Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: «ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»

Επικίνδυνη προπαγάνδα εναντίον μεταναστών σε μονάδα που κάνει διαρκώς Ασκήσεις
εντός και εκτός συνόρων, με τον Στρατό του Κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ
Οι φιγούρες των Τσίπρα-Καμένου με παραλλαγές να παρακολουθούν την άσκηση Παρμενίωνας δε μας φάνηκαν καθόλου αστείες και γραφικές. Αντίθετα μας προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό. Δεν έχουμε να κάνουμε με μία τυπική εμφάνιση στα όρια του κιτς. Οι συμβολισμοί είναι συγκεκριμένοι. Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να δώσει τη μέγιστη σημασία στην εμβάθυνση των νέων δογμάτων του ελληνικού στρατού. Ο κίνδυνος εξ ανατολάς φαίνεται να υποχωρεί και στην πρώτη γραμμή μπαίνει επίσημα πλέον ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας. Η ίδια η άσκηση έδινε βαρύτητα με βάση τα σενάρια που αντιμετώπισε στις ασύμμετρες απειλές. 
Οι δύο άντρες ήρθαν να σφραγίσουν με την παρουσία τους την αντίληψη ότι ο ελληνικός στρατός δεν έχει αποτρεπτικό αμυντικό χαρακτήρα αλλά βρίσκεται ήδη σε πόλεμο με κάτι ακαθόριστο που ξεκινάει από τους μουσουλμάνους φονταμενταλιστές και φτάνει μέχρι τους κάθε λογής εξεγερμένους που απειλούν την πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας αλλά και στο δυτικό καπιταλιστικό κόσμο.
Με αυτή την καταγγελία θέλουμε να προειδοποιήσουμε για την ταχύτητα με την οποία ενσωματώνονται τα νέα δόγματα σε όλο το στράτευμα. Σκεφτείτε μόνο ότι τα όσα ανησυχητικά συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη μονάδα μας αφορούν μια περιοχή πολύ μακριά από την παραμεθόριο.
Στο Στεφανοβίκειο του Βόλου λοιπόν εδώ και λίγες μέρες το βαρετό τροπάρι των φρουρών άλλαξε. Το νέο σενάριο αφορά τα κύματα μεταναστών που δέχεται η χώρα. Δε μας νοιάζει ο διαχωρισμός μετανάστης- πρόσφυγας είναι όλοι άνθρωποι που περνούν τα σύνορα και ως εκ τούτου συνιστούν απειλή. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί μπορεί κάποιοι από αυτούς να επιτεθούν στα στρατόπεδα είτε με πέτρες είτε με καλάσνικοφ. Μπορεί να αρχίσουν να γαζώνουν με σφαίρες οποιοδήποτε στρατόπεδο της χώρας με σκοπό να κλέψουν τον οπλισμό!
Δεν έχει σημασία ότι αυτά τα σενάρια μόνο γέλιο προκαλούν. Μπορούν να παρουσιάζουν ως απειλή τους συγχρόνους κολασμένους που βρίσκονται σε καθεστώς διαρκής επιτήρησης, που εξαθλιωμένοι ψάχνουν τρόπο να φύγουν. Με την επαναλαμβανόμενη διαδικασία της φρουράς κάτι θα μείνει από τη ρατσιστική εθνικιστική προπαγάνδα.
Δεν είναι όμως μόνο ιδεολογικό το ζήτημα.
Έχουμε νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση εξωτερικών κινδύνων. Μέχρι σήμερα σε όλα τις μονάδες τις χώρας όλοι οι αξιωματικοί χρησιμοποιούσαν τη φρουρά ως ένα τρόπο αποτροπής χρήσης του όπλου. Με επιμονή επαναλαμβάνουν ότι σε οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση ο σκοπός τηλεφωνεί στον αρχιφύλακα. Ακόμα και σε επίμονες ερωτήσεις φαντάρων αρνούνται να μπουν σε σενάρια χρήσης του όπλου. Πρώτα κοιτάξτε να προστατευτείτε επαναλαμβάνουν.
Η σειρά πλέον άλλαξε. Σε περίπτωση κινδύνου ο σκοπός πρώτα πυροβολεί στον αέρα και μετά παίρνει τηλέφωνο τον αρχιφύλακα (για να ενεργοποιήσει το στρατόπεδο).
Φυσικά οι εντολές έχουν έρθει από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που αρνείται να καταλάβει ότι το πολύ παιχνίδι με τα όπλα θα έχει σίγουρα και ατυχήματα.
Οι φαντάροι εθίζονται στη χρήση των όπλων. Η ιδέα ότι μπορεί να χρειαστεί να πυροβολήσουν ακόμη και στο εσωτερικό πόλεων δεν είναι ποια τόσο μακρινή.
Συνάδελφοι φαντάροι, η ενδυνάμωση της καθημερινής συνδικαλιστικής πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό είναι η μόνη απάντηση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εντείνει την αντεργατική επίθεση, προχωρά σε επίδειξη κρατικής τρομοκρατίας –με χαρακτηριστικό παράδειγμα την άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015 και τις καταδικαστικές δικαστικές αποφάσεις εναντίον κάθε συλλογικότητας και κοινωνικού αγωνιστή, μας εμπλέκει στα σχέδια του πολεμικού τυχοδιωκτισμού της.
Πρέπει να Αντισταθούμε Μαζικά και Αποφασιστικά.
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου