά η αίτησή του»διευκρίνιζε.
ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ
Αυτοί είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που άλλα έλεγαν, άλλα κάνουν, που φέρουν ακέραιη την ευθύνη για το καθημερινό έγκλημα εις βάρος των μεταναστών στο Αιγαίο, με θύτες την άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την Ε.Ε.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου