Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ: ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Θεωρούμε συνάδελφοι στρατιώτες ότι πρέπει να σκύψουμε προσεκτικά πάνω από την εμπειρία των πρόσφατων αναμετρήσεων που δόθηκαν από τους νεοσύλλεκτους της Σειράς Σεπτεμβρίου στο συγκεκριμένο μαύρο Κέντρο Εκπαίδευσης.
Πρέπει να δούμε αν υπήρξαν, ποιες και πως δόθηκαν σειρά μαχών από τους στρατιώτες που αμφισβήτησαν του Παραλόγου τη θητεία και υπεράσπισαν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Να δούμε πως και με ποιους όρους ριζώνει στα στρατόπεδα η καθημερινή συνδικαλιστική αμφισβήτηση και η δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ποια η συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Έχοντας πάντα κατά νου ότι τεράστια σημασία έχει η στάση των γονιών, που δεν ψάχνουν για βύσμα αλλά με πείσμα και αξιοπρέπεια υπερασπίζονται αγωνιστικά το παιδί τους και όλα τα παιδιά που υποχρεωτικά ντύνονται στα χακί.   

Αυτή επομένως είναι η δική μας συμμαχία απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αθέτησε τις όποιες προεκλογικές της υποσχέσεις, που γράφει τους στρατιώτες στα παλιά της τα λουστρίνια και κυνηγά τον ψήφο των στρατιωτικών με υποσχέσεις, ανάλογης αξίας.
1. ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Άμεση λοιπόν υπήρξε η παρέμβαση του Επιτελείου του ΑΓΕΣ Τελλίδη, μετά την επιστολή καταγγελίας συναδέλφων που αποκάλυπταν ότι στο ΚΕΤΘ Αυλώνα όχι μόνο με το πρόγραμμα εκπαίδευσης που ακολουθούν συνέβαλαν στο να αρρωστήσουν δεκάδες συνάδελφοι, αλλά όταν οι τελευταίοι επισκέφτηκαν τα Ιατρεία άκουσαν τους γιατρούς να τους λένε ότι δε μπορούν να τους χορηγήσουν ούτε depon για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα!
Ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας τα Ιατρεία προμηθεύτηκαν δεκάδες κουτιά με φάρμακα, όπως μας λένε οι ίδιοι οι συνάδελφοι που είδαν ξαφνικά επιφάνειες γραφείων κατάφορτες φαρμάκων!
2. ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ: Την πρώτη εβδομάδα κατάταξης είχαμε μια σωρεία περιστατικών για ατελείωτες ελλείψεις σε καθαριστικά, γάντια κλπ αλλά και προβλήματα σε ντουζιέρες, μπάνια και ζεστό νερό. Αμέσως μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας των φαντάρων και ενώ οι συνάδελφοι είχαν εκφράσει τα παράπονα τους στα στελέχη βρέθηκαν και δόθηκαν όλα τα απαιτούμενα είδη.
3. ΚΟΠΗΚΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: Οι συνάδελφοι, τη δεύτερη βδομάδα κατάταξης τους κατάγγειλαν ότι «την ασυδοσία των εκπαιδευτών σε μια σειρά ίλες και επιλαρχίες. Τα πιο χαρακτηριστικά τα ζούμε εμείς της 2ης επιλαρχίας με περιστατικό που είχε πρωταγωνιστή τον Ανθυπίλαρχο Τσ.  στην 2.1 ίλη  ο οποίος βρήκε αξύριστο φαντάρο και μπήκε μέσα στο θάλαμο ξέστρωσε όλα τα κρεβάτια και ανάγκασε όλους με επιθετικό τρόπο και βρισίδια να τα ξαναστρώσουμε. Ενώ  στην 2.2 ο επιλοχίας Μαραθ. έφτιαχνε προεκλογικό κλίμα με ακροδεξιό περιεχόμενο και φώναζε εθνικιστικά συνθήματα στην εκπαίδευση.
Το γνωστό: «Την ΠΟΛΗ που μου πήρανε εγώ την θέλω πίσω
να μπω μεσ' την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και να την λειτουργήσω
και μόνο τότε ο ΘΕΟΣ την ΠΟΛΗ θα φωτίσει
και ο ΥΜΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ παντού θα απειχήσει»!!!!!
Και η πρώτη επιλαρχία δεν πήγε πίσω τελικά. Ο Ανθυπίλαρχος Ζάχ.  στην 1.1 έβαλε και αυτός τους φαντάρους να φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα».
Μετά την δημοσίευση της καταγγελίας που έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, τόσο το ΓΕΣ όσο και ο Ταξίαρχος Διοικητής υποχρεώθηκαν να παρέμβουν άμεσα. Από την επόμενη στιγμή τα συνθήματα ήταν παρελθόν. Άλλα στελέχη παρακαλούσαν τους φαντάρους να μην δημοσιοποιούν τις αυθαιρεσίες-παρανομίες τους αλλά να συζητούν τα προβλήματα μαζί τους –σε αντίστοιχη περίπτωση να συζητήσουμε φιλικά το θέμα μας με τον κλέφτη και απατεώνα, αλλά μέχρι εκεί- αποδεικνύοντας ότι το μεγάλο τους πρόβλημα είναι να μην μαθευτεί, να μην ακουστεί το όνομα τους. Άλλα στελέχη πουλούσαν τσαμπουκά, άσφαιρα πυρά καθώς και αυτού ούτε που διανοήθηκαν να επαναλάβουν τις παράνομες και εθνοκάπηλες ενέργειες τους.
4. ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΦΩΛΙΑ ΓΙΑ ΖΩΥΦΙΑ: Και η ιδιωτική πρωτοβουλία την άκουσε για τα καλά από τις διαμαρτυρίες φαντάρων και γονιών, καθώς είχαν αφήσει για μήνες ασυντήρητα τα μηχανήματα, με αποτέλεσμα να γεμίσουν ζωύφια που είχαν φτιάξει φωλιές. Βλέπεις, αυτό που τους νοιάζει είναι μόνο το κέρδος.
Την επόμενη μέρα της επιστολής καταγγελίας των φαντάρων, άνθρωπος της εταιρείας ήρθε και συντήρησε τα μηχανήματα ώστε οι συνάδελφοι να απολαμβάνουν προϊόντα χωρίς την παρέα εντόμων και λοιπών ζωυφίων!
Από την άλλη μεριά πρέπει να επισημάνουμε ότι η κατάσταση στα μαγειρεία είναι απαράδεκτη και εξίσου επικίνδυνη. Τα στελέχη δεν έχουν επαγγελματική συνείδηση, ενώ τα ποντίκια κάνουν πάρτυ. Ο συνδυασμός είναι πραγματική Απειλή, αλλά η διοίκηση του ΚΕΤΘ και το ΓΕΣ δεν λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα.
Όλες αυτές οι επιτυχίες των φαντάρων και των γονιών, που συνεργάστηκαν με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι σοβαρές κατακτήσεις, ιδιαίτερα αν αναλογιστείς ότι επιτυγχάνονται στον Στρατό και κυρίως αν το συγκρίνεις με την έλλειψη σημαντικών κοινωνικών αγώνων εναντίον της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής. Είναι σοβαρές νίκες, που όμως δεν έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Τα δικαιώματα υπάρχουν στα χαρτιά, στους νόμους και τις διαταγές, αλλά αν δεν τα διεκδικήσουν οι φαντάροι μένουν «πουκάμισο αδειανό» και καταπατούνται.
Συνάδελφοι φαντάροι πρέπει να βγούμε παραπονούμενοι σε κάθε αυθαιρεσία-παρανομία  και να απαιτούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Με κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου