Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Κυριακή 1/11/2015: Πορεία αλληλεγγύης στην Κόμπανι – 18.00 Προπύλαια

Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης για την Κόμπανι – 1η Νοεμβρίου 2015
Η μαρτυρική πόλη Κόμπανι και η Ροζάβα (βόρεια Συρία – Δυτικό Κουρδιστάν) «αντιμετώπισαν πολλές στρατιωτικές επιθέσεις από τη μέρα που γεννήθηκαν η ελευθερία και η δικαιοσύνη στα εδάφη τους, στις 19 Ιουλίου 2012. Έκτοτε, διάφορες εξτρεμιστικές ομάδες πολιόρκησαν αυτή την περιοχή, η οποία φιλοδοξεί να χτίσει μια νέα ζωή και να δώσει μια νέα προσέγγιση ανοιχτή στην κοινωνική, πολιτιστική, θρησκευτική και εθνοτική πολυμορφία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής του καντονιού της Κομπάνι.
«Ωστόσο», συνεχίζει η ανακοίνωση, «η βούληση του λαού της Ροζάβα και η επιθυμία του να μπει σε μία νέα εποχή και ένα νέο τρόπο διοίκησης ήταν ανίκητη και οδήγησε στη νίκη εναντίον των εξτρεμιστών, με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη αντίσταση της Κόμπανι».

«Αυτή η αντίσταση σηματοδότησε την αρχή του τέλους για το μύθο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και την υποτιθέμενη ικανότητά της να ελέγχει κάθε περιοχή και απέδειξε στον κόσμο ότι η βούληση των λαών και των τοπικών οργανώσεων είναι ικανές να σταματήσουν την τρομοκρατία και να διαφυλάξουν την ειρήνη».

«Το τίμημα αυτής της νίκης, όμως, ήταν υψηλό», τονίζει η ανακοίνωση. «Τα αποτελέσματα είναι ορατά στην καθημερινή ζωή. Η Κόμπανι, η πρωτεύουσα της αντίστασης, έχει καταστραφεί. Το 70% των σπιτιών έχουν διαλυθεί και οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης έχουν αναγκαστεί να μεταναστεύσουν σε διάφορα μέρη του κόσμου».

«Ωστόσο, η βούληση, η επιθυμία και η αποφασιστικότητα του λαού να επιστρέψει στην πόλη του και να της ξαναδώσει ζωή είναι τόσο ισχυρή που τον τοποθετεί στην πρώτη γραμμή εναντίον της παγκόσμιας τρομοκρατίας».

«Αυτό το ισχυρό έθνος, με επικεφαλής τις γενναίες δυνάμεις YPG (Μονάδες Λαϊκής Προστασίας) και YPJ (Γυναικείες Μονάδες Προστασίας) και παρά το ότι βρίσκεται ακόμη ουσιαστικά υπό καθεστώς πολιορκίας, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πρόσβαση σε φάρμακα και τρόφιμα μετά το κλείσιμο των συνόρων με τη γειτονική Τουρκία -που ήταν και η μόνη οδός διέλευσης- εξακολουθεί να αντιστέκεται στην τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους μέσω της κοινωνικής συνοχής ανάμεσα σε όλους τους λαούς της Ροζάβα (Κούρδοι, Άραβες, Σύροι, Ασσύριοι) και με την υποστήριξη των αεροπορικών επιδρομών της διεθνούς συμμαχίας».

Ο λαός της Κόμπανι και της Ροζάβα περίμενε από εκείνους με τους οποίους μοιράζεται τις ίδιες αξίες -τις αξίες της ειρήνης και της δικαιοσύνης- να τον στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της Κόμπανι και να ασκήσουν πιέσεις στην Τουρκία, με νόμιμα μέσα, ώστε να ανοιχτεί ένας ανθρωπιστικός διάδρομος. Ωστόσο, η στήριξη αυτή περιορίζεται σε υποσχέσεις που δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί».

«Ως εκ τούτου, την 1η Νοεμβρίου 2015, καλούμε όλα τα έθνη να σταθούν αλληλέγγυα στην Κόμπανι και στο γενναίο λαό της, που έχει εμπνεύσει την ανθρωπότητα με τις νίκες του εναντίον των ίδιων των εχθρών της. Όσο μεγαλύτερη η υποστήριξη του λαού του Κόμπανι και της Ροζάβα, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες για ειρήνη και ισότητα και για την τελική νίκη εναντίον των εχθρών των ανθρώπινων αξιών στη Μέση Ανατολή αλλά και παντού στον κόσμο», καταλήγει η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής του καντονιού της Κόμπανι στη βόρεια Συρία.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Αθήνα για την Κομπάνι

Την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου 2015, διοργανώνεται η δεύτερη Παγκόσμια Πορεία για την Κόμπανι (προπύλαια ώρα 18.00) στην οποία θα συμμετάσχουν προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Η πορεία φέτος έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για την ανοικοδόμηση της μαρτυρικής πόλης που ακόμη μετρά τις πληγές της, εννιά μήνες μετά την επιτυχή λύση της πολιορκίας από την τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης – πορείας καλούν όλους τους Έλληνες που αισθάνονται αλληλέγγυοι με τον αγώνα των Κούρδων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος να συμμετάσχουν, ενώνοντας τις φωνές τους με τις φωνές του Κουρδικού έθνους, για να σταλεί ένα κοινό μήνυμα αλληλεγγύης στον ηρωικό λαό της Κομπάνι.http://www.tribune.gr/

2 σχόλια: