Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΧΑΝΙΑ, ΤΡΟΥΜΠΑ ΓΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ: Η «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ!

Μια ακόμη διάσταση της κυβερνητικής πολιτικής για το ρόλο που επιφυλάσσει στον λαό μας αποκαλύπτει πρόσφατο δημοσίευμα στο ποίο τονίζεται ότι “Σταθμός ανάταξης” για τους Γάλλους στρατιώτες αποτελούν τα Χανιά, με την πόλη να έχει επιλεχθεί ως προορισμός “στρατιωτικού τουρισμού”, λόγω και των υποδομών που προσφέρει η βάση της Σούδας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας “bluebirds” που ασχολείται με τον κλάδο του τουρισμού, εκατοντάδες Γάλλοι στρατιώτες και στελέχη φτάνουν στα Χανιά για κάποιες μέρες ξεκούρασης αλλά και κάποιας μορφής εκπαίδευση. Επίσης τονίζεται, η ύπαρξη υποδομών υποδοχής μονάδων ναυτικού στη Σούδα αλλά και η δυνατότητα άμεσης αεροπορικής σύνδεσης μέσω του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης” δίνει την ευχέρεια για στρατιώτες που είναι σε αποστολές στην ευρύτερη περιοχή να περάσουν κάποιες μέρες ξεκούρασης με τις οικογένειές τους ή και να σταματήσουν για λίγο τις εργασίες κάνοντας και μια σχετική εκπαίδευση.
Η αρχή είχε γίνει από την εποχή των επιχειρήσεων στη Λιβύη όπου δεκάδες Γάλλοι πιλότοι βρέθηκαν στα Χανιά για να υποστηρίξουν τις αεροπορικές επιχειρήσεις και εν όψει της κλιμάκωσης της έντασης στη Συρία με σημαντικές ναυτικές μονάδες να βρίσκονται ήδη ή να σχεδιάζουν να περάσουν από τη Σούδα. Σύμφωνα μάλιστα με το “bluebirds” ήδη παραλιακό resort στην περιοχή του Κολυμπαρίου έχει κλειστεί μέχρι τον Φεβρουάριο για να φιλοξενήσει στελέχη του Γαλλικού στρατού.
ΤΡΟΥΜΠΑ ΓΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ Η ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»
Η Γαλλία, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, θεωρεί ότι αυτή η έμμεση “τρουμποποίηση” και η μετατροπή του νομού Χανίων σε διασκεδαστήριο στρατιωτών που επιστρέφουν από τον πόλεμο, είναι μία προσφορά στην προσπάθεια στήριξης της ελληνικής οικονομίας.  Μάλιστα, όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται και στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης μεταξύ Αθηνών και Παρισίου τη στιγμή που η Γαλλία θέλει να παίξει και αυτή, σημαντικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και εξοπλίζοντας την Ελλάδα με γαλλικό πολεμικό υλικό.
Το βέβαιο είναι ότι με κυβέρνηση Αριστεράς η Κρήτη βιώνει τη μεγαλύτερη επέκταση στρατιωτικών δραστηριοτήτων εδώ και πολλές δεκαετίες.
Kαι όλα αυτά εις το όνομα της στήριξης της οικονομίας εν καιρώ κρίσης…
Τα παραπάνω τονίζουν τα δημοσιεύματα του Κρητικών ΜΜΕ και μας κάνουν να θυμηθούμε τον σημερινό Υφυπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη όταν σε ρόλο κουρσάρου κυνηγούσε με φουσκωτό τον αμερικανικό στόλο που γέμιζε με τα χημικά του Άσαντ τις θάλασσες της Κρήτης. Τώρα όλη αυτή η άθλια αντικοινωνική και πολεμοκάπηλη παρέα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν μετατραπεί στους στενότερους συνεργάτες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αναβαθμίζοντας ολοένα την συμμετοχή της χώρας στους βρώμικους πολέμους τους –θυμίζουμε τις συνομιλίες για εγκατάσταση αμερικανικών  UAV βάση της Σούδας.
Την ίδια στιγμή επομένως που πολλαπλασιάζονται οι δολοφονημένοι πρόσφυγες-μετανάστες στα νερά του Αιγαίου, που χάνουν την ζωή τους εξαιτίας του ευρωπαϊκού πολέμου ο οποίος διεξάγεται εναντίον τους, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου όχι μόνο δηλώνει παρόν στις νέες εκστρατείες που βαφτίζει «αντιτρομοκρατικό αγώνα», προκαλώντας νέα ποτάμια ανθρώπινης δυστυχίας, αλλά «επιτυγχάνει» να μετατρέψει τον λαό μας σε σερβιτόρο και πόρνη των Μισθοφόρων, για το καλό της τουριστικής βιομηχανίας.
Εμείς λέμε όχι στην εκπόρνευση του λαού μας, όπως και αν την προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Δεν είμαστε συνένοχοι-συμμέτοχοι στους βρώμικους πολέμους τους, στα κέρδη των Βαρδινογιάννη-Λάτση-Μελισσανίδη, του τουριστικού και εμπορικού ελληνικού κεφαλαίου.
Απαιτούμε να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου. Να βγούμε από ΝΑΤΟ-Ε.Ε και να διαλυθούν. Λέμε ΟΧΙ στις βρώμικες συμφωνίες με το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.
Να προσφέρουμε φιλοξενία, ασφαλή μετακίνηση και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε μετανάστες-πρόσφυγες, τα θύματα των βάρβαρων ιμπεριαλιστικών πολέμων, της καπιταλιστικής κρίσης   και της επιβολής της Νέας Τάξης Πραγμάτων, και όχι στους Μισθοφόρους δολοφόνους στρατιωτικούς τους.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να Αρνηθούν κάθε παροχή υπηρεσιών που συνδέεται με το ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και το Κράτος Δολοφόνο Ισραήλ. 
Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα της Κρήτης πρέπει να πετάξει τους Δολοφόνους από το νησί.
Τα ευρώ και τα δολάρια τους, που καταλήγουν στις τσέπες των επιχειρηματιών είναι βουτηγμένα στο αίμα.
Εξάλλου ο εχθρός τους είναι κοινός: η εργατική τάξη ανεξάρτητα την εθνικότητα/θρήσκευμα-γλώσσα και τα κοινωνικά κινήματα. Η στρατιωτική άσκηση «Επανακατάληψης»  ενός εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα, το οποίο έχουν καταλάβει ‘’ταραχοποιοί’’ που διεξήχθη πρόσφατα στην Κοζάνη, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη ΔΕΗ και κάθε αντίστοιχη παραγωγική μονάδα που οι Τσίπρας-Καμμένος ξεπουλούν σε Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες, συνυπήρξε χρονικά με την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου πλασιέ όπλων Ολάντ. Που ήρθε για να διαπραγματευτεί πολεμικούς εξοπλισμούς (φρεγάτες, ελικόπτερα, πυραύλους, και τον εκσυγχρονισμό των MIRAGE 2000).  Επικεφαλής κουστωδίας 70 Γάλλων επιχειρηματιών που κατέφθασαν για να αρπάξουν τα φιλέτα των σχεδιαζόμενων ιδιωτικοποιήσεων. Εκπροσωπώντας εταιρείες διαχείρισης νερού, που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια –ρεύμα, αέριο αλλά και τμήμα των υδρογονανθράκων-, τα logistics, τα λιμάνια, τα οδικά δίκτυα, τα τρένα, το κτηματολόγιο κλπ, ενώ μεταξύ των γαλλικών εταιρειών  είναι η Vinci, Total, Veolia, SNCF, Suez και EDF
Και φυσικά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρέπει να υπάρξει δεύτερη ΒΙΩΜΕ! Για αυτό εγγυάται ο Στρατός.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου