Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ-ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΟΠΛΑ-Το Παράδειγμα των ε/π τύπου CH-47 Chinook της Boeing

Η Boeing ευελπιστεί, ότι μέχρι το 2022 θα έχει επιτύχει την πώληση στη διεθνή αγορά 150 μονάδων του μεταφορικού ελικοπτέρου Chinook σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της που έγιναν κατά τη διάρκεια της αμυντικής έκθεσης AUSA 2015.
Επίσης, ο ίδιος αξιωματούχος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η γραμμή παραγωγής του Chinook θα συνεχίσει να λειτουργεί με ικανοποιητικούς αριθμούς και τη δεκαετία του 2030 συντηρούμενη τόσο από τις νέες πωλήσεις όσο και από το πρόγραμμα αναβάθμισης Block 2.
Σε ό,τι αφορά τις 150 νέες πωλήσεις μέχρι το 2022, αυτές θα αφορούν την έκδοση CH-47F και θα αποτελούν μίγμα διακρατικών (FMS: Foreign Military Sales) και απευθείας εμπορικών συμβάσεων (DCS: Direct Commercial Sales). Σημειώνεται ότι σήμερα το Chinook βρίσκεται σε υπηρεσία με 19 χρήστες (ο πιο πρόσφατος είναι η Ινδία που παρήγγειλε 15 CH-47F Chinook).
Σύμφωνα με τον διευθυντή προγράμματος μεταφορικών ελικοπτέρων του Στρατού των ΗΠΑ, ήδη πολλοί χρήστες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την προμήθεια επιπλέον μονάδων του τύπου και μάλιστα προέβλεψε την εξάντληση των δικαιωμάτων προαίρεσης που περιλαμβάνονται στην πολυετή σύμβαση προμήθειας Chinook που λήγει το οικονομικό έτος 2017.
Σε ό,τι αφορά τους δυνητικούς πελάτες η Boeing δεν αποδέσμευσε πληροφορίες για την ταυτότητα αλλά σημείωσε ότι η αναταραχή που παρατηρείται στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή αυξάνει το ενδιαφέρον για το Chinook που πολλάκις έχει αποδείξει τις υψηλές δυνατότητες του σε ποικίλα επιχειρησιακά περιβάλλοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου